Покупка на Superb Facelift 272ps
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нормална е като за габаритите си. Нищо драматично, нищо свръх.
Бееееее.....
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Аз съм в същата схема, правя по 10 маневри до паркомястото си. Поръчай си прогресивно упрсвление - воланът се върти само два оборота от край до край.JorshTDI написа: 31.03.2020, 11:50:16 Колата ще се държи в подземен топъл гараж с ужасен заход,което ме навежда на мисълта,как е в маневрирането на място при завъртян докрай волан ?
Това е нещото което не успях да разбера по време на тест драйва.
-
kograman
като параход в тясно пристанище ..., все пак не е Микра...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Може би понеже, както казах, слизам от Опел Омега, която не е по-малка, маневреността ми е абсолютно ОК. Щом жена ми се справя без грижи с маневрирането...
Аз лично не поръчах прогресивно управление за улеснение на маневрирането, тъй като имаше мнение, мисля от колегата Рангел, че волана бил значително по-твърд от колкото без тази екстра. И като цяло не го намирам за крайно необходимо - и така си е екстра.
Ако има закрит гараж/паркомясто - подгрев на предно стъкло + печка стават излишни. Това бе и моят мотив да ги пропусна особено след като Омегата ми имаше печка и това за мен е по-скоро беля от колкото благина. Но тя бе дизелова и трудно държеше топло зимно време в градски режим, докато този мотор при супърб стига 90 градуса в рамките на 1,5км спокойно шофиране - чак останах изненадан, но е супер.
Единственото, за което малко съжалих постфактум е четейки инструкциите... Има опция подгрева на предното стъкло да се пусне сам ако се светне, че се запотява стъклото. Ситуация, която при постоянно включен климатик би следвало да е рядка, но все пак - аз друго приложение на тази система при топъл старт не виждам.
Иначе L&K има повече от достатъчно екстри/асистенти. В крайна сметка аз добавих само:
> Акустични стъкла;
> Двоен под на багажника щото е комби;
> Волан с пера (без подгрев)
> Цвят
Дигиталното табло пропуснах, тъй като си ме кефят аналоговите уреди. Освен това са по-големи от площта на дисплея с всички странаични лампички и за мен поне стоят по-добре в таблото на Супърба. Рекламираха ми го заради опцията да изкарам навигацията там, което означаваше около 2К отгоре за Амундсен и Дигиталното Табло. На фона на Android Auto и Mirror Link това са грешни пари за мен.
Аз лично не поръчах прогресивно управление за улеснение на маневрирането, тъй като имаше мнение, мисля от колегата Рангел, че волана бил значително по-твърд от колкото без тази екстра. И като цяло не го намирам за крайно необходимо - и така си е екстра.
Ако има закрит гараж/паркомясто - подгрев на предно стъкло + печка стават излишни. Това бе и моят мотив да ги пропусна особено след като Омегата ми имаше печка и това за мен е по-скоро беля от колкото благина. Но тя бе дизелова и трудно държеше топло зимно време в градски режим, докато този мотор при супърб стига 90 градуса в рамките на 1,5км спокойно шофиране - чак останах изненадан, но е супер.
Единственото, за което малко съжалих постфактум е четейки инструкциите... Има опция подгрева на предното стъкло да се пусне сам ако се светне, че се запотява стъклото. Ситуация, която при постоянно включен климатик би следвало да е рядка, но все пак - аз друго приложение на тази система при топъл старт не виждам.
Иначе L&K има повече от достатъчно екстри/асистенти. В крайна сметка аз добавих само:
> Акустични стъкла;
> Цвят
Дигиталното табло пропуснах, тъй като си ме кефят аналоговите уреди. Освен това са по-големи от площта на дисплея с всички странаични лампички и за мен поне стоят по-добре в таблото на Супърба. Рекламираха ми го заради опцията да изкарам навигацията там, което означаваше около 2К отгоре за Амундсен и Дигиталното Табло. На фона на Android Auto и Mirror Link това са грешни пари за мен.
-
alexk
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
И сигурно си с 16ки заводски + китайки за зиматаvankissa написа: 31.03.2020, 12:42:39 Може би понеже, както казах, слизам от Опел Омега, която не е по-малка, маневреността ми е абсолютно ОК. Щом жена ми се справя без грижи с маневрирането...
> Акустични стъкла;
> Цвят
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
L&K серийно е с 18-ки,ама ти от де да знаеш ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
alexk
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
Да откъде ли да знам.. точно ти ми харесваш снимките във фейсбук групата..
- odo
- Гараж: Х3 М40i
JorshTDI написа: 31.03.2020, 11:50:16 Колата ще се държи в подземен топъл гараж с ужасен заход,което ме навежда на мисълта,как е в маневрирането на място при завъртян докрай волан ?
Това е нещото което не успях да разбера по време на тест драйва.
Не знам , какво караш сега, но след като слязох от Супърб 2, този ми се видя доста по-слабо маневрен, но след като ми свикнеш няма драма.
Щом ти е кофти парко мястото може да помислиш за 360 изглед на камери, май го пуснаха като екстра.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Повече от 2 са , но пак си е благинка.prvv написа: 31.03.2020, 12:09:28 Поръчай си прогресивно упрсвление - воланът се върти само два оборота от край до край.
Не, не е по-твърд.vankissa написа: 31.03.2020, 12:42:39 Аз лично не поръчах прогресивно управление за улеснение на маневрирането, тъй като имаше мнение, мисля от колегата Рангел, че волана бил значително по-твърд от колкото без тази екстра.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
При мен определено са два
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Пуснаха го,ама само на хибрида.За другите двигатели не можеodo написа: 31.03.2020, 15:41:31 може да помислиш за 360 изглед на камери, май го пуснаха като екстра.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/ ... ering-3947 378 градуса са маалко повече от 2 оборота.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Ако някой е виждал - на дигиталното табло изписва ли ви моментната мощност? Видях го на Камик. Много е забавно.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
378 градуса са малко над един оборот, който е 360stefan L написа: 31.03.2020, 17:38:58https://www.volkswagen-newsroom.com/en/ ... ering-3947 378 градуса са маалко повече от 2 оборота.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- stefan L