Такаааа-смених акумулатора преди две седмици. След подмяната колата си запали-светнаха някои контролни лампи, но след една минута си угаснаха.Единствено часовника се загуби. Измерих зареждането-14,7V(постоянно). Притесних се, защото нов акумулатор, интелигентно зареждане на колата, никакви включени консуматори-би трябвало да не го зарежда. Оказа се, че алтернатора ми е с усилен капацитет-Valeo 180A.Отидох да прекодират колата. Въведоха новите данни и веднага напрежението падна на 13,13.2.Някога сутрин качва 14V.Общо взето сама си определя кога с колко да зарежда. Имах доста пътувания и навъртях 4000км.Всичко е перфектно. Незнам какво значение има това прекодиране, но се убедих, че има разлика. Дано да нямам проблеми скоро с акумулатора а на всеки от вас оставям сам да си прецени дали да си прекодирва колата след смяна на акумулатора.
Съвет за акумулатор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
valio_0089
- Гараж: Октавия 3 Комби 1.6тди 4х4 105к.с
Съвет за акумулатор
Колеги, и аз стигнах до подмяна на оригиналният Varta 68Ah 680A battery AGM. Очаквах го-акумулаторът е 25 седмица на 2013г
Закупих Mutlu 70Ah 760A AGM. От направените измервания на Bosch, Varta, Exide, Moll-(всичките 70Ah) - установих, че турският е с най-голям пусков ток-цели 894 А. Другият важен за мен фактор беше кога е произведен - Mutlu e 51 седмица 2019г.
Такаааа-смених акумулатора преди две седмици. След подмяната колата си запали-светнаха някои контролни лампи, но след една минута си угаснаха.Единствено часовника се загуби. Измерих зареждането-14,7V(постоянно). Притесних се, защото нов акумулатор, интелигентно зареждане на колата, никакви включени консуматори-би трябвало да не го зарежда. Оказа се, че алтернатора ми е с усилен капацитет-Valeo 180A.Отидох да прекодират колата. Въведоха новите данни и веднага напрежението падна на 13,13.2.Някога сутрин качва 14V.Общо взето сама си определя кога с колко да зарежда. Имах доста пътувания и навъртях 4000км.Всичко е перфектно. Незнам какво значение има това прекодиране, но се убедих, че има разлика. Дано да нямам проблеми скоро с акумулатора а на всеки от вас оставям сам да си прецени дали да си прекодирва колата след смяна на акумулатора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
-
valio_0089
Съвет за акумулатор
Добре е колега-колата сама преценя кога с колко да зарежда. Когато акумулатора е пълен(зареден) сама намаля зареждането. Не е като старите коли да зареждат постоянно над 14,4.Води се умно зареждане или нещо такова. Сутрин като е студено зарежда 14,2-3-4-5V.
Има по-запознати от мен и затова писах всеки сам да реши. Може да има значение и алтернатора-не знам.
Има по-запознати от мен и затова писах всеки сам да реши. Може да има значение и алтернатора-не знам.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Съвет за акумулатор
valio_0089, трябваше да покараш 100км и да видиш аджеба онуй умното Валео, дали пък нямаше само да се регулира по новия акумулатор
Т.е. да се адаптира
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
valio_0089
Съвет за акумулатор
Жоре, пробвах го това. И аз се надявах ама Варна-Търново-Варна не мръдна. От там се уплаших и викам ще пробвам с кодиране.Успокоих се, че викам да не е самият алтернатор нещо, че като ми казаха цената
. Едни твърдят, че 14,7 14-8 V е добре, ама този където взех акумулатора каза, че за AGM са много и ако колата е с "умно" зареждане не може на нов акумулатор да зарежда постоянно на макс. В крайна сметка кой прав кой крив-като гледам и тук всеки има различно мнение. Исках да споделя аз какво установих.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Съвет за акумулатор
Добре де, не може ли да се намери същия 1:1 с оригиналния и да не се минава през всичките щуротии?
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Съвет за акумулатор
Не е добре и правилно си постъпил. Би било добре, ако се шофира само градско в зимни условия.
Обаче твърдението ти, че старите коли зареждат постоянно над 14,4 също не е вярно.
За да си сигурен, че всичко е наред, премери си акумулатора сутрин, след като се е уталожил цяла нощ. Трябва да имаш най-малко 12,6-12,7 В .
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Съвет за акумулатор
Когато са някакви такива такива не популярни марки - трудно.NRG написа: 06.02.2020, 23:14:06 Добре де, не може ли да се намери същия 1:1 с оригиналния и да не се минава през всичките щуротии?
Затова като проверявам за алтернатива на ОЕМ - на 99% излиза Варта и там се намират 1:1.
Така казано, ако ме се използва за оригинално вграждане марката - не винаги.
Аз, лично не бих залитнал към някаква такава марка.
Не се знае след 1-2 сезона какво ще е .
Отделно, пак лично мнение, много висок пусков ток също не е Ок.
Подкрепям@Баш Майстора,
Нека колата поседи 1-2-3дни без да се кара и тогава да се мери, 12.6 е перфе ако е.
То това е разковничето на читав акумулатор.
Реално за кола, караща се ежедневно , всичко е Ок първоначално.
Въпросът е, като се кара от дъжд на вятър какво се случва.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Съвет за акумулатор
Моята е така и съм с оригиналния от 2014 г. Никога не е имала проблеми и не е зареждан. През същия период, на Тигуана, който беше с 5 годишен оем, го смених и преди зимата след 3,5г.пак нов. Просто не запали веднъж и то след като е каран и загасен преди 5 минути.Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 07.02.2020, 08:15:23 Въпросът е, като се кара от дъжд на вятър какво се случва.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Съвет за акумулатор
Аз пък на Great Wall-a изкарах 6 години с оригиналния китайски акумулатор и накрая издъхна от раз една студена сутрин. Да си призная първоначалните ми очаквания бяха да се предаде още на 1-вата година ама... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Съвет за акумулатор
Моят АГМ си беше умиращ ,още когато взех колата от Порше, ама тогава това не го знаех. И така 2.5 г., защото имам стар навик през зимата да дозареждам. Тея умници от Порше явно играят много на дребно, защото не мога да допусна, че колата може да излезе от завода с умиращ акумулатор, куче марка. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Съвет за акумулатор
може можеstefan L написа: 07.02.2020, 10:12:17 че колата може да излезе от завода с умиращ акумулатор, куче марка.
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
Съвет за акумулатор
Моят акумулатор се оказа, че сега март ще навърши 10г. и все още работи нормално.
Преди зимата се бях притеснил за него, ходих да го премерят под товар, момчето каза работи перфектно, но като прочете на клемата надписа 2010г. се притесних още повече, все си мислех че е сменям и не е оригиналния. Колата също е 2010година, Фабия 2, дизел, от Германия...!
Преди зимата се бях притеснил за него, ходих да го премерят под товар, момчето каза работи перфектно, но като прочете на клемата надписа 2010г. се притесних още повече, все си мислех че е сменям и не е оригиналния. Колата също е 2010година, Фабия 2, дизел, от Германия...!
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Съвет за акумулатор
А каква марка е?
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
Съвет за акумулатор
Не знам марката, изглежда както всички поставени на Фолксваген, Шкода и Сеат!?
Утре мога да снимам, ако се интересувате, ако не разчета марката?!
Утре мога да снимам, ако се интересувате, ако не разчета марката?!