Конфигурации за Карок - съвети и мнение - най-удачен вариант

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Тая кола май не се намира в България. ЕТ не е опция. Да си купи колегата 1л от местния дилър и да си долее.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

redalex написа: 28.03.2020, 09:21:46 А ти провери ли маслото?
По-ниско ли е от указаното?
...
Ей т’ва и на мен ми е чудно. Светва важна индикация - за масло, а се търси отговор/мнение във форум...
Аватар
безделник

Шкода Новак

Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG

Мнение от безделник »

zloQQ написа: 28.03.2020, 11:50:37 Ей т’ва и на мен ми е чудно. Светва важна индикация - за масло, а се търси отговор/мнение във форум...
Отговарям ти направо и на други преди теб - колата е в Англия, сервизите тука са шит, шанса да намеря решение в този форум е по-голям, отколкото във фирмения сервиз, вместо да ходя до сервиз и да ми съсипват колата ей сега ще мина през някой отворен супермаркет и ще си купа 0-20, ама вярно първо ще го проверя, щека има ли тоя двигател, не съм го заглеждал, вдигам капака само да долея течност за чистачки?
Баси майката, не съм предполагал че на чисто нова кола ще и слугувам да доливам масла и простотии
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

безделник написа: 28.03.2020, 13:31:53 Баси майката, не съм предполагал че на чисто нова кола ще и слугувам да доливам масла и простотии
Е как, на 10000 км се сменя маслото ;)

Виж ако беше електро там е друга работата, но да си вземеш кола и да мислиш, че няма да ѝ слугуваш. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
безделник

Шкода Новак

Мнение от безделник »

nrayanov написа: 28.03.2020, 13:44:13 Е как, на 10000 км се сменя маслото
Смяната на масло си върви и с филтри и разни други работи, зависи какво е обслужването, малко или голямо, при голямото може да има и смяна на ремъци и гарнитури. Обикновенно се прави веднъж на година и ти светва една лампа, която ти казва - време за сервиз. Тогава си буквам обслужване по телефона, идват до къщи, взимат си колата, като свършат ми я връщат, плащам си и чао. досега съм имал 3 нови коли плюс тая, обаче такава простотия да ми светва лампа за масло не ми се е случвало. Преди три седмици ми светна лампа за налягане на гумите, отивам до бензиностанция, да видя коя гума е спаднала, щото колата е пълна с електроника ама не може да разбере коя е спуканата гума, проверям - всички гуми са окей. Абе ... айде да не нарушавам правилата - шкода.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

безделник написа: 28.03.2020, 13:54:14 Абе ... айде да не нарушавам правилата - шкода.
на твое място я разкарвам моментално!
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

безделник написа: 28.03.2020, 13:54:14 Преди три седмици ми светна лампа за налягане на гумите,
Не ти ли се изписа "check all tires"?
Аватар
безделник

Шкода Новак

Мнение от безделник »

stefan L написа: 28.03.2020, 14:28:00 Не ти ли се изписа "check all tires"?
Не, изписа ми нещо като "low tyre pressure detected" без да ми изписва коя тояно гума е спаднала. Купих си 1л масло от бензиностанцията до нас и го налях в двигателя, лампата изгасна, значи всичко е наред
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Как задавате въпроси и наливате масло без да сте погледнали нивото - нямам идея.
Явно официалните дилъри и в Англия и тук са доста страшни за някои хора - да се чуди човек защо изобщо сте си купили такива коли, а не някоя 20 годишна и да си я ремонтирате с тел и клещи пред блока/къщата...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

При мен,след смяна на гуми,винаги ми излиза,че имам ниско налягане.Спирам на светофара,гася,паля,нулирам и туй то [smilie=pardon.gif].Когато бях спукал гума ми изписа точно коя е.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

безделник написа: 28.03.2020, 13:54:14 Смяната на масло си върви и с филтри и разни други работи, зависи какво е обслужването, малко или голямо, при голямото може да има и смяна на ремъци и гарнитури. Обикновенно се прави веднъж на година и ти светва една лампа, която ти казва - време за сервиз. Тогава си буквам обслужване по телефона, идват до къщи, взимат си колата, като свършат ми я връщат, плащам си и чао. досега съм имал 3 нови коли плюс тая, обаче такава простотия да ми светва лампа за масло не ми се е случвало. Преди три седмици ми светна лампа за налягане на гумите, отивам до бензиностанция, да видя коя гума е спаднала, щото колата е пълна с електроника ама не може да разбере коя е спуканата гума, проверям - всички гуми са окей. Абе ... айде да не нарушавам правилата - шкода.
За съжаление от т’ва, което пишеш, идея нямаш за ДВГ и прочее [smilie=sarcastic.gif]
Ама то така трябва! В крайна сметка си ползвател на МПС. Не е нужно да разбираш нещо от “материята”.
И все пак - да беше прочел книжката, най-малко да се запознаеш с важните неща! Като например, кои индикации изискват бърза реакция и кои не. Въобще няма значение сервиза в случая, че да обясняваш, какви са в Англия! Най-логичното нещо, което човек прави след като види индикацията за маслото и надпис, цитирам те - “ провери нивото на маслото” е да пише във форума, хахаха, а не да погледне щеката или ако няма - да види през компютъра [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
безделник

Шкода Новак

Мнение от безделник »

Тия ДВГ-та трябваше да отидат в историята още миналият век, колите отдавна трябваше да са изцяло електрически. Един софтуерен нженер - Елон Мъск доказа че в една кола няма нищо сложно, щом той може да прави ел. коли, значи всяка автомобилна компания може. Между другото маслото не го подбирах - взех най-евтиното, 15W40 не обърнах внимание органично ли е или синтетично, така или иначе след няколко месеца трябва да я обслужвам и тогава ще и сменят маслото. Между другото звъннах на дилъра да питам какво масло да взема и се оказа че не работят заради вируса, и аз какво сега, да не си карам колата.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

аз имам чувството, че си правиш майтап тука :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

безделник написа: 28.03.2020, 17:01:55 взех най-евтиното, 15W40 не обърнах внимание органично ли е или синтетично
Това е най-голямата глупост, която можеше да направиш. Някво масло от някъв супермаркет.
[smilie=fool.gif]
Съвсем скоро можеш пак тук да питаш защо двигателя така трака, пуши, не върви...
И после пак ще псуваш колко тъпа марка била Шкода.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
безделник

Шкода Новак

Мнение от безделник »

Ами не не си правя майтап, погледнах го това 0W20 и там пишеше подходящо за дизелови двигатели, 15W40 пише подходящо за бензинови, дори да съм объркал нещо не вярвам за няколко месеца да стане нещо, колата е с удължена гаранция до края на периода на изплащане, ако стане нещо върви доказвай с какво масло съм карал колата, а и тези цифри са температурен коефициент, доколкото знам, 0W20 е за ниски температури, аз не живея в Аляска а в Англия, тук зимата е 5-10 градуса над нулата, това е малко като кока-колата и другите безалкоголни, всичко е вода и захар ама едните са по-рекламирани от другите.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”