Дизелът е и 4х4, да не забравяме!bega4kata написа: 07.04.2020, 09:13:02 Единствено между 190 бензин и 190 дизел, бих взел дизела. Много по приятен е за шофиране на дълъг път(190 коня ги достига при много по-ниски обороти) , а е и доста по икономичен.
Покупка на Супърб
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Има и само на предно. 4х4 не бих си взел, освен 272.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Marina rezidens 1983
Покупка на Супърб
Дизела е по евтин в момента и то значително по евтин 190 има 4х4 има без ,предния ми автомобил беше quattro две години го карах и така неми се наложи да му се нарадвам с това време освен на проходите като излиза по добре от завоите и е напълно излишно поне за мен ,доколкото за дизела -дизела иска повече внимание избор на гориво а при положение че горивото в БГ Отвратително нему трябва много за проблемите и дизела си е дизел леко по шумен зимата даго мисля предния ми автомобил беше дизел а преди него бензин само и сега бензин имам и няма как даги доближа коренна разлика бензина нямаш грижи като дизела нама какво да му се мисли турбо да чистиш агр да чистиш дросела сее задръстил дебитомера т.н всичко от дизела заминава с времето а при бензина нестоят тези проблеми а и непоследно (защо дизелов автомобил по евтин ) нее просто политика скоро заради вредните емисии (в БЪлгария няма ги спрат )но ще се мисли в тази насока къде данък ще вдигнат къде нещо друго ,тестовия автомобил беше дизел 4х4 хареса ми !при дизел се гони разход ,дизел се взима ако караш над 20К на година аз минавам 10К
-
kograman
Покупка на Супърб
При бензина хич нямаш свещи и бобини, бензинови помпи, турбо, GPF и т.н Доволно усложнен е и той. Дизела няма как да го забранят, защото разхода му
на дълго спрямо бензина е доста надолу. За Европа където пътуват от до работа по 100км на ден, няма алтернатива.
Аз съм си фен на дизела, правя по 10к на едната и 10к на другата кола засега на година, и двете са дизел. Градско C3 ТДИ 190 к.с ми е 9,5 от пълно-пълно, O3 1.8 ТСИ 180к.с 4х4 си дава 13,5 по сходен маршрут. Едни ~40% близо.
на дълго спрямо бензина е доста надолу. За Европа където пътуват от до работа по 100км на ден, няма алтернатива.
Аз съм си фен на дизела, правя по 10к на едната и 10к на другата кола засега на година, и двете са дизел. Градско C3 ТДИ 190 к.с ми е 9,5 от пълно-пълно, O3 1.8 ТСИ 180к.с 4х4 си дава 13,5 по сходен маршрут. Едни ~40% близо.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Marina rezidens 1983
-
Marina rezidens 1983
Покупка на Супърб
kograman> немисля че бензин и дизел обслужване ремонти са 50/50 ,дизела освен разхода невиждам никакво предимство това с по високите нютони от по ниски обороти по голяма мощ пак е дилема бензина до 50- 100 ускорява по бързо ,незнам какво толкова му харесвате на дизела освен тези 2-3 л ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Marina rezidens 1983
Покупка на Супърб
Един от вечните спорове в групите (дизел срещу бензин )
!!!!?!?!!Единствено ме притесняват СЕДАЛКИТЕ при SL дали са удобни на дълъг път някой има ли преки наблюдения !!!никъде не намерих ТЕМА
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Marina rezidens 1983, говориш за стари дизели
Кой чисти агр и прочее на новите? Колкото са комплицирани дизеловите, толкова са и бензиновите двигатели. Единствено, както си писал, икономията е в “+” на дизела и съответно е разумна покупка при много километраж на година. Мен точно т’ва ме кефи и искам да се возя с по-малко разход на километър. При средна скорост, малко под 150км/ч съм 7.6/100. Т’ва с бензин...няма как 
-
Marina rezidens 1983
Покупка на Супърб
Значи да разбирам че бензина няма никакво предимство пред дизела ? ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
kograman
Покупка на Супърб
За ежедневно ползване, в 70% от случаите бих казал да. Караш ли сериозни км, бензина хептен се губи. Ако не си правиш сметка на кинтите, може и с БТР да се движиш, все тая.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Покупка на Супърб
Колега @Marina rezidens 1983, да споделя и аз мнение като собственик: Моята е Skoda Superb Facelift 2.0 TSI DSG Business. Имам я от януари, изминал съм около 2200км. досега (от близо месец се кара много малко заради ситуацията в страната). Двигателят е предостатъчен като тяга и ускорение! Досега (след първите 1000км.) в каквато и ситуация да съм бил, съм изпреварвал с лекота. Разбира се, 272 коня ще са още по-голям самолет, няма спор, но 190-те коня са просто супер достатъчни. Качих и приятел, който има Супърб 2017 2.0 TDI 190 кс. Като я настъпа ми сподели,че бензиновия двигател е по-бърз от неговия! По каталог даваха около 0,6 секунди по-бърз бензиновия от дизела, така че не го мисли (не,че някой ще ги усети тези 0.6 секунди). Само човек, който е карал и двата двигателя би могъл да усети реално разликата, но бензин - дизел си е по-скоро лично предпочитание според мен. Ако караш повечко градско - няма да мислиш регенерации (някои колеги се оплакват, но и това е по-скоро рядкост).DSG кутията е просто уникално леко и незабележимо превключваща. Ще се убедиш колко комфортно е шофирането! Аз също взех бензин вместо дизел, заради тенденцията с тези еко норми. Карал съм и дизелови, и бензинови автомобили - освен всичко друго нека добавим, че не го мисля толкова къде ще заредя с бензина, докато с дизел съм бил леко замислен при зареждане на някои "бензински" станици в Сърбия например
Аз също не търсих 4х4, тъй като съм от Ямбол и тук вали сняг 2 пъти на 5 години (почти същото като във Варна),не ходя на ски.... И аз като теб - никога досега не съм изпитвал нужда от 4х4.
Относно разхода - досега за тези 2250км. ми дава общ разход 7.4л/100км. По магистрала на автопилот със 140 км/ч -6.7-7л/100км. По извънградски път с 90-100км/ч - около 5.7-6.5л/100км в зависимост от участъка (имам снимки от мултимедията, но не мисля,че е нужно да ги качвам). Карах и с 95, и със 100 - не усетих разлика в разход или поведение на двигателя...
С 2 думи - няма да съжаляваш за нищо - модел/двигател/скоростна кутия. Успех и дано скоро я получиш!
Колега @zloQQ, повярвай, точно толкова е и с бензина 190 кс. Ако искаш мога да ти кача снимки с разхода си с подобна скорост. Просто вече бензинови и дизелови двигатели са много оптимизирани откъм разход/вървеж....
Относно разхода - досега за тези 2250км. ми дава общ разход 7.4л/100км. По магистрала на автопилот със 140 км/ч -6.7-7л/100км. По извънградски път с 90-100км/ч - около 5.7-6.5л/100км в зависимост от участъка (имам снимки от мултимедията, но не мисля,че е нужно да ги качвам). Карах и с 95, и със 100 - не усетих разлика в разход или поведение на двигателя...
С 2 думи - няма да съжаляваш за нищо - модел/двигател/скоростна кутия. Успех и дано скоро я получиш!
При средна скорост, малко под 150км/ч съм 7.6/100. Т’ва с бензин...няма как
Колега @zloQQ, повярвай, точно толкова е и с бензина 190 кс. Ако искаш мога да ти кача снимки с разхода си с подобна скорост. Просто вече бензинови и дизелови двигатели са много оптимизирани откъм разход/вървеж....
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Всеки ден може да научи нещо ново човек.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Покупка на Супърб
dr_rado, Средна е различно от моментна. На средна скорост 150км/ч при поне 100-200 изминати километра, просто няма как бензина да е под 9...
Това си е да ръгнеш темпомата на 160 и да бичиш от София до Пловдив и обратно без да намаляваш никъде... Демек нощем... Няма как да го направиш с такъв разход.
Иначе е факт, че новите бензинки са много икономични, и разликата в харчлъка доста се сви - заради екологиите, пък разхода на дизела се качи.
Това прави безмислено купуването на нов дизел, ако човек върти под 20-30к на година. При втората ръка е друга бира.
Това си е да ръгнеш темпомата на 160 и да бичиш от София до Пловдив и обратно без да намаляваш никъде... Демек нощем... Няма как да го направиш с такъв разход.
Иначе е факт, че новите бензинки са много икономични, и разликата в харчлъка доста се сви - заради екологиите, пък разхода на дизела се качи.
Това прави безмислено купуването на нов дизел, ако човек върти под 20-30к на година. При втората ръка е друга бира.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Не четеш!!! Казах, че икономията е само плюса на дизелаMarina rezidens 1983 написа: 07.04.2020, 11:47:30 Значи да разбирам че бензина няма никакво предимство пред дизела ?
Вярвам...донякъде. Аз също, както @Цецо75 е писал, не мисля, че ако набиеш средна, около 150 няма как да е икономичен бензина. Преход на темпомат никога не означава средна скорост на която е настроен темпомата. Може и да греша де.dr_rado написа: 07.04.2020, 11:53:14 Колега @zloQQ, повярвай, точно толкова е и с бензина 190 кс. Ако искаш мога да ти кача снимки с разхода си с подобна скорост. Просто вече бензинови и дизелови двигатели са много оптимизирани откъм разход/вървеж....
-
Marina rezidens 1983
Покупка на Супърб
dr_rado>благодаря за изчерпателния коментар беше ми много полезен поста
и си потвърдих това което мисля ,а това с прехвалването на дизела ми идва в повече ,Бай ганьо да си кара печката !!! ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
и си потвърдих това което мисля ,а това с прехвалването на дизела ми идва в повече ,Бай ганьо да си кара печката !!!