Покупка на Superb Facelift 272ps
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
LED е номер едно. Само да не е на 6000К. Матричните фарове на мен много ми харесват, но може би трябва да са една идея по-бързи като реакция.
-
alexk
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
Е, имал съм хубав заводски ксенон (А4 Б8) в далечната 2010 година и сравнявайки го с матричните.. направо ми бледнее.TSI-LK написа: 08.04.2020, 09:02:25Ми не знам дали е смешно, но ксенона дава повече лумени !alexk написа: 07.04.2020, 22:20:35 В крайна сметка искаш да ми кажеш, че матричните фарове са по-зле от ксенона?![]()
Лед-а е като дизела, дава усещане, че свети, което идва от по - високата температура.
Обаче хубавият ксенон все още е топ!
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Няма да навлизам в подробности, но нито лупите, нито рефлекторите на посочения от теб модел са особено добри.
Изгарят прекалено бързо и после е леш.
А и самите крушки имат ефективен живот до 2 години и едва ли са са сменяни толкова често. След това светят, но с намалено излъчване.
А и самите крушки имат ефективен живот до 2 години и едва ли са са сменяни толкова често. След това светят, но с намалено излъчване.
-
alexk
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
Пълни глупости пишеш. Въобще имал ли си точно този модел или пишеш по спомен от прочетено в кефче.ком? Автомобила го продадох 2017г. със заводските крушки, които са проверявани многократно в Порше София Запад при всяка сервизна инспекция, сиреч закупил съм го нов.
- TSI-LK
Благодаря за категоризацията! Явно си някоя нова батка на хоризонта!
За разлика от теб съм отварял и реновирал фарове на Аудита, а не щракам само по клавиатурата.
И ако все още си в заблуда - точно тези и подобни фарове не са най - добрия пример.
За разлика от теб съм отварял и реновирал фарове на Аудита, а не щракам само по клавиатурата.
И ако все още си в заблуда - точно тези и подобни фарове не са най - добрия пример.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Няма ауди преди 2014, на което фаровете да светят...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Albert
- Гараж: Skoda Superb 2017 2 tsi 280 hp 4x4 L&K
BMW X3 3.0 D
Напълно съм съгласен. Три Аудита имах две А4 и сега А6. Ако не им сменяш крушките на около две години заедно с полиране и почистване на фаровете нищо не светят. Особенно зле беше А6 на него дори му смених фаровете с чисто нови оригинални, за да посветят хубаво 2 години и половинаTSI-LK написа: 08.04.2020, 10:37:00 Няма да навлизам в подробности, но нито лупите, нито рефлекторите на посочения от теб модел са особено добри.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@TSI-LK, по-добре го игнорирай. Не за първи път напоследък му се случва да обижда и квалифицира колеги във форума. Това му е първосигналната реакция, когато някой не е съгласен с него или когато не е съгласен с мнението на друг колега.
- TSI-LK
Аз приключих с колегата!!!
Направих си усилието да прегледам последните му коментари и не мисля, че е страна, с която желая да общувам!
Направих си усилието да прегледам последните му коментари и не мисля, че е страна, с която желая да общувам!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
А4 в8 с хубави фарове.... ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ми да вземе той да се разкара. Нали беше писал, че само заради някакви останали му части за продажба стоял още. Да си прибира гумите в гаража и да не се занимава повече с нашия форум.nmnikolov написа: 08.04.2020, 12:33:41 по-добре го игнорирай. Не за първи път напоследък му се случва да обижда и квалифицира колеги във форума
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Е, колеги, недейте така
Човека ползва автомобилите и...толкова! Явно не е в час с детайлите, които споменават другите за ксенона и лед-а. И смята, че понеже се води най-новата технология, съответно е най-най.
А за фаровете - аз също от няколко места чувам, че не са чаааак толкова добри при Шкода. А и четох някъде, че хубавия ксенон си остава най-доброто за момента. Не знам обаче, с новата 5-а серия на БМВ как седи въпроса. Там, матричните ледове са (според мен) на друго ниво. Нищо общо със Шкода... Но може и да бъркам и да се заблуждавам от силата им, както споменаха по-горе колегите.
А за фаровете - аз също от няколко места чувам, че не са чаааак толкова добри при Шкода. А и четох някъде, че хубавия ксенон си остава най-доброто за момента. Не знам обаче, с новата 5-а серия на БМВ как седи въпроса. Там, матричните ледове са (според мен) на друго ниво. Нищо общо със Шкода... Но може и да бъркам и да се заблуждавам от силата им, както споменаха по-горе колегите.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Съгласен съм, че на Skoda не са най-хубавите led-ове. Поне това са ми и моите наблюдения с О3. Не казвам, че са лоши, дори напротив - аз съм супер доволен от тях. След като ходих да ми ги регулират и вдигнат малко се усети разлизлика в това, че вече светлината се разсейва на по-голямо пространство и не е толкова ярка както преди това, когато осветяваше само на 20 метра пред автомобила.
Най-силно впечатление на пътя са ми правили досега 2-3 нови модели мерцедеси с LED-ове, които правеха направо ден пред себе си. Светлината беше в пъти по-ярка от моите фарове.
А ето как светят в момента моите led-ове след коригиране в ЕТ:
Най-силно впечатление на пътя са ми правили досега 2-3 нови модели мерцедеси с LED-ове, които правеха направо ден пред себе си. Светлината беше в пъти по-ярка от моите фарове.
А ето как светят в момента моите led-ове след коригиране в ЕТ:
- TSI-LK
Не казвам, че лед е лош, дори обратното.
На мен лично не ми допадат 6000+ келвина, всичко след 4700-5000 малко дразни на очите.
На сухо светят приятно.
Но на дъжд, сняг ( леле - майко ) и по залез / изгрев отстъпват сериозно на ксеноновите фарове.
Имал съм Октавия с лед. Доста прилично представяне - широчина, дълги и т.н. са много добре, защото светят и две секции.
Дори фаровете за мъгла бяха лед.
На колата която в момента карам с фабричен лед ( 2019-та ), светят на къси по две лупи от всяка страна. При дългите вгига едната само на високо.
Подкрепям mnikolov, че на най новите МБ и БМВ ледовете светят по - ярко. Виждал съм го не един път при разминаване / изпреварване.
Наскоро я един сняг карах лед-а. И след като нищо не се виждаше изключих късите и останаха само фаровете за мъгла.
Смених колата и с ксенона просто беше в пъти по - добре.
Тогава се отказах да надграждам фаровете на скуби от ксенон на лед.
Това е.
Аз лично се надявам на автопроизводителите да им дойде малко акъла и да свалят цветовата температура поне на 5000К, за да е подходящо за всички сезони.
А и вече се внедряват лазерни фарове, което пък ще измести лед. И ние с ксеноните ще станем хептен архаични
На мен лично не ми допадат 6000+ келвина, всичко след 4700-5000 малко дразни на очите.
На сухо светят приятно.
Но на дъжд, сняг ( леле - майко ) и по залез / изгрев отстъпват сериозно на ксеноновите фарове.
Имал съм Октавия с лед. Доста прилично представяне - широчина, дълги и т.н. са много добре, защото светят и две секции.
Дори фаровете за мъгла бяха лед.
На колата която в момента карам с фабричен лед ( 2019-та ), светят на къси по две лупи от всяка страна. При дългите вгига едната само на високо.
Подкрепям mnikolov, че на най новите МБ и БМВ ледовете светят по - ярко. Виждал съм го не един път при разминаване / изпреварване.
Наскоро я един сняг карах лед-а. И след като нищо не се виждаше изключих късите и останаха само фаровете за мъгла.
Смених колата и с ксенона просто беше в пъти по - добре.
Тогава се отказах да надграждам фаровете на скуби от ксенон на лед.
Това е.
Аз лично се надявам на автопроизводителите да им дойде малко акъла и да свалят цветовата температура поне на 5000К, за да е подходящо за всички сезони.
А и вече се внедряват лазерни фарове, което пък ще измести лед. И ние с ксеноните ще станем хептен архаични
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
Последното поколение фарове в премиум сегмента мисля, че не са LED, а лазер, който минава през серия лещи.
В момента хубавото на ксенона е, че вече има евтини крушки на пазара и тъй като технологията е по-стара, самите цени за евентуална поддръжка ремонт не са високи. Не мисля, че градацията от хубав ксенон към нагоре е толкова забележима колкото от рефлекторен към ксенонов фар.
Все пак по възможност е хубаво да се вземе по-новата технология.
В момента хубавото на ксенона е, че вече има евтини крушки на пазара и тъй като технологията е по-стара, самите цени за евентуална поддръжка ремонт не са високи. Не мисля, че градацията от хубав ксенон към нагоре е толкова забележима колкото от рефлекторен към ксенонов фар.
Все пак по възможност е хубаво да се вземе по-новата технология.