Закупуване на Октавия 2, фейслифт.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
http://www.mobile.bg/11447877777169641
Тая кола е може би най-запазената заради километрите по немските аутобани, обаче предполагам, че DSG има проблем.... иначе до сега да са я отнесли...
Тая кола е може би най-запазената заради километрите по немските аутобани, обаче предполагам, че DSG има проблем.... иначе до сега да са я отнесли...

- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Напълно съм съгласен, но ако намериш такава то цената няма да ти хареса.bega4kata написа:Няма как да намериш кола която търсиш 2011 под 200 000 км.Хората ги вземат да ги карат.А и наще търговци купуват най-ефтините оферти.
Моят Суперб е купен 07/2012, сега е на 59 500км. и няма да го пусна под 25-27 хил. лева.
А за този който ти си писал, това са реални км. за цената, а и този не е поръчан от БГ. От ЕТ-Варна ме увериха когато поръчвах моят, че Суперб 2 в БГ не се продава с Алкантара салон, защото аз исках такъв.
Провери си километрите преди да купиш, добра цена и малко километри не вървят ръка за ръка
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Суперба е голям дроб за мене.
И честно казано,нито една от вс.линкове не ми харесва.
И 5 не става.
И честно казано,нито една от вс.линкове не ми харесва.
И 5 не става.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Тоя варненския ли? Аз го следих откакто го докараха, цената беше над 20 000 лева, да не е идвал при теб за проверка?

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Моят е с алкантара поръчан от Хан Кубратnzlatev написа:Напълно съм съгласен, но ако намериш такава то цената няма да ти хареса.bega4kata написа:Няма как да намериш кола която търсиш 2011 под 200 000 км.Хората ги вземат да ги карат.А и наще търговци купуват най-ефтините оферти.
Моят Суперб е купен 07/2012, сега е на 59 500км. и няма да го пусна под 25-27 хил. лева.
А за този който ти си писал, това са реални км. за цената, а и този не е поръчан от БГ. От ЕТ-Варна ме увериха когато поръчвах моят, че Суперб 2 в БГ не се продава с Алкантара салон, защото аз исках такъв.
Провери си километрите преди да купиш, добра цена и малко километри не вървят ръка за ръкаНе сме чак такива късметлии
- nzlatev
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Аз исках, казаха - няма, само черна и бежова (светла). Едната е неудобна лятото, другата се цапа от платовете на дрехите...
- odo
Няма за какво да съжаляваш лятото пак запотява, най-лошото, е че С3 от стайл нагоре е само с кожа, но да не спамим на колегата темата 
-
Martin1974
Какъв разход дава градско/извън 2,0КР 170 к.с. в купето на суперб? 1,6 КР "оправен" ли е в Октавия 3?
- odo
Това е моят разход хората масово имат по-нисък, но аз си го настъпвам здраво супърба ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
В Октавия 3 1.6 няма нищо общо с по-стария. Съвсем различен мотор е. За сега само за обслужване влизат.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- nzlatev
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Хе хе,odo написа:Това е моят разход хората масово имат по-нисък, но аз си го настъпвам здраво супърба
на статистиката Аз моят го ползвам само на дълги пътувания с багаж, градско да има общо 1000км.
При мен има малко пипане от страна на Самуил, колата върви перфектно и средният разход е около 7 л/100км. Карам основно е Екто Дизел от Лукойл. Само веднъж ми е давал около 9л./100км. извън градско, но тогава се гонихме със Самуил до Русе. Средна скорост ако не беше 150... по новия разширен път.
-
simeon86
Здравейте колеги. Преди да пусна запитването си доста се потрудих и изчетох всичко възможни писани теми по въпроса, който ме интересува, но информацията е доста разпиляна и неконкретна.Предварително се извинявам за спама, ако може така да се нарече, но реших да питам тук вместо да пускам нова тема. Пределно съм наясно, че е въпрос който е много и надълго и нашироко обсъждан, но в крайна сметка не открих точно и ясно информацията която търся.Директно си казвам, че не съм навътре в познанията си по марката като цяло, но тъй като имам намерение да си купувам кола, след доста ровене, питане и размишления реших да се насоча към Октавия 2 facelift 2009-2011. Наистина ми е трудно от към решение да призная, и след толкова много четене главата ме заболя и се обърках. Та по темата...насочил съм се към Октавия facelift седан 2.0 TDI мотора със 140 коня, но не съм запознат в дълбочина с евентуалните проблеми, ремонти, обслужване и цени, как е мотора като цяло, като поведение и вървеж,разход, какво да гледам при оглед и т.н. Мненията които срещнах из темите в които четох са , че собствениците са много доволни, но дотам. Затова тук подробно си задавам въпросите.Не мога да реша дали да търся с ръчна скоростна кутия или да търся автоматик DSG. Има ли предимства едната кутия пред другата? Коя е за предпочитане от гледна точка на по-малко проблеми,обслужване и цени за ремонти? Иска ми се като цяло вече да карам автоматик, но ще се съобръзя с вашите препоръки и насоки.Държа колата да е с 6 скорости и затова се насочих към този модел и модификация. Главно ми трябва за извънградско магистрално предвижване. Искам колата да върви леко и без проблем да си поддържа 140 на магистралата, и да може да вдигне повече без зор, ако се наложи естествено. И тъй като не съм наясно, искам да помоля собствениците на такъв автомобил с въпросната модификация и години, ако може да споделят информация по въпросите, които ме интересуват.
Най-сърдечно искам да благодаря на всички, които могат да се отзоват с точна информация от личен опит с този модел и мотор на Октавия. Ще ми бъде изключително от полза.

Най-сърдечно искам да благодаря на всички, които могат да се отзоват с точна информация от личен опит с този модел и мотор на Октавия. Ще ми бъде изключително от полза.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Препоръчвам ти да търсиш след 2010г по-новия мотор CR, относно скоростната кутия, аз съм фен на ръчната. Нямам никакви проблеми с нея, а и не съм чул някой да се оплаква, за автоматика сам си знаеш, че е по-скъпо обслужването, а и при повреда, сумите са сериозни, но всеки си прави сметката. Успех.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
simeon86 написа: 09.02.2020, 15:41:02 Коя е за предпочитане от гледна точка на по-малко проблеми,обслужване и цени за ремонти?
Колегите не са чувал, но аз често се сблъсквам с проблемни 6дсг дкю250.
150 кр е перфектния мотор в Октавия и ще задоволи твоите изисквания. Ще върви с лекота и вдига 200 без проблем.
GUNTER SERVICE

- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
bega4kata, Сами тоя мотор е при Октавия 3, човека пита за предходния модел и използва темата.