Superb 3 L&K 2.0 272к.с. Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Къде може да се намери статистика колко "изгорели" на база Рево "ъпдейтите"?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Добре де, тия АBT не се ли водеха някви по-официални "тунингисти", както и тези MTM.
На мен официално в Сеат ми заявиха, че зачитали гаранцията при тунинг в АБТ или МТМ, даже имали 2-3 клиенти от Б-я с такива ремапи, даже с промени по окачването и още чудесии.
На мен официално в Сеат ми заявиха, че зачитали гаранцията при тунинг в АБТ или МТМ, даже имали 2-3 клиенти от Б-я с такива ремапи, даже с промени по окачването и още чудесии.
VRS
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
За изгорели не знам, ако имаше нещо неприемливо, нямаше да съществуват тия хора.
Съпорта им е ТОП, стига дилърът им за региона да не е заинтересован само от лични облаги и да не знае какво и как се случва и прави както стана с почти всички засилени коли тук - караха на поразия с грешни карти и лумкаха детонации в несвяст.Аз, говоря от личен опит, са ме питали как карам на предварение 25-26 и нямам корекции на 6000об фул бууст.Затова нещата са им скъпи на РЕВО.
Проблеми може да има при неспазен хардуерен рекуайърмънт, защото са им скъпи и народа в бг, гледа как да мине тънко, ама не става.
Аз първоначално не исках интейк например - питахме за филтър в кутията, пак на РЕВО, казаха ок, ама после сложих.Затова и хората са написали - всички показания на автомобила си зависят от изпълненият хардуер, гориво, регион и прочее.
Тия хора наистина работят, а повярвай ми, могат да взимат и жънат още повече, защото се ползват с доверие - пример отново с Шкода ВРС - РЕВО не препоръчват флашване на кутията, защото според тяхните замервания и логове заводският софт е топ и няма нужда от допълнителна намеса.
Нали се сещаш, че само да обявят софт, макар и с никакви съществени разлики и ще жънат още повече, но не го правят, което за мен ми говори за коректност най-вече и че наистина проверяват и тестват всичко.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
На АВТ и МТМ покриват гаранцията на ВАГ, но не вадят коне реално.Пак са съобразени основно с ЕКО норми и рестрикции.
Например АВТ вадят 50+ коне от РС3, рево вадят 130.
Конете на МТМ рядко отговарят на вървежа като цяло

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
kograman
И то какво стана сега? Рево правят топ, ма дилърите в бг не струват? Или дилъра?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Заглавието на темата е : Superb 3 L&K 2.0 272к.с. Facelift
Ако някой иска да си мери, да се "драчи" или заяжда за софтове, компетентни мнения и тн., има си тема!
Придържайте се към темата.
Ако някой иска да си мери, да се "драчи" или заяжда за софтове, компетентни мнения и тн., има си тема!
Придържайте се към темата.

-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
За болтовете ще ти трябват и нови капачки в цвят антрацит.
Взех тези: https://www.ebay.com/itm/Genuine-Wheel- ... 1674926754
Оригинални са и пасват добре за разлика на тези от али.
Цветът отговаря, но не са лакирани и искат едно пръскане с прозрачен лак.
@The_Storm, видях ревюта че са смени и капака на двигателя с по-голям.
Може ли да пуснеш снимка на двигателният отсек.
Относно чип тунинга:
VAG не пише софтуера, пише се от производителя, BOSCH, Continental (преди Siemens) както в случая и т.н.т.
VAGовци получават система с която "настройват" софтуера...
Смяна на софтуера е много по-добре от резистор тунинга известен и като power box. Не че няма и той ефект.
Опасенията ми са, не че софта ще счупи двигателя, а да не се прояви някакъв фабричен дефект и да откажат гаранционен ремонт.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Stevek, Важно е да уточним, че маперите също не пишат софтуер. Те променят едни карти със стойности, без да могат да променят самите регулаторни алгоритми написани от софтуеристите.
Да се твърди, че инженерите на ВАГ са по-некадърни от екипа на РЕВО е меко казано смешно . Ако беше така, РЕВО щяха да произвеждат Поршета, а ВАГ да бичат мапове![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Самия факт, че тия инженери от ВАГ са направили мотор, който после РЕВО могат да напомпят двойно е достатъчен за индикация на кадърността им.
Да се твърди, че инженерите на ВАГ са по-некадърни от екипа на РЕВО е меко казано смешно . Ако беше така, РЕВО щяха да произвеждат Поршета, а ВАГ да бичат мапове
Самия факт, че тия инженери от ВАГ са направили мотор, който после РЕВО могат да напомпят двойно е достатъчен за индикация на кадърността им.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Лайк, за Цецо 75.
Относно инженерите на ваг относно кадърността им.
Софтуерите се пишат от компютри вече на новите коли, не от хора. Задават се параметрите за двигатела и компютър прави софтуера.
Относно инженерите на ваг относно кадърността им.
Софтуерите се пишат от компютри вече на новите коли, не от хора. Задават се параметрите за двигатела и компютър прави софтуера.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
The_Storm, честито ти возило колега!
Със здраве да се кара!
Гледам стана дума за софтуери, та няколко факта и наблюдения:
Супърб 280к.с. Рево Ст.1_ 100-200~13 сек.
Супърб 272к.с. БРС_ 100-200~15 сек.
По-безопасен и тестван софтуер на пазара, от Рево няма![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Със здраве да се кара!
Гледам стана дума за софтуери, та няколко факта и наблюдения:
Супърб 280к.с. Рево Ст.1_ 100-200~13 сек.
Супърб 272к.с. БРС_ 100-200~15 сек.
По-безопасен и тестван софтуер на пазара, от Рево няма
-
The_Storm
@Stevek, Да, аз даже гледах капачки в шоурума им и даже имаха антрацит лакирани, точно цвета, който ми трябва, но бяха обикновени, нямаха по-широка за секретен болт. Казаха, че ще търсят, пък да видим. Те капачките за джантите са само няколко цвята, така че ме съмнява да нямат оригинални за техните секретни болтове с правилния цвят и лак.
Ако все пак не намерят, вече ще търся алтернативи.
@todor87, Благодаря!
Ако все пак не намерят, вече ще търся алтернативи.
@todor87, Благодаря!
- bmf
Тия Gpf-и който почнаха да слагат малко спъват колата във високите. И по клипчета съм гледал, една и съща кола - едната с мотор без gpf другата с, тази без във високите дърпа и изпреварва другата.
-
The_Storm
Нормално, все пак е още една тапа по веригата...
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Май не се оказва точно така....
Виж REVO какво казват: "“What impact does GPF actually have on performance?” Well, our extensive software development has surpassed our own expectations. "
Ето го и целият пост: https://www.onlyrevo.com/blog/gpf-gasol ... oes-it-do/
Истината е, че голите предположения си остават такива. А те бяха, че без 2-ри ред дюзи и с GPF, DNU* моторите нямат тунинг потенциала за Stage1 както при 280 коньовият. Е, поне при Revo версията разлики няма, и от DNU* моторите вадят 350+ коне, и 500+ нютона и са се принудили да връщат нютоните назад, че cъединителите на 500 започват да приплъзват (това без ремап на кутията). Също така тестовете им са показали, че DQ381 се справя чудесно с ремапа на мотора и няма нужда от ремапване на самата кутия.
Виж REVO какво казват: "“What impact does GPF actually have on performance?” Well, our extensive software development has surpassed our own expectations. "
Ето го и целият пост: https://www.onlyrevo.com/blog/gpf-gasol ... oes-it-do/
Истината е, че голите предположения си остават такива. А те бяха, че без 2-ри ред дюзи и с GPF, DNU* моторите нямат тунинг потенциала за Stage1 както при 280 коньовият. Е, поне при Revo версията разлики няма, и от DNU* моторите вадят 350+ коне, и 500+ нютона и са се принудили да връщат нютоните назад, че cъединителите на 500 започват да приплъзват (това без ремап на кутията). Също така тестовете им са показали, че DQ381 се справя чудесно с ремапа на мотора и няма нужда от ремапване на самата кутия.
-
The_Storm
@didoya, Доколкото знам за Stage 1 няма голямо значение дали е старата или новата GPF генерация на двигателите. Проблемите идват после, ако решиш да се заиграваш още. 280к.с. версията само с по-голямо турбо, изпускателна система и правилен remap може да докара над 500 коня(виждал съм го). При 272к.с. не става, най-вече заради липсата на втория ред дюзи, самия капацитет на гориво, които може да се вкара в цилиндъра е намален, съответно и да ръгаш повече въздух - все тая...