Закупуване на Октавия 2, фейслифт.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Стига писахте врели, некипели.
Обяснявам.
Първите са с верига на маслената.
Следващите ги правят със зъбчати колелета. Тогава започват да се дънят шестостените на маслената помпа(КОИТО СА С БАЛАНСИРАЩИ ВАЛОВЕ) . ЗАЩОТО ПРЕДИ ТОВА ВЪПРЕКИ КЪСИТЕ ШЕСТОСТЕНИ, задвижването с верига, а не със зъбни колела, обира вибрациите и не се дънят-износват шестостените.
След това правят дългия шестостен. (НА КОЛЕГАТА ОТ ГОРНИЯ ПОСТ МУ Е С ЗЪБНИ КОЛЕЛА И НЯМА БАЛАНСИРАЩИ ВАЛОВЕ)
И накрая най новите вече последното поколение са с ремък.
Обяснявам.
Първите са с верига на маслената.
Следващите ги правят със зъбчати колелета. Тогава започват да се дънят шестостените на маслената помпа(КОИТО СА С БАЛАНСИРАЩИ ВАЛОВЕ) . ЗАЩОТО ПРЕДИ ТОВА ВЪПРЕКИ КЪСИТЕ ШЕСТОСТЕНИ, задвижването с верига, а не със зъбни колела, обира вибрациите и не се дънят-износват шестостените.
След това правят дългия шестостен. (НА КОЛЕГАТА ОТ ГОРНИЯ ПОСТ МУ Е С ЗЪБНИ КОЛЕЛА И НЯМА БАЛАНСИРАЩИ ВАЛОВЕ)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Който също се сменя профилактично,въпреки твърденията на Еуратек.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Няма такова животно дето да не се поддържа и да не се сменя. Еуратек или не правят смяната гаранционно, или просто са решили, че не им е изгодно да я правят.DidoV написа: 22.02.2020, 10:15:20 Притеснява ме само задвижването на маслената помпа,което е с ремък и според Еуратек не се налага смяна т.е.няма определени километри на които да се сменя, но според мен е ремък и трябва да се сменя на някакъв пробег.
-
DidoV
- Гараж: Skoda Oktavia 02 fl
А защо ли по номер на рама в Еуратек излиза с ремък на маслената помпаbega4kata написа: 22.02.2020, 22:06:15 След това правят дългия шестостен. (НА КОЛЕГАТА ОТ ГОРНИЯ ПОСТ МУ Е С ЗЪБНИ КОЛЕЛА И НЯМА БАЛАНСИРАЩИ ВАЛОВЕ)
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Сменял съм маслената помпа с ремъкът, това е малко ремъче дебело колкото кутрето ми и направо не вдявам, що не го водят за консуматив.
Цената за двете работи е 450лв.
-
DidoV
А маслена помпа защо си сменялskauta написа: 23.02.2020, 15:54:03 от skauta » 23.02.2020, 15:54:03
Сменял съм маслената помпа с ремъкът, това е малко ремъче дебело колкото кутрето ми и направо не вдявам, що не го водят за консуматив.Цената за двете работи е 450лв
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Загуба на налягане, почва да ти свети и пищи една голяма лейка на таблото, дето, ако не знаеш за какво е може да получиш сърдечен удар. По-принцип е много рядко явление, но се случва, аз се оказа, че бях единствения, който е поръчвал такава, малшанс за мое съжаление.
-
DidoV
А да не би проблема да е бил самият датчик за налягане,един вид помпата да си прави налягане,но датчика да не отчита.skauta написа: 23.02.2020, 18:30:14 Загуба на налягане, почва да ти свети и пищи една голяма лейка на таблото, дето, ако не знаеш за какво е може да получиш сърдечен удар. По-принцип е много рядко явление, но се случва, аз се оказа, че бях единствения, който е поръчвал такава, малшанс за мое съжаление.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
2012 може да е на кантар. Може и да е с ремък, може и с зъбни колела.
Щото е Октавия. Ако е Суперб, ще е с зъбни колела и след това(тази година)
GUNTER SERVICE

- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Замерихме я, помпата си беше, след смяната няма ядове.DidoV написа: 23.02.2020, 19:45:25 А да не би проблема да е бил самият датчик за налягане,един вид помпата да си прави налягане,но датчика да не отчита.
-
DidoV
Странно,но важното е че си го усетил навреме и си спасил двигателя.А какво беше състоянието на ремъка на помпата?
?
Последно промяна от DidoV на 23.02.2020, 22:59:17, променено общо 1 път.
-
DidoV
Като сваля картера ще се разбереbega4kata написа: 23.02.2020, 21:08:19 2012 може да е на кантар. Може и да е с ремък, може и с зъбни колела.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Видимо износен, аз затова се чудя, защо не е консуматив. Препоръчвам ти и смяна на охладителя на маслото, че и там съм брал ядове, не е задължително, но го препоръчвам пък ти си преценявай.
-
DidoV
На какви километри се появи проблема с помпата, и какви ядове си брал с охладителя?skauta написа: 23.02.2020, 23:28:12 Видимо износен, аз затова се чудя, защо не е консуматив. Препоръчвам ти и смяна на охладителя на маслото, че и там съм брал ядове, не е задължително, но го препоръчвам пък ти си преценявай.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Не се знаят километрите, аз я купих втора употреба и нямаше почти никаква история, имам съмнение, че са превъртени, но не съм сигурен в момента е на 260000.DidoV написа: 23.02.2020, 23:41:39 На какви километри се появи проблема с помпата, и какви ядове си брал с охладителя?
За охладителя е ясно, ако имаш проблем започва да качва висока температура на маслото, което въобще не е добре, губи си свойствата, да не говорим и за здравето на двигателя.