Ако застрахователя е определил премия от 2300 брокера взема между 20 и 30 % като комисионна. В случая ЕТ ги прибират тези пари и те не вярвам да правят отстъпки на клиентите си, напротив дерат ги яко т.е. тези 2300 ако приемем, че са базата, при брокер, който ти е близък приятел и няма да остави нищо за себе си от сделката, трябва поне 460 лв да ти спести.redalex написа: 02.04.2020, 20:57:51 Не съм сигурен, че те разбрах.
Колата ми беше застрахована за 53к и каското беше примерно 2300 в Алианц (през ЕТ). През позната в застрахователен брокер беше 2200. Разликата при ГО-то беше 50-80 лв
[Q]лизингови оферти/схеми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
- redalex
- Гараж: i3
Явно аз не познавам правилните брокери... което на фона на целия масраф е капка в морето 
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
Така е и те трябва да си изкарват хляба 
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
За 45000, каското ми е 1500 + още 400 лева платих за 3 години за "защитена стойност" на фактурна цена.
Е, колата трябваше да се води на името на жената за тази оферта, но ще го преглътна
Е, колата трябваше да се води на името на жената за тази оферта, но ще го преглътна
- redalex
Ако сте женени няма значение кой е вписан в талона - и на двама ви е 
Само ще кажа, че мой познат си купи нов мерцедес от силвър стар (тогава май още бяха балкан стар) и му набиха каско 10%... много му се смяхме после, ама и него го боли фара - та все тая.
Само ще кажа, че мой познат си купи нов мерцедес от силвър стар (тогава май още бяха балкан стар) и му набиха каско 10%... много му се смяхме после, ама и него го боли фара - та все тая.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Т.е.мое да си я купиш без жената,ама не мое да я продадеш без нея ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Iv4o
Благодаря, колега! Дано не ни трябват тези полици и Господ да ни пази всички от произшествия.ss_julio написа: 02.04.2020, 15:52:16Аз съм като теб, също нямам полица за втората година, но не пречи за щети, минават без проблеми.Iv4o написа: 02.04.2020, 00:10:55 Аз съм така: 50 % първоначално, остатъка за 2 г. без лихва. Лизинга е през Еуратек финанс.
Колеги, сега започвам 2-та година от лизинга. Разсрочих си каското на 4 вноски и от Еуратек ми отказаха достъп до полицата за Каско. Не можело да ми я изпратят /дори и копие/, защото не съм я бил заплатил изцяло.
Някой имал ли е подобен казус с Еуратек и как се е оправил с това?
Исках просто да я имам и да се запозная с клаузите и условията на договора.
-
Iv4o
Колеги, сега се сещам, че на колите си преди Шкодата имах Каско в Булстрад и Армеец. И двете компании имаха отстъпки от порядъка на 20-25% за това, че съм нямал заведени щети от предходната година. В Еуратек и Алианц - нищо!
При вас така ли е?
При вас така ли е?
- ostavime
- Гараж: Deville
Не е ли само за фирми?redalex написа: 02.04.2020, 16:15:34 Аз съм си правил справка през застрахователен брокер, който ми дава доста добри цени. Каско и ГО са ми били 200 лева (общо) по-скъпи в ЕТ отколкото в брокера. Коет не е нищо особено.
Да не говорим, че преди 2 години нямаше много дилъри, които да предлагат безлихвен лизинг.
Имат оперативен лизинг - плащаш месечна вноска за Х години и накрая им връщаш колата. Чиста работа.ostavime написа: 24.02.2020, 15:16:55 Там лизинга е такъв, че идеята накрая е колата да стане моя, а аз нямам такива мераци и не искам да плащам по 600-700 лв., че и повече на месец.
- redalex
Не знам. Може и да е.
По принцип може да имаш оперативен лизинг и на ФЛ...въпрос на договорка с търговеца. Но наистина доста дилъри предлагат оперативен лизинг само за ЮЛ.
По принцип може да имаш оперативен лизинг и на ФЛ...въпрос на договорка с търговеца. Но наистина доста дилъри предлагат оперативен лизинг само за ЮЛ.