[Q]лизингови оферти/схеми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bmf
Хмм че много добре. Сега като съм гледал примерно лизинговата схема на Volkswagen и interlease, бяха почти еднакви, за кола 62к и двете искат по около 670лв месечна с ддс (за 4г.), но дори за 5 да е ще падне до кам 540-550лв. Като сметна в края на лизинга колко съм платил, ми се вижда по-добре да си я купя направо.
Един въпрос ако някой знае - при лизинг ти се смята, че в края на периода колата ще има остатъчна стойност Х и се предполага, че колата ще е на около 80-100к км. (25к на година разрешени) след 4г. Да кажем обаче, че след 4г. тя е на 60к само, ще дигнат ли остатъчната стойност или тя си е твърдо договорена в договора?
Един въпрос ако някой знае - при лизинг ти се смята, че в края на периода колата ще има остатъчна стойност Х и се предполага, че колата ще е на около 80-100к км. (25к на година разрешени) след 4г. Да кажем обаче, че след 4г. тя е на 60к само, ще дигнат ли остатъчната стойност или тя си е твърдо договорена в договора?
- Sneaky Bastard
- Гараж: 2025 S4 Selection 2.0TDI 193PS
Всъщност доплащането не е ли малко повече от някой лев? В смисъл на 4тата година ако искам да си взема новия модел влизам с нови 30%, защото от лизинга ще ми оценят колата на остатъчна, евентуално и с преговори с 1000-2000 отгоре?ostavime написа: 23.02.2020, 23:13:17 30% първоначална - 30 остатъчна
...
Сравнително ниски вноски, на 4-тата година сменяш, доплащаш някой лев, взимаш нов модел и караш винаги нова кола.
Или поне аз така си го представям...
- ostavime
- Гараж: Deville
Остатъчната е твърдо договорена без значение колко е карана колата и няма ограничение за 25К км. на година.
Кой е казал, че ще я връщам на дилъра. Естествено, че той ще даде малко пари. Колата ще си я продам аз (надявам се).
Иначе е ясно, че винаги си вътре. Няма как да очакваш да си напред едва ли не. Въпрос на личен избор.
Кой е казал, че ще я връщам на дилъра. Естествено, че той ще даде малко пари. Колата ще си я продам аз (надявам се).
Иначе е ясно, че винаги си вътре. Няма как да очакваш да си напред едва ли не. Въпрос на личен избор.
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Колеги, какво значение има каква е месечната вноска? Така или иначе, когато решиш да смениш колата (да речем след 3 или 4 години), ти си изплатил определена сума - първоначалнат (да речем 30%) + сумата от главницата от месечните вноски. Дали ще се върне на дилъра или ще се продаде на някой човек, на който ще се прехвърли лизинга - няма значение. Плащането на по-големи месечни вноски не те "набутва",а дори напротив - винаги ще ти остане по-голяма част от сумата при продаване/връщане на автомобила. Разбирам гледната точка на колегата@ostavime, но дори да си изплатил 80 или 90% и да решиш да върнеш автомобила, за теб ще остане по-голяма сума след приспадането на пазарната стойност, на която я изкупят/ продадеш
П.С. Говоря от опит, тъй като преди няколко месеца продадох Тойота Авенсис на 2 години и 35 000км. на човек, на когото прехвърлих лизинга. Приспаднахме сумата, която да ми плати cash и сега се радвам на Superb-a![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
П.С. Говоря от опит, тъй като преди няколко месеца продадох Тойота Авенсис на 2 години и 35 000км. на човек, на когото прехвърлих лизинга. Приспаднахме сумата, която да ми плати cash и сега се радвам на Superb-a
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- ostavime
- Гараж: Deville
Как какво значение има, не те разбирам? Има значение за това каква сума можеш да отделиш месечно от бюджета си. Едно е 700 лв. на месец, друго е 350 на месец.
Аз също съм сменил няколко автомобила и тази схема ми е ОК.
Иначе като цяло си прав, но аз за това завърших с: Въпрос на личен избор.
Аз също съм сменил няколко автомобила и тази схема ми е ОК.
Иначе като цяло си прав, но аз за това завърших с: Въпрос на личен избор.
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Колега, разбира се,че чисто финансово е по-ненатоварващо да си с по-ниска мес. вноска. Идеята ми е,че при по-ниска такава винаги получаваш по-малка сума за автомобила, след приспадане на остатъчната цена при продажбата/замяната. Иначе си прав - въпрос на личен изборostavime написа: 24.02.2020, 23:30:25 Как какво значение има, не те разбирам? Има значение за това каква сума можеш да отделиш месечно от бюджета си. Едно е 700 лв. на месец, друго е 350 на месец.
-
Iv4o
Аз съм така: 50 % първоначално, остатъка за 2 г. без лихва. Лизинга е през Еуратек финанс.
Колеги, сега започвам 2-та година от лизинга. Разсрочих си каското на 4 вноски и от Еуратек ми отказаха достъп до полицата за Каско. Не можело да ми я изпратят /дори и копие/, защото не съм я бил заплатил изцяло.
Някой имал ли е подобен казус с Еуратек и как се е оправил с това?
Исках просто да я имам и да се запозная с клаузите и условията на договора.
Колеги, сега започвам 2-та година от лизинга. Разсрочих си каското на 4 вноски и от Еуратек ми отказаха достъп до полицата за Каско. Не можело да ми я изпратят /дори и копие/, защото не съм я бил заплатил изцяло.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
Нямат основание да ти откажат! Трябва да ти издават и квитанция към полицата за всяка направена вноска по нея, нищо, че не си собственик.
-
ss_julio
Аз съм като теб, също нямам полица за втората година, но не пречи за щети, минават без проблеми.Iv4o написа: 02.04.2020, 00:10:55 Аз съм така: 50 % първоначално, остатъка за 2 г. без лихва. Лизинга е през Еуратек финанс.
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
Ей това ако го знаех по рано и аз нямаше да съм така. Аз платих 50% и 2 години безлихвен, а то къде било разковничето
" Burn rubber not your soul "
- redalex
- Гараж: i3
Аз съм си правил справка през застрахователен брокер, който ми дава доста добри цени. Каско и ГО са ми били 200 лева (общо) по-скъпи в ЕТ отколкото в брокера. Коет не е нищо особено.
Да не говорим, че преди 2 години нямаше много дилъри, които да предлагат безлихвен лизинг.
Да не говорим, че преди 2 години нямаше много дилъри, които да предлагат безлихвен лизинг.
Имат оперативен лизинг - плащаш месечна вноска за Х години и накрая им връщаш колата. Чиста работа.ostavime написа: 24.02.2020, 15:16:55 Там лизинга е такъв, че идеята накрая е колата да стане моя, а аз нямам такива мераци и не искам да плащам по 600-700 лв., че и повече на месец.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
ЕТ е с доста дървен лизинг. И двете Шкоди съм купил през "Сожелииз" сега са "ОТП" лизинг. При абсолютно еднакви параметри като първоначална вноска брой месеци и остатъчна стойност разликата при кола за 54хил.лв. е малко над 2500.00лв. в полза на "ОТП"
Настоящата ми "КИЯ" също е през тях. Колата по договор е 53500лв. На финала след оскъпяване излиза 55650лв. Общо оскъпяване малко над два бона. Честно казано не бих си купил кола кеш дори парите да не са проблем, просто не си заслужава. От миналата година при подписване още на договора има разбивка за застрахователните премии по години до края на лизинга, ако не те кефя искаш друг застраховател.
Настоящата ми "КИЯ" също е през тях. Колата по договор е 53500лв. На финала след оскъпяване излиза 55650лв. Общо оскъпяване малко над два бона. Честно казано не бих си купил кола кеш дори парите да не са проблем, просто не си заслужава. От миналата година при подписване още на договора има разбивка за застрахователните премии по години до края на лизинга, ако не те кефя искаш друг застраховател.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Алианц дават добри лизингови условия при други вносители, гледам на Мицубиши лизинга е около 1.5% преди персонализирана оферта при 5 годишен срок, т.е. по-скоро проблемът е в Еуратек.
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
Колега, на каско от 3 к при добър приятел брокер би следвало да спестиш между 600 и 900 лв.redalex написа: 02.04.2020, 16:15:34 Аз съм си правил справка през застрахователен брокер, който ми дава доста добри цени. Каско и ГО са ми били 200 лева (общо) по-скъпи в ЕТ отколкото в брокера. Коет не е нищо особено.
- redalex
- Гараж: i3
@bobo80, не ми се рови да си гледам документите, но доста сходен ми беше лизинга през ЕТ.
Колата ми беше застрахована за 53к и каското беше примерно 2300 в Алианц (през ЕТ). През позната в застрахователен брокер беше 2200. Разликата при ГО-то беше 50-80 лв
Не съм сигурен, че те разбрах.konstantin80 написа: 02.04.2020, 20:47:25 Колега, на каско от 3 к при добър приятел брокер би следвало да спестиш между 600 и 900 лв.
Колата ми беше застрахована за 53к и каското беше примерно 2300 в Алианц (през ЕТ). През позната в застрахователен брокер беше 2200. Разликата при ГО-то беше 50-80 лв