Конфигурации за Карок - съвети и мнение - най-удачен вариант
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- безделник
- Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG
Току що установих че не мога да качвам снимки, сигурно защото съм новак във форума
p.s. да допълня към нещата, които не харесвам в карока - отзад няма USB порт, има букса за 12V и трябва да ползвам преходник за да могат децата да си зареждат таблетите. USB порта отпред е само един и не осигурява достатъчно ток за зареждане на iPad. Друго, което не харесвам е обема на жабката. Музиката звучи що-годе добре отпред, но отзад качеството на звука не е много добро.
p.s. да допълня към нещата, които не харесвам в карока - отзад няма USB порт, има букса за 12V и трябва да ползвам преходник за да могат децата да си зареждат таблетите. USB порта отпред е само един и не осигурява достатъчно ток за зареждане на iPad. Друго, което не харесвам е обема на жабката. Музиката звучи що-годе добре отпред, но отзад качеството на звука не е много добро.
- безделник
Моя стандартно е екипиран с Bridgestone Dueler HP Sport 225х45х19. Смесения ми разход е около 9-10 литра на 100км бензинНикола Иванов написа: 07.09.2019, 17:21:37 Е моя си вози доста по-комфортно от О2 например. Явно е от размера на гумите. Мойте са 225х55х17. Разхода ми извънградско е средно 6.5-7/100 дизел.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Колега "безделник" не го ли кара преди да дадеш една шапка пари и чак тогава да разбереш че на 19ка джанта не ти харесва.
Аз имах същата дилема пролета. Бях се навил на Карок и баш тогава отпадна 190ка дизел от ценовата листа. Имаха един наличен ама много лайнян цвят /зелено/ и се отказах. Дилъра ме обеждаваше как няма да осетя разлики с 150 коня. Покарах го но ми се стори направо спрял.
Аз имах същата дилема пролета. Бях се навил на Карок и баш тогава отпадна 190ка дизел от ценовата листа. Имаха един наличен ама много лайнян цвят /зелено/ и се отказах. Дилъра ме обеждаваше как няма да осетя разлики с 150 коня. Покарах го но ми се стори направо спрял.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
За да могат да се сгъват поотделно седалките, да се плъзгат и регулира наклона е нужна ВариоФлекс системата, която се доплаща и аз, лично, без нея не бих си купил Карок. За мен много полезна екстра, също, е сгъваемата облегалка на предна пасажерска седалка, по спомен струваше около 160лв, но тя може да се добави, доколкото знам само на обикновените седалки.
- безделник
Някой знае ли защо комбинацията 1.5TSI + DSG + 4х4 вече не се предлага, да няма някакви проблеми? Не е заради конските сили, защото дизела със същата мощност се предлага в тоя вариант?
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
безделник, Според мен е малък въртящият момент, за да ти закачат 4.4Ще “спъне” много колата и ще качи разхода. Затова и Кашкай 1.3 160к.с. е само на предно- няма достатъчно торк. При дизела е друго.
-
Pavkata
Цените за Карок,а и предполагаемо за всички Шкоди, са вече леко повишени от 2020г. със средно 2%. Съдя по конфигурация от ноември 2019 и една от днес.
В Мазда също общо за автомобил идват 3 000 лв отгоре.
Общо взето всички производители, продаващи в Европа, са ударени от новия данък "екология", който влиза в сила от 2020г.
В Мазда също общо за автомобил идват 3 000 лв отгоре.
Общо взето всички производители, продаващи в Европа, са ударени от новия данък "екология", който влиза в сила от 2020г.
- Kodiaq
Много информативно ревю за Шкода Камик и много приятно за четене!
https://www.actualno.com/cars/skoda-kam ... 27299.html
https://www.actualno.com/cars/skoda-kam ... 27299.html
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Инфлацията в България е 4% за изминалата година според НСИ, далеч по-голям проблем от 2%, с които са вдигнали цените от Шкода.Pavkata написа: 02.01.2020, 19:58:33 Цените за Карок,а и предполагаемо за всички Шкоди, са вече леко повишени от 2020г. със средно 2%
- безделник
След като 2 пъти ходих до сервиз и ми вдигат рамене се принудих да сложа тая щипка за пакети и си реших проблема със заключването на колана.
- безделник
Да питам тука някой от разбиращите - излезе ми надпис "провери нивото на маслото" и ми светна удивителният знак. Колата няма и година, на около 12000 км. Двигателят - 1.5 бензин 150кс. Нещо нормално ли е да гори масло, няма течове под колата да кажеш да изтича от двигателя, освен нещо повреден датчик да е друго логично обяснение за мен няма.
- redalex
- Гараж: i3
А ти провери ли маслото?
По-ниско ли е от указаното?
Да гори и да го губи - не бих казал, че е нормално.
Аз бих я закарал в ЕТ и бих го сменил. Пък те да кажат защо спада нивото (ако спада де)
По-ниско ли е от указаното?
Да гори и да го губи - не бих казал, че е нормално.
Аз бих я закарал в ЕТ и бих го сменил. Пък те да кажат защо спада нивото (ако спада де)
-
dem4oy
Здравей , колега. Аз имам О3 ФЛ , 1.5 бензин 7 ДСГ ( без 4х4) , и когато колата и взех преди 2 месеца , приемчика ми каза , че при бензиновите мотори този чек ще светне между 8000 - 12 000 км за доливане на масло и да не се плаша , а просто да отида до ЕТ и да си купя и да си долея. За първа смяна на маслото ми казаха както е по книжка - 2 години или 30 000 км.безделник написа: 28.03.2020, 09:18:14 Да питам тука някой от разбиращите - излезе ми надпис "провери нивото на маслото" и ми светна удивителният знак. Колата няма и година, на около 12000 км. Двигателят - 1.5 бензин 150кс. Нещо нормално ли е да гори масло, няма течове под колата да кажеш да изтича от двигателя, освен нещо повреден датчик да е друго логично обяснение за мен няма.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ми то като е 0 на 20 кво очаквате 
Ще го гори, ще се износва мотора, но важното е емисиите да са ниски![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Доливайте 5-30 и смяна на 10 000,ако ще я карате над 5г.
Ще го гори, ще се износва мотора, но важното е емисиите да са ниски
Доливайте 5-30 и смяна на 10 000,ако ще я карате над 5г.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
alexk
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
Страхотен съвет.. после мотора в кофата. Защо мислиш, че 0w20 масло е избрано за този мотор ми е много интересно? Вече съм сигурен, че представа си нямаш, но нека чуем все пак някакви разсъждения. А за човека с проблема, 1.5 гори масло, а колкото повече го газиш, толкова повече ще го гори- лично проверено.