Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Цецо75 написа: 07.04.2020, 12:04:42
На средна скорост 150км/ч при поне 100-200 изминати километра, просто няма как бензина да е под 9...
В бързината не съм прочел, че става въпрос за средна скорост, мислих,че е "при 150км/ч". Моя е грешката.
Иначе да отбележа,че правя разлика между средна и моментна Аз за разхода не пиша,за да се праскаме един пред друг, а просто да отбележа,че новите бензинови двигатели нямат нищо общо с тези отпреди 10-ина години да речем...
Marina rezidens 1983 написа: 07.04.2020, 11:47:30
Значи да разбирам че бензина няма никакво предимство пред дизела ?
Хахаха, точно така!
Много си в грешка относно надежността на дизела, спрямо бензина. И си написал много грешни и стари неща. Не ми се обяснява, но примерно ми кажи на кой дизел с дпф си чел някъде да е задръстил геометрия(дори и помпа дюза). Защото явно много четеш по форуми . Като не си майстор, недей да обясняваш за предимства и недостатъци влизайки в конкретика. Иначе за други субективни предимства колкото искаш си пиши.
Не че нещо, но прекалено се предоверяваш в надежността при бензина спрямо дизела.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
zloQQ написа: 07.04.2020, 12:12:23
Преход на темпомат никога не означава средна скорост на която е настроен темпомата. Може и да греша де.
Зависи от целта и преценката на Шофьора. Аз, от София до Пловдив, като задам 80 км/ч на Автопилота и само 2-3 пъти ми се наложи да намаля/ускоря и в Пловдив средната ми скорост е пренебрежимо близка до 80 км/ч. Ако някой задава 200 км/ч на Автопилота и през 500 Метра намалява/ускорява, то средната му скорост ще е далеч от исканата 200 км/ч
Аз лично, като се върна назад във времето, с едно от най-лудите мои Шофирания, (мога да намеря из Архивите видео-клип, където се вижда, че Служебния Автомобил, на Магистралата, където можеше, го държах на прекъсвач, тоест около 250 км/ч (Нареждане на Шефа) а на края, реално, средната ми скорост бе около 160 км/ч, като важно уточнение, това е по пътя Варна - София, когато Магистрала имаше по около 70 Километра от двете страни, но 250 км/ч се развиваха не само на Магистралата. А сега, 150 км/ч имам средна скорост със "Superb"-а от Бургас до София, като само веднъж вдигнах 200 км/ч за секунди. Всичко е въпрос на правилна преценка
@prvv, доста хора карат автомобилите си и след 5-тата година. Естествено това се отнася за физически лица, където в повечето случаи на 5-тата година колата е на 100-120к макс, а това за добре поддържан автомобил не е нищо. Освен това то хубаво има 5 годишна гаранция, ама не е никак приятно да ти се налага да ходиш до сервиз по няколко пъти за един и същ проблем и да не могат да го оправят с месеци. За справка виж темата на @Rangel...
А дори и човек да си сменя колата на 5-тата година пак с нова пак е кофти да си купиш кола с кофти двигател, защото се продава доста по-трудно и с доста по-голяма отстъпка. ЕТ са известни с ниските цени за обратно изкупуване, а ако я продаваш сам на вторичния пазар с двигател с лоша репутация ще ти се наложи да сваляш! А и в голяма част от случаите за кола, купувана от БГ се гледа и сервизната история в ЕТ и аз ако съм купувач и видя, че често е била в сервиза, няма да купя тая кола!
А и в днешно време сме свидетели, че понякога живота е сиров. Човек днес може да живее добре, да настъпи една криза и плановете да смени колата на 5-тата година да отидат в кофата за боклук.
tuningmania, Миро, прав си! За конкретния случай Изобщо не се сетих, че мога да карам под 120 на темпомат. Поне аз де, не, че и на 50 не може да се нагласи. Всъщност, аз никога не карам на темпомат, освен през нощта, когато почти липсва трафик.
До @zloQQ - Май трябва да опознаеш и преоткриеш по-добре Автопилота. В ситуацията със "Superb"-а, която по-горе описах (от Бургас до София), над 90% от времето си бях на Автопилот, мисля на около 160 или 165 км/ч по спомен. Може би съм имал 5-6 ускорения и горе-долу толкова намалавания, които взаимно са се компенсирали Какво не му харесваш на Автопилота - не знам. Аз дори в София си го ползвам редовно. Дори в кварталната улица, на която от 100 кръпки има 99 с различна височина от всички останали, редовно си пускам Автопилота на 20 км/ч и чакам да се прибера След хиляди минавания по тези кръпки, с тази скорост съм се убедил, че е най-комфортно
Леле от София до морето не мога да ида на темпомат никога Не ви ли се карат тия коли?
Тоя дизел, ако направи тая средна скорост с трафик, разхода едва ли ще е по-малко от 12-13. Разбира се много зависи дали се кара само на кикдаун или плавничко на 6-та/7-ма. Аз съм имал случаи да счирам да зареждам от страх да не остана преди Бургас
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
tuningmania написа: 07.04.2020, 13:12:36
, това е по пътя Варна - София, когато Магистрала имаше по около 70 Километра от двете страни, но 250 км/ч се развиваха не само на Магистралата
Дай клипа,аз лично,НЕ ти вярвам че си държал на междуградски,точно по тоя път 250км/ч.
Цецо75 написа: 07.04.2020, 12:04:42
На средна скорост 150км/ч при поне 100-200 изминати километра, просто няма как бензина да е под 9...
Никакъв шанс, при положение, че моят дизел дава 10.
Само да вметна, че при преход София - Свищов, мойта на отиване даде миналата седмица 9.1 при средна 101 км/ч.
На връщане даде 8.9 при средна 97 км/ч.
Ше излезе, че дизела не е особено по-икономичен
Иначе съм съгласен - при 150 средна посоката е само нагоре
p.s. Виждаде в профила, че имам дизелова Омега. Последното ходене до Созопол ми даде 9.7 от Овча Купел до табелата на Бургас при 160 на темпомат и общо падна до 8.9 за цялата дистанция, тъй като по черноморската, знайте повече от 110 е тагаво...
Последно промяна от vankissa на 07.04.2020, 16:26:00, променено общо 1 път.
Колеги, икономията при кой да е ДВГ не се ли получава при ниски скорости/обороти...90 км/ч примерно? Над тази скорост каква икономия освен спестяване на време търсим!
Някак си съм с усещането, че не се изказах много както трябва
Мойта идея е по-скоро, че във високите оборотни диапазони и съответно скорости, дизела ще гони и/или ще се изравни с бензина по разход, докато при по-ниските такива (около 2000 оборота за дизел по мое мение) би следвало дизела да е с предимсто.
Смисъла на горния ми пост бе да покаже, че очевидно при средна скорост от 101, което не е чак толкова високо, разходите са изравнение и дори малко в полза на бензина. Частен случай може би, но интеренсо за отбелязване.
Последно промяна от vankissa на 07.04.2020, 16:42:27, променено общо 1 път.