Ще добавя, че съм се ориентирал към супърб, но за него вече ще пиша на лично
Проблем при запалването
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Advokaat
Проблем при запалването
Понеже топика стана много офф....
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Проблем при запалването
Много често остава този проблем след смяна на горивен филтър. Може с тестер да се пусне принудително помпата да изкара останал въздух, ако има.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Advokaat
Проблем при запалването
В един от клиповете за смяна на горивен филтър казаха, че може по два начина да се обезвъздуши ( или поне аз разбрах)
1 Софтуерно
2 Чрез поне три пъти завъртане на контакт.
Мисля да пробвам с втория и да пиша ако има постижения.
1 Софтуерно
2 Чрез поне три пъти завъртане на контакт.
Мисля да пробвам с втория и да пиша ако има постижения.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Проблем при запалването
Като не стават във Варна, отиди до Бургас.
Аз съм от Добрич и ходя до Бургас.
Аз съм от Добрич и ходя до Бургас.

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Проблем при запалването
Искрен,
Това нормално ли е?
Колега от Враца да ходи до Пловдив?
Той ходи,но нормално ли е?
Това нормално ли е?
Колега от Враца да ходи до Пловдив?
Той ходи,но нормално ли е?
-
Advokaat
Проблем при запалването
Понеже ми е съвестно, май трябва да се преместим в друга тема.
Благодаря за съветите.
Каквото успея да свърша, ще пиша.
Благодаря за съветите.
Каквото успея да свърша, ще пиша.
-
Advokaat
Проблем при запалването
Да споделя.
В събота, завъртях 5 пъти на контакт преди да врътна ключа и нямаше резултат.
В неделя, изчаках да изгаснат всички лампи и тогава завъртях и запали от 2 и половина заръртания на стартера.
Вчера и днес, директно врътнах ключа и след като изгаснаха реотаните, запали пак от 2.5 завъртания на стартера.
Не знам кое е нормално 1.5 или 2 заръртанки, но има напредък.
Ако пак направи мизерия, мисля да последвам съвета за тестера.
В събота, завъртях 5 пъти на контакт преди да врътна ключа и нямаше резултат.
В неделя, изчаках да изгаснат всички лампи и тогава завъртях и запали от 2 и половина заръртания на стартера.
Вчера и днес, директно врътнах ключа и след като изгаснаха реотаните, запали пак от 2.5 завъртания на стартера.
Не знам кое е нормално 1.5 или 2 заръртанки, но има напредък.
Ако пак направи мизерия, мисля да последвам съвета за тестера.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Проблем при запалването
Аз си мисля,че трябва да остане на контакт поне 30 секунди,а не просто да се цъка ключа напред-назад.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Проблем при запалването
Аз съм го повтарял сто пъти. Задържам ключа и го държа в позиция “старт” докато запали. При подаване на контакт, изчаквам да изгаснат всички лампи 5-6 секунди. Много хора палят на принципа на “чукване” на старт и е оставят, докато сама си запали.
-
Advokaat
Проблем при запалването
Не съм професионален техник, но на теория дизелът се пали ( при ДВГ) със само с температура, докато при бензина е принудително - с искра, затова при дизела има подгревни свещи.
Когато подгрева приключи, то тогава е момента. Има температура и започва самоексплозията.
Друг е въпроса за колко време помпата подкачва горивото.
За сравнение ще дам старата си лагуна. 2.2dt с витлова помпа. Там няма ток. Всичко е вързано с двигателя и ако той не завърти, няма гориво. Всичко беше просто,а новите - кренвирш с две кюфтета.....
Та колкото и да се чака е теоритично необосновано. Точно затова е темата.
Когато я купих моята КОШНИЦА/КОТОРНИК/БРАКМА на 01.03.2017 я засилих към Батак. Тогава температурите бяха към -10-15 през нощта и нямаше проблеми с паленето. Връткам ключа и компа чака реотаните и пали.
Чак след втората смяна на филтри се отключи проблема и дилемата е дали е въздух в системата или помпата дава фира.
Когато подгрева приключи, то тогава е момента. Има температура и започва самоексплозията.
Друг е въпроса за колко време помпата подкачва горивото.
За сравнение ще дам старата си лагуна. 2.2dt с витлова помпа. Там няма ток. Всичко е вързано с двигателя и ако той не завърти, няма гориво. Всичко беше просто,а новите - кренвирш с две кюфтета.....
Та колкото и да се чака е теоритично необосновано. Точно затова е темата.
Когато я купих моята КОШНИЦА/КОТОРНИК/БРАКМА на 01.03.2017 я засилих към Батак. Тогава температурите бяха към -10-15 през нощта и нямаше проблеми с паленето. Връткам ключа и компа чака реотаните и пали.
Чак след втората смяна на филтри се отключи проблема и дилемата е дали е въздух в системата или помпата дава фира.
-
Advokaat
Проблем при запалването
Да ама палеше до последната смяна на филтри.NRG написа: 29.01.2019, 23:33:46 Аз съм го повтарял сто пъти. Задържам ключа и го държа в позиция “старт” докато запали. При подаване на контакт, изчаквам да изгаснат всички лампи 5-6 секунди. Много хора палят на принципа на “чукване” на старт и е оставят, докато сама си запали.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Проблем при запалването
Останали са ми някакви спомени от стари шофьори, че дизел се пали с натиснат педал до ламарината при палене. Една ли важиза съвременните комънрейли, но можешда пробваш и този вариант. Примен се е случвало да въртипо 5-6 пъти докато запали, но много рядко и определено, не се сещам в някакви специфични условия да го е правила. Возил съм се при приятел със същата О3 само че 1,6 и той палеше на принципа на почукване и ми правеше впечатление, че върти по няколко пъти докато запали.
-
Advokaat
Проблем при запалването
Баща ми беше професионалист и паленето беше нещо като ритуал ама на старите камиони
. После същата история на москвича и ладата. Ама при новите няма такива екстри като почукване ( или аз не знам). Въртиш ключа и компа сам си върти стартера определен брой пъти докато реши да изключи или докато не върнеш сам ключа
.
. После същата история на москвича и ладата. Ама при новите няма такива екстри като почукване ( или аз не знам). Въртиш ключа и компа сам си върти стартера определен брой пъти докато реши да изключи или докато не върнеш сам ключа -
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Проблем при запалването
С едно обслужване на дузите и ще се оправят нещата .
-
chepinio
Проблем при запалването
Здравейте,
При мен също го има проблема - Октавия 3, 2.0 tdi 6DSG 150кс. До тук съм установил, че няма никакво значение почти колко е външната температура (държи се по един и същ начин независимо дали е -5 или +10 градуса). Винаги първото палене за деня е трудно. Ако мотора е загрял поне малко т.е. не е студен, то колата пали добре. Това ме навежда на мисълта за проблем с подгревните свещи. Някой може ли да ми каже има ли ( и какъв е ако има) сравнително бърз начин да ги проверя дали са изправни, за да зная дали трябва да се сменят?
При мен също го има проблема - Октавия 3, 2.0 tdi 6DSG 150кс. До тук съм установил, че няма никакво значение почти колко е външната температура (държи се по един и същ начин независимо дали е -5 или +10 градуса). Винаги първото палене за деня е трудно. Ако мотора е загрял поне малко т.е. не е студен, то колата пали добре. Това ме навежда на мисълта за проблем с подгревните свещи. Някой може ли да ми каже има ли ( и какъв е ако има) сравнително бърз начин да ги проверя дали са изправни, за да зная дали трябва да се сменят?