Поздрави!
DP Service - Димон Казанлък!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Mad___Max
- Гараж: Škoda Octavia Mk1 1.8 20V SLX
Škoda Octavia Mk3 1.4 TSI Vision
Така и предполагах, ама да питам. Ще има един за части /без панела де
/. Благодаря за бързия отговор.
Поздрави!
Поздрави!
Не знам кой съм аз, ама не съм кой да е!!!
Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!!!
Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!!!
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Напоследък никой нищо не пита за телевизори и др. подобни, затова ще ви покажа нещо , което има общо двигателите.
По какво да речем една ПРАХОСМУКАЧКА прилича на TDI или TSI !?!
По турбината естествено !
Онагледявам с пример за неправилна експлоатация на турбо 2000W :
Неправилното използване в случая се дължи на премахнат входен въздушен филтър - според клиентката на "турбото" така " дърпало по-яко "
и нямало турбо дупка
Обаче резултатът е налице - счупени всички лопати на студената част на турбината, както и деформиран PVC корпус на охлюва. Ремонтът за разлика от този при шкодите е 20-30 пъти по-евтин. Смяна на корпус и турбина - 20 лв или смяна на целия мотор с турбото - 50-60 лв в зависимост от кубатурата 1.4 , 1.6 , 1.8 , 2.0 и супер-дупер 2.2 KW.
На снимките по-долу се вижда разликата в турбото на 1.9 и 2.0 TDI , опс/ грешка - 1.4 и 2.0 KW . В заключение " за да има клеца- клеца и да нема деца " , както казваше една сръбска реклама сменяйте входните въздушни филтри , проверявайте торбичката от време на време да не е скъсана и дръжте интека винаги сух , не смучете вода .
Снимките са примерни в случая - ГНУСМАС !!!
По какво да речем една ПРАХОСМУКАЧКА прилича на TDI или TSI !?!
По турбината естествено !
Онагледявам с пример за неправилна експлоатация на турбо 2000W :
Неправилното използване в случая се дължи на премахнат входен въздушен филтър - според клиентката на "турбото" така " дърпало по-яко "
Обаче резултатът е налице - счупени всички лопати на студената част на турбината, както и деформиран PVC корпус на охлюва. Ремонтът за разлика от този при шкодите е 20-30 пъти по-евтин. Смяна на корпус и турбина - 20 лв или смяна на целия мотор с турбото - 50-60 лв в зависимост от кубатурата 1.4 , 1.6 , 1.8 , 2.0 и супер-дупер 2.2 KW.
На снимките по-долу се вижда разликата в турбото на 1.9 и 2.0 TDI , опс/ грешка - 1.4 и 2.0 KW . В заключение " за да има клеца- клеца и да нема деца " , както казваше една сръбска реклама сменяйте входните въздушни филтри , проверявайте торбичката от време на време да не е скъсана и дръжте интека винаги сух , не смучете вода .
Снимките са примерни в случая - ГНУСМАС !!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
george
- Гараж: О1 1.9 TDI-PD
Браво за чудесната и находчива аналогия Димо!
Кажи сега - след новата турбина чипче нещо сложи ли й или клиентката така ще си я кара?

Кажи сега - след новата турбина чипче нещо сложи ли й или клиентката така ще си я кара?
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Димоне, имам един такъв гаден проблем с керамичния плот Горене .Двоен е . При намаляване от 9 на 6 или друга степен котлона се изключва и започва да мига F6 , което май означава прегряване. Не го прави винаги. Сложих допълнителен вентилатор от компютър да обдухва, но не се промени нищо. Лошото е ,че отдолу имам фурна и растоянието между нея и плота е доста малко. Фурната почти не се ползва. На реотаните има терморелета някакви. могат ли да се намерят и сменят или нов. 
- димон
- Обратна връзка:
Ами, ако е в гаранция- ясно. Ако не е трябва да се погледне . Само един страничен въпрос - имаш ли лампи над плота , я на аспиратор , я на друго нещо ? Пробвал ли си да спреш лампите ( ако имаш такива) и да видиш как се държи котлона тогава. Нещо ми се върти в главата за такава беля, за "шашкане" , само че не знам твоя модел.
И ако не те затруднява да кажеш модела на плота !
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Аз пък съм пропуснал да спомена впечатлението си от труда на майстор Димон! Ами кратко е, оправи ми монитора за 3мин, но всичко беше с майсторски похвати и замах!
Не се видяхме след това на Сокола, но имам да черпя за експресния ремонт
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Не се видяхме след това на Сокола, но имам да черпя за експресния ремонт
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
TSI Team
- PVV
димон написа:
- димон
- Обратна връзка:
Хаха..., понеже клиентката пожела нов мотор (заедно с турбина) , а не само нова турбина и бе поставен 2200 W , вместо дефектиралият 1600 . И понеже коша на двигателния отсек е универсален, то новият 2200 си полегна като у дома си и зачака с нетърпение да "близне" тока .george написа:...Кажи сега - след новата турбина чипче нещо сложи ли й или клиентката така ще си я кара?
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- димон
- Обратна връзка:
към PVV:
Понеже не съм имал вземане/даване с Горение , направих само кратко проучване по въпроса относно модела " ECT350C " ... и се оказва, че почти всичко подобни нему модели страдат от разпояване на силовите елементи по платката в течение на времето. Това са релета , силови кабели и контакти разположени на платката на контролера . Затова навярно и проблема не се появява винаги . Грешката F^6 се дешифрира като прегряване на електрониката . Не съм чувал никога нищо подобно , явно е патент на фирмата...
Лечението:
препояване на всички релета, дебели кабели и т.п. запоени на платката на контролера
п.п. лошите спойки по силовите контакти обикновено са видими и с просто око и може веднага да си направиш преддиагностиката...И да пишеш после за резултатЪт !!!
Понеже не съм имал вземане/даване с Горение , направих само кратко проучване по въпроса относно модела " ECT350C " ... и се оказва, че почти всичко подобни нему модели страдат от разпояване на силовите елементи по платката в течение на времето. Това са релета , силови кабели и контакти разположени на платката на контролера . Затова навярно и проблема не се появява винаги . Грешката F^6 се дешифрира като прегряване на електрониката . Не съм чувал никога нищо подобно , явно е патент на фирмата...
Лечението:
препояване на всички релета, дебели кабели и т.п. запоени на платката на контролера
п.п. лошите спойки по силовите контакти обикновено са видими и с просто око и може веднага да си направиш преддиагностиката...И да пишеш после за резултатЪт !!!
- PVV
Ще отворя и ще огледам . Поне поялници в къщи бол.- димон
- Обратна връзка:
Болка на голяма част от съвременните ЛЕД телевизори с директна подсветка е дефект в самата подсветка т.е. не се осветява задната част на матрицата за да е видимо изображението. При тях подсветката не е реализирана с луминисцентни лампи , а със светодиоди. На снимките по-долу се вижда бюджетен турски 32" телевизор познат под няколко марки при който подсветката на екрана е реализирана с помощта на 2 ленти с по 11бр. светодиоди. Всички диоди са включени последователно и дори един да дефектира изображението изчезва :
задна част на матрицата с филтрите: задната част на екрана с 2 те ленти и рефлектора : ...без рефлектора , който всъщност е бял сгънат картон: захранена изправна подсветка: след откриване на дефектиралия диод се сменя или само той или цялата лента , ако са повече на брой...Над диодите са монтирани отражателни лещи разпределящи равномерно светлината... Цялата процедура отнема около час . При телевизори с edge подсветка (тънките) диодите са разположени в страничните ръбове на панела и е малко по-различно, но принципа е същия...
задна част на матрицата с филтрите: задната част на екрана с 2 те ленти и рефлектора : ...без рефлектора , който всъщност е бял сгънат картон: захранена изправна подсветка: след откриване на дефектиралия диод се сменя или само той или цялата лента , ако са повече на брой...Над диодите са монтирани отражателни лещи разпределящи равномерно светлината... Цялата процедура отнема около час . При телевизори с edge подсветка (тънките) диодите са разположени в страничните ръбове на панела и е малко по-различно, но принципа е същия...
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T