Потенциален Superb MK2 FL

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Erix

Шкода Новак

Мнение от Erix »

Здравейте! Обмислям покупката нa въпросния автомобил, фейслифтов хечбек от 2014г, 2,0tdi, 140hp, 6 скорости- ръчни.

Обмислям я, защото ми предложиха конкретен автомобил и се замислям, ако ми хареса дали да не заменя сегашната ми X3-ка, която е с 10г по-стара.
Попрочетох доста теми из форума, както и разни ревюта, за да се запозная и да не питам напразно. Направиха ми впечатление, че почти всички мнения за колата са позитивни, високо качество на материалите, сглобката, багажно пространство и т.н.

Няколко неща ме притсняват:

- че може би ще ми липсва динамика. Сегашната кола е 3.0d, 204к.с.и за SUV тегли прилично. Това може би ще се реши с лек ремап, но без да се налага да махам DPF (надявам се да има такава опция).

- че ще ми липсват някои екстри. Като ниво на оборудване много прилича на шкодата на колегата Stucata, описана в темата му. Има подгрев и заден парктроник, радиото е Bolero и това е (Надявам се да има стандартно Bluetooth). Ще ми липсват завиващите ксенонови фарове, преден парктроник, кожен салон или поне частична кожа, камерата за задно виждане, автоматът не толкова, защото ще я карам предимно извънградско в семейно обкръжение.
Странното е, че виждам снимки на Superb 2 със система за следене на налягането в гумите, а този няма такава. Поне, на мястото където стои бутона за калибрация има бутон за изключване на старт-стоп системата. Може ли да се добави?
Видях, че камера може да се добави на фабричното Болеро посредством специален интерфейс на цена около 110 евро.
Салонът по-нататък може да се смени, и това не е проблем. Предният парктроник май не е евтино да се добави, ако е ОЕМ. За ксенона се обърках, защото някои казват, че се получава конверсията халогенни към ксенонови лампи, но прочетох и за проблеми с лайт модула?!

- Четох и за оплаквания по отношение на стабилността на колата или по-точно body roll по завои. Въпросната кола е с 16” джанти.

Хайде стига толкова, че доста изписах. Благодаря предварително на отзовалите се!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Привет!
Ремап със сигурност може да се направи - май до към 170 безболезнено.
Парктроник виж тук (вероятно имат и оригинални ксенони) - https://www.cars-equipment.com/
За ксенон - вграждане на лупи, камера и/или смяна на медията с друга. -@JORDITO, може да съдейства.
Пътното поведение - може да се пооправи с окачване и гуми/джанти.
Успех!
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Erix - На какви Километри е "Superb"-а, който гледаш и какви Пари. Много ниско ниво на оборудване е. Трябва да е доста евтин..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Erix

Шкода Новак

Мнение от Erix »

Благодаря за бързите отговори!
@zloQQ, да, прочетох за колегата по отношение на медиите. Тепърва ще се запознавам с китайските медии, макар да предпочитам ОЕМ вариантите в случая, но може и да размисля. Трябва да ги видя на живо и то след като вече имам наптрупан опит с фабричната, за да мога да отразя плюсове/минуси. ОК, 170к.с. трябва да са достатъчни, колата е ръчка и не е много тежка.
@tuningmania, на около 170К е, от първи собственик, обслужена, с гуми и т.н. знам историята. Цената е 13К лв.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Ако решиш оригинална, аз като цяло съм се замислил за евентуална смяна на моята - Columbus. Но има време де. Кола с история и на тези километри - според мен е много добре като цена. Да, малко е постен от към екстри за съжаление, но за всичко кма лек! Желание и някой лев само трябват. EGR, DPF са потенциални проблеми, но е разбираемо - консумативи са един вид. Да го имаш на ум просто - не е задължително да се обади нещо скоро, но т’ва зависи и как е каран/подържан автомобила. Хубаво е да видиш какъв е Софт-а на колата и ако в “еко-шитнята”, да върнеш стария. Някой лев отгоре е, но е за предпочитане!
Последно промяна от zloQQ на 01.05.2020, 15:26:00, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Erix - Цената ми изглежда добра, като за ниското ниво на оборудване.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И да го ремапнеш - няма да върви като 3 литровия дизел, да знаеш. Ще го приближиш като коне, но няма да се разгръща така мазно като голямата кубатура.

А и много неща ще ти липсват като екстри. Мен лично не ми пука за тях, но като си свикнал, вероятно ще ти е криво.

Предимството на Супърба ще е в по-ниския разход и огромното пространство вътре, но ако тези неща не са ти важни - аз лично бих си карал БМВ-то и да събирам пари да прескоча една стъпка.
Бееееее.....
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Erix написа: 01.05.2020, 15:17:27 отразя плюсове/минуси
То плюс е само,че работи :)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Erix

Шкода Новак

Мнение от Erix »

zloQQ написа: 01.05.2020, 15:24:55 Ако решиш оригинална, аз като цяло съм се замислил за евентуална смяна на моята - Columbus. Но има време де. Кола с история и на тези километри - според мен е много добре като цена. Да, малко е постен от към екстри за съжаление, но за всичко кма лек! Желание и някой лев само трябват. EGR, DPF са потенциални проблеми, но е разбираемо - консумативи са един вид. Да го имаш на ум просто - не е задължително да се обади нещо скоро, но т’ва зависи и как е каран/подържан автомобила. Хубаво е да видиш какъв е Софт-а на колата и ако в “еко-шитнята”, да върнеш стария. Някой лев отгоре е, но е за предпочитане!
Сигурно е с дизелгейт софта, но това ще се промени с флашването при ремапа предполагам. ОК, ще имам предвид Columbus-a, ако нещата с колата се случат. Как стои въпросът с премахването на ЕГР-а? Има ли голяма разлика в загряването и другите ситеми работят ли нормално? На сегашната ми кола доста години карах с него, но от година насам го реших да го затапя и не усещам да загрява по-бавно, възможно е да е малко по-бавно, но е пренебрежимо и не ми прави впечатление.
Erix

Шкода Новак

Мнение от Erix »

Цецо75 написа: 01.05.2020, 16:48:41 И да го ремапнеш - няма да върви като 3 литровия дизел, да знаеш. Ще го приближиш като коне, но няма да се разгръща така мазно като голямата кубатура.

А и много неща ще ти липсват като екстри. Мен лично не ми пука за тях, но като си свикнал, вероятно ще ти е криво.

Предимството на Супърба ще е в по-ниския разход и огромното пространство вътре, но ако тези неща не са ти важни - аз лично бих си карал БМВ-то и да събирам пари да прескоча една стъпка.
Да, сигурно имаш право за мотора. Багажникът е от голямо значение и често ми се случва да го пълня като опъвам и мрежата на щората до тавана. :) Вътрешното пространтво не е идеалното, но е ОК.

@JORDITO, ОК. Има няколко неща, които незнам как са решени, като:

Покритието на дисплея през деня - т.е да не е прекалено гланцов, че да не търпи отбясъци и да не се вижда. ОЕМ са матови и се четат добре и на дневена светлина, обикновено де. Също - има ли сензор за осветеност, който да регулира подсветката автоматично, така че да не ти “вади” очите нощем? Такива, базови неща.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Erix написа: 01.05.2020, 22:49:47как са решени
Всичко това е решено отдавна. Вземаш колата, звънкаш и идваш. Слагаме за 5 мин едно и си правиш преценка. Чуваш звук,тестваш с телефона и т.н. Ако не те кефи пием по бира,викаме "Шкода на три морета" и се разделяме ;)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Erix

Шкода Новак

Мнение от Erix »

Супер, това ме устройва. :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

JORDITO написа: 02.05.2020, 00:08:04 Ако не те кефи пием по бира,викаме "Шкода на три морета" и се разделяме
Това при Жорката не се е случвало - някой да не хареса как работи новата медия.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Аз нещо не разбирам. Какъв е смисъла да се смени една кола с друга, след което веднага да се започне с ретрофитите? Джанти, окачване, ремап, ксенони, мултимедия и прочие? По-добре си вземи кола, което се доближава повече до виждането ти за автомобила, който искаш да караш...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Затапването на егр няма отношение към загряването.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”