Шум при натискане на спирачките

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Маталафофоро

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 4x4 190 Honda CRV 2.2 i CTDI

Мнение от Маталафофоро »

Благодаря за мненията колеги,ще си запиша час за сервиз тук ,като падне карантината.Проблема не е в гумите.Появи се със зимните гуми , смених ги със летния комплект, но този шум остана.Накладките изгеждаха добре ,като сменях гумите.Като имам резултат ще пиша.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

На моят С3 също е са сменявани гаранционно всички дискове и накладки. Карал съм я до 180 км/ч, няма абсолютно никакви шумове. Знаят за какво става дума, да не се правят на ощипани.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Маталафофоро

Шкода Новак

Мнение от Маталафофоро »

Вчера изкарах колата от гаража и видях проблема от къде е. Задният ми ляв диск е започнал да се надира. Другите три са като нови. За мен това не е нормално за кола на 28000 км,навъртяни предимно извънградско.Отидох до официален сервиз на шкода в Лион с намерението, че ще бъда обслужен гаранционно ,тъй като за мен това е дефект в накладките.Без да погледне никой колата ,девойката от офиса ми заяви,че ще ми заменят двата задни диска с накладките за 480 евро , защото са консуматив и гаранцията не ги покрива е ми даде час за 5 . 05. Разбрах,че и други колеги сте имали такъв проблем ,но сте били обслужени гаранционно в БГ. А и цената е друга, ако не ти признаят гаранцията в БГ- 220 лв. доколкото разбрах. Тези тук са ненормални. Влязох в тукашен сайт за авточасти и проверих цената .Комплект задни накладки са между 16 и 60 евро накладките и меджу 20 и 100 евро комплект задни дискове. Доколкото разбрах от форума при шкода са от марката Феродо. Цената им съответно е 37 евро задни накладки и 38 евро задни дискове. Та мисълта ми е да си поръчам едни задни накладки и да ги сменя аз . А като се прибера в БГ, като приключи тази карантина да ида в сервиз Шкода Варна да сменя дискове и накладки,дори и платено да е.Ама 480 евро не искам да им давам на франсетата.Някой сменял ли е накладки от вас и ще ми трябва ли някой по специален инструмент?
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Маталафофоро - Ако си с електрическа ръчна спирачка, ще ТИ трябва Компютър с Програмата "VCDS". Нищо друго нестандартно няма, освен инструмент за връщане на цилиндърчето, който така или иначе трябва за почти всички Автомобили..
Последно промяна от tuningmania на 18.04.2020, 13:44:46, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Проблемът аъс задните накладки,които се размазват като масло на дисковете,трябва да е известен на всяко Шкода дилърство.
За смяна на задните ти трябва инструмент. Проблемните накладки са около 200 лв,ревизираните около 500. За дискове нямам идея. Оригиналните,мисля че са TRW, но за Супърб не съм сигурен.
Аз си джиткам с Brembo поръчани от https://www.oscaro.com/, което е за Франция. Иначе www.oscaro.es
Нямам проблем и разлика в спирането спрямо заводските.
Последно промяна от JORDITO на 18.04.2020, 14:13:06, променено общо 2 пъти.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Маталафофоро

Шкода Новак

Мнение от Маталафофоро »

Да с електрическа спирачка съм , ама нямам VCDS. Tук един българин имаше сервиз ,доколкото знам.Ще се опитам да го издиря за помощ. Гледах цените в autodoc, Ще погледна и в oscaro да видя какво предлагат.Мерси за инфото.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Маталафофоро,
https://www.oscaro.com/jeu-de-4-plaquet ... ?vid=48447

https://www.oscaro.com/jeu-de-2-disques ... ?vid=48447

Грубо 110 евро всичко. Щом са консумативи, никой копче не може да ти каже защо, не си ги сменил в Шкода. ;)

Ако искаш и Цимерман дупчени за 175 евро. Колеги ги ползват за проекти и са доволни.
https://www.oscaro.com/jeu-de-2-disques ... ?vid=48447
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Маталафофоро

Шкода Новак

Мнение от Маталафофоро »

[smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”