Octavia Vision 1.5tsi

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Taratajki »

На това ли му викат "придърпване" [smilie=sarcastic.gif]
Ми тя и моята фабия го прави, ако и позволя. Само дето аз никога не тръгвам с малко газ [smilie=pardon.gif] Задължително над 1500, че и повече. Иначе,как ще съм пръв на светофара [smilie=pardon.gif] Виж дизела тръгва сам и няма присецкване. Вземи си дизел ;)
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Георги Г »

И моята подава леко газ при потегляне, ако не пипаш педала на газта. Но после не бие муцуна. Ако обаче при потегляне си подал даже съвсем малко газ - нова автоматично подаване не се случва.
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

@Георги Г : ти си с последния софтуер. Аз съм с "дефолтния" явно.
По принцип има оплаквания от клиенти и фиксът е точно такъв, както го описваш, но моята е произведена преди 24-та седмица и е със стария софтуер.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Манев »

@Георги Г : Ако тръгнеш без да натискаш педала на газта, само с отпускане на съединителя и след като колата е тръгнала леко само погалиш педала на газта какво се случва?

При Hyundai-а ми при това леко пипане на педала, автоматичната газ (явно доста подава) изключва и остава само на педал едвам натиснат и забиваш нос. Получава се така че натискаш газта а спираш - кофти усещане. Трябва просто ако тръгваш без газ след това да натискаш здраво. Малко е гадно в задръствания.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от VSG »

Честито, много хубав цвят :)
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Едно уточнение за колегата ако поръчва. Всички налични Vision в ЕТ с черния пакет (черни огледала, черна решетка и черен лип при 1.5TSI) са поръчани след 24та седмица и е вероятно да са с "оправения" софтуер на мотора. Тези с класическия изглед (хром решетки и огледала в цвета на колата и лип в цвета на колата при 1.5TSI) са от предишната поръчка и вероятно с "проблемния" софтуер на мотора.
Умишлено слагам кавички защото действително проблем няма, има само разлика в поведението.

Ето я моята:
https://stock-cars.skoda-auto.com/451/b ... E1K0236114
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Георги Г »

@maiden, само да отбележа, че съм със съвсем друг двигател и на друго купе. Но и при мен я има тази "опция" с автоматично подаване на газ.
@Манев, да, така се получава. Или тръгваш леко без газ, за да се предвижиш в колоната, или и подаваш доволно за нормално тръгване. Много леко подаване на газ ще забие. Аде аз съм с дизел и не е толкова очевадно, при 1.5 сигурно неприятно се усеща.
Аз лично сутрин като се влача в колоната към работа газта почти не я ползвам и за мен тази опция е удобна.
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Старата ми Октавия с 1.4TSI не подава никаква газ и е много трудно да я загасиш. Не знам защо са го направили, т.е. причината не е че е малолитражка 1.5 или нещо такова. Според мен е за някакъв вид комфорт и за олигофрени, които като вкарат първа с 10км/ч и все едно се удрят в стена и ги е страх да раздават газ, а за междунна газ и двойно амбреиране не са и чували.
Също поради прекалената сложност на мотора се получават разни странични ефекти.
Примерно след старт/стоп му трябва време да заработи на 100%, инжекторите имат променлив конус на впръскване според обороти и натоварване, валовете имат променливи фази пак според натоварване и обороти, турбото му трябва време да надуе (не е с променлива геометрия), вихровите клапи, дросела, всичко е с разни стъпкови моторчета и т.н.
В резултат е нормално като заработят заедно всичките системи мотора да изпадне в някакъв резонанс.
Особено ако шофьора и той не знае какво прави и започне да коригира ...
Колкото по-малко подобни системи има толкова е по-малка вероятността за резонанс.
И колкото е по-тежък разбира се [smilie=pardon.gif]

п.с. Сега някой да не си помисли, че има проблем. Просто темата стана леко академична...
@Георги Г : извинявай, не погледнах подписа ти
Niksaaaan

Шкода Новак

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Niksaaaan »

Благодаря! Надявам се скоро да се похваля с нов шкодилак.
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Георги Г »

Иначе този мотор го карах на тестова Арона ръчка, вярно само 10тина км, но не усетих някакъв дискомфорт.
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Niksaaaan написа: 04.03.2020, 18:58:04 Благодаря! Надявам се скоро да се похваля с нов шкодилак.
От кой град сте ? Мога да съдействам в ЕТ София за отстъпки и тест драйв ако е нужно.
Niksaaaan

Шкода Новак

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Niksaaaan »

От софия съм.
За каква отстъпка става въпрос. Важи ли за лизинг?
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Какво стана?
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от Alvin_iv »

"Maiden" за Камик също ли се ангажирате за съдеиствие и изгодна оферта от страна на Еуратек? Извинявам се че пиша във форума на Октавия!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
maiden

Škoda Фен²

Octavia Vision 1.5tsi

Мнение от maiden »

Някой специалист по гуми и джанти може ли да ми отговори на конкретен въпрос.
Много ми харесаха една джанти за колата от темата - О3 ФЛ. И ги поръчах...
Картинка няма да показвам да не се отплесваме на тема дизайн.
17ки, ЕТ38, 8J
Въпросът е ще опират ли отзад на фейслифта, защото малко се попрестарах с ЕТ и офсета, а фейса нали е по широк с 2х15мм и без това отзад от префейс.
Искам да сложа 225 45 17 гуми.
Последно промяна от maiden на 02.05.2020, 22:41:38, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”