Конфигурации за Карок - съвети и мнение - най-удачен вариант
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Тая кола май не се намира в България. ЕТ не е опция. Да си купи колегата 1л от местния дилър и да си долее.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Ей т’ва и на мен ми е чудно. Светва важна индикация - за масло, а се търси отговор/мнение във форум...
- безделник
- Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG
Отговарям ти направо и на други преди теб - колата е в Англия, сервизите тука са шит, шанса да намеря решение в този форум е по-голям, отколкото във фирмения сервиз, вместо да ходя до сервиз и да ми съсипват колата ей сега ще мина през някой отворен супермаркет и ще си купа 0-20, ама вярно първо ще го проверя, щека има ли тоя двигател, не съм го заглеждал, вдигам капака само да долея течност за чистачки?zloQQ написа: 28.03.2020, 11:50:37 Ей т’ва и на мен ми е чудно. Светва важна индикация - за масло, а се търси отговор/мнение във форум...
Баси майката, не съм предполагал че на чисто нова кола ще и слугувам да доливам масла и простотии
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Е как, на 10000 км се сменя маслотобезделник написа: 28.03.2020, 13:31:53 Баси майката, не съм предполагал че на чисто нова кола ще и слугувам да доливам масла и простотии
Виж ако беше електро там е друга работата, но да си вземеш кола и да мислиш, че няма да ѝ слугуваш.
- безделник
Смяната на масло си върви и с филтри и разни други работи, зависи какво е обслужването, малко или голямо, при голямото може да има и смяна на ремъци и гарнитури. Обикновенно се прави веднъж на година и ти светва една лампа, която ти казва - време за сервиз. Тогава си буквам обслужване по телефона, идват до къщи, взимат си колата, като свършат ми я връщат, плащам си и чао. досега съм имал 3 нови коли плюс тая, обаче такава простотия да ми светва лампа за масло не ми се е случвало. Преди три седмици ми светна лампа за налягане на гумите, отивам до бензиностанция, да видя коя гума е спаднала, щото колата е пълна с електроника ама не може да разбере коя е спуканата гума, проверям - всички гуми са окей. Абе ... айде да не нарушавам правилата - шкода.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
на твое място я разкарвам моментално!
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Не ти ли се изписа "check all tires"?
- безделник
Не, изписа ми нещо като "low tyre pressure detected" без да ми изписва коя тояно гума е спаднала. Купих си 1л масло от бензиностанцията до нас и го налях в двигателя, лампата изгасна, значи всичко е наред
- redalex
- Гараж: i3
Как задавате въпроси и наливате масло без да сте погледнали нивото - нямам идея.
Явно официалните дилъри и в Англия и тук са доста страшни за някои хора - да се чуди човек защо изобщо сте си купили такива коли, а не някоя 20 годишна и да си я ремонтирате с тел и клещи пред блока/къщата...
Явно официалните дилъри и в Англия и тук са доста страшни за някои хора - да се чуди човек защо изобщо сте си купили такива коли, а не някоя 20 годишна и да си я ремонтирате с тел и клещи пред блока/къщата...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
При мен,след смяна на гуми,винаги ми излиза,че имам ниско налягане.Спирам на светофара,гася,паля,нулирам и туй то
.Когато бях спукал гума ми изписа точно коя е.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
За съжаление от т’ва, което пишеш, идея нямаш за ДВГ и прочеебезделник написа: 28.03.2020, 13:54:14 Смяната на масло си върви и с филтри и разни други работи, зависи какво е обслужването, малко или голямо, при голямото може да има и смяна на ремъци и гарнитури. Обикновенно се прави веднъж на година и ти светва една лампа, която ти казва - време за сервиз. Тогава си буквам обслужване по телефона, идват до къщи, взимат си колата, като свършат ми я връщат, плащам си и чао. досега съм имал 3 нови коли плюс тая, обаче такава простотия да ми светва лампа за масло не ми се е случвало. Преди три седмици ми светна лампа за налягане на гумите, отивам до бензиностанция, да видя коя гума е спаднала, щото колата е пълна с електроника ама не може да разбере коя е спуканата гума, проверям - всички гуми са окей. Абе ... айде да не нарушавам правилата - шкода.
Ама то така трябва! В крайна сметка си ползвател на МПС. Не е нужно да разбираш нещо от “материята”.
И все пак - да беше прочел книжката, най-малко да се запознаеш с важните неща! Като например, кои индикации изискват бърза реакция и кои не. Въобще няма значение сервиза в случая, че да обясняваш, какви са в Англия! Най-логичното нещо, което човек прави след като види индикацията за маслото и надпис, цитирам те - “ провери нивото на маслото” е да пише във форума, хахаха, а не да погледне щеката или ако няма - да види през компютъра
- безделник
Тия ДВГ-та трябваше да отидат в историята още миналият век, колите отдавна трябваше да са изцяло електрически. Един софтуерен нженер - Елон Мъск доказа че в една кола няма нищо сложно, щом той може да прави ел. коли, значи всяка автомобилна компания може. Между другото маслото не го подбирах - взех най-евтиното, 15W40 не обърнах внимание органично ли е или синтетично, така или иначе след няколко месеца трябва да я обслужвам и тогава ще и сменят маслото. Между другото звъннах на дилъра да питам какво масло да взема и се оказа че не работят заради вируса, и аз какво сега, да не си карам колата.
- redalex
- Гараж: i3
аз имам чувството, че си правиш майтап тука 
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Това е най-голямата глупост, която можеше да направиш. Някво масло от някъв супермаркет.безделник написа: 28.03.2020, 17:01:55 взех най-евтиното, 15W40 не обърнах внимание органично ли е или синтетично
Съвсем скоро можеш пак тук да питаш защо двигателя така трака, пуши, не върви...
И после пак ще псуваш колко тъпа марка била Шкода.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- безделник
Ами не не си правя майтап, погледнах го това 0W20 и там пишеше подходящо за дизелови двигатели, 15W40 пише подходящо за бензинови, дори да съм объркал нещо не вярвам за няколко месеца да стане нещо, колата е с удължена гаранция до края на периода на изплащане, ако стане нещо върви доказвай с какво масло съм карал колата, а и тези цифри са температурен коефициент, доколкото знам, 0W20 е за ниски температури, аз не живея в Аляска а в Англия, тук зимата е 5-10 градуса над нулата, това е малко като кока-колата и другите безалкоголни, всичко е вода и захар ама едните са по-рекламирани от другите.