Абсолютно вярно, всеки ден сутрин и вечер минавам по този маршрутmaiden написа: 22.02.2020, 09:06:35 по тангентата ако си под 120-130 си опасен за движението; след това влизане през Цариградско и брутални задръствания там, започващи от Враня и Горубляне,
Octavia Vision 1.5tsi
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Octavia Vision 1.5tsi
Günter Stg 1
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Octavia Vision 1.5tsi
При мене минава. Често в града ми се случва на 2-ра предавка с около 24-26 км./час да се "рее" на два цилиндъра.
Старт-стоп системата наистина дразни, но съм си създал навик при стартиране на двигателя да я изключвам веднага.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Octavia Vision 1.5tsi
Честито за автомобила и много безаварийни! 

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Octavia Vision 1.5tsi
Благодарим от името на форума, за обективното "ревю" на мотора.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
-
maiden
Octavia Vision 1.5tsi
Update:
Неща, които не ми харесват:
-педала на газта не е като на старите О2 и на BMW/Mercedes тип Икарус, а е като на другите коли окачен отгоре и малък : супер дразнещо е като си свикнал 10г с БМВ и 7-8г О2; струва ти се някакво недоразумение и евтино; за съжаление всички нови коли са така; на всичкото отгоре не се движи плавно, а има някакво леко стържене, надявам се като се раздвижи да се пооправи; кикдаун на ръчна кутия също е абсурдно, но го има ...
-мотора е супер, обаче ако се опиташ да го караш много леко и плавно не става; винаги има едно придърпване като потегляш с малко газ и се опитваш да си супер плавен; ако го караш нормално няма проблеми; с други думи не става за жена
-ЕТ бяха напомпали гумите на 3 бара, свалих ги на 2 и разликата във возията е 1 клас
-няма USB в подлакътника;ако имаше щях да оставя един стар телефон да стои там и да стриймва Андроид Ауто нон стоп (за навигация)
Готини неща:
-виртуалния кокпит е страхотен, графиката е 6 точки, резолюция, всичко,
на Шкода; имах притеснения, че ще е с ниска резолюция, проблеми с яркостта и т.н.; нищо подобно, всичко е 6, диминга работи отлично, резолюцията е по-висока от на Болерото, пиксел не може да видиш...
-звука на Болерото е супер, аз съм Hi Fi маниак и имах притеснения; всичко е наред
Неща, които не ми харесват:
-педала на газта не е като на старите О2 и на BMW/Mercedes тип Икарус, а е като на другите коли окачен отгоре и малък : супер дразнещо е като си свикнал 10г с БМВ и 7-8г О2; струва ти се някакво недоразумение и евтино; за съжаление всички нови коли са така; на всичкото отгоре не се движи плавно, а има някакво леко стържене, надявам се като се раздвижи да се пооправи; кикдаун на ръчна кутия също е абсурдно, но го има ...
-мотора е супер, обаче ако се опиташ да го караш много леко и плавно не става; винаги има едно придърпване като потегляш с малко газ и се опитваш да си супер плавен; ако го караш нормално няма проблеми; с други думи не става за жена
-ЕТ бяха напомпали гумите на 3 бара, свалих ги на 2 и разликата във возията е 1 клас
-няма USB в подлакътника;ако имаше щях да оставя един стар телефон да стои там и да стриймва Андроид Ауто нон стоп (за навигация)
Готини неща:
-виртуалния кокпит е страхотен, графиката е 6 точки, резолюция, всичко,
на Шкода; имах притеснения, че ще е с ниска резолюция, проблеми с яркостта и т.н.; нищо подобно, всичко е 6, диминга работи отлично, резолюцията е по-висока от на Болерото, пиксел не може да видиш...-звука на Болерото е супер, аз съм Hi Fi маниак и имах притеснения; всичко е наред
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Octavia Vision 1.5tsi
Честито, колега. Много безаварийни километри.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Octavia Vision 1.5tsi
Нямаш кикдаун на педала, а ключе, което те вади от еко режим.
GUNTER SERVICE

- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Octavia Vision 1.5tsi
Чудех се що имам и аз 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Octavia Vision 1.5tsi
Интересно за чии им е, като в ЕКУ-то така или иначе влиза информация за процентите на педала на газта.
Бееееее.....
-
maiden
Octavia Vision 1.5tsi
Странно е, защото ЕКО-то се изключва много преди това.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Octavia Vision 1.5tsi
При мен, на фабията, това бутонче изключва ограничителя на скоростта.
-
Niksaaaan
Octavia Vision 1.5tsi
maiden, Привет!
Бих желал да си закупя от вижъните на склад. Но видях тоста отрицателни мнения за 1,5 ТSI.
Интересува ме така наречения ефект кенгуру и също дали тресе и притраква когато е студена.?
Благодаря предварително.!
Бих желал да си закупя от вижъните на склад. Но видях тоста отрицателни мнения за 1,5 ТSI.
Интересува ме така наречения ефект кенгуру и също дали тресе и притраква когато е студена.?
Благодаря предварително.!
-
maiden
Octavia Vision 1.5tsi
Идеален е мотора.
И аз съм изчел всичко за мотора. Придърпване има, докато не му свикнеш.
Просто си подава сам газ, при полусъединител в зависимост от скоростта.
Примерно ако си спрял и ти подава леко газ, за да тръгнеш без газ.
Но след като вече си потеглил я отнема и колата забива нос.
С това се свиква за 2 дни.
Също ако се движиш на неутрална с примерно 5км/ч и колата пъпли и не е нито за първа нито за втора : ако решиш да вкараш първа в момента, в който тръгнеш да пускаш съединителя си дава сама газ в повече, за да не забие муцуна. Просто е странно, но като му свикнеш е гот.
Малко ъпдейт от вчера : монтирах си стоманен foot rest от VRS. Много е красиво с него
Монтажа е 5минути с книжката.
И аз съм изчел всичко за мотора. Придърпване има, докато не му свикнеш.
Просто си подава сам газ, при полусъединител в зависимост от скоростта.
С това се свиква за 2 дни.
Също ако се движиш на неутрална с примерно 5км/ч и колата пъпли и не е нито за първа нито за втора : ако решиш да вкараш първа в момента, в който тръгнеш да пускаш съединителя си дава сама газ в повече, за да не забие муцуна. Просто е странно, но като му свикнеш е гот.
Малко ъпдейт от вчера : монтирах си стоманен foot rest от VRS. Много е красиво с него
Монтажа е 5минути с книжката.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Octavia Vision 1.5tsi
4 години на Hyundai i20 не можах да свикна.maiden написа: 04.03.2020, 10:09:03 Просто си подава сам газ, при полусъединител в зависимост от скоростта.
С това се свиква за 2 дни