Рено

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Рено

Мнение от stefan L »

Аватар
idbeast

Шкода Новак

Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024

Рено

Мнение от idbeast »

Честито и от мен,страхотно изглежда,предполагам още по-страхотно се движи. 3-годишната ми дъщеря,като видя снимките,каза,че като порасне,иска да кара такава кола. :) В Рено-форума също биха се радвали да видят снимки на оранжевия звяр... ;)
"Chance favours the prepared mind."
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

bega4kata написа: 30.01.2020, 10:19:11 Честито, още веднъж. Браво, че всичко е минало по предаването, както подобава в ситуацията.
Като динамика в ниските до средни обороти как го намираш?
Между другото колко го дават 100-200 и 0-100.
Ами колата си върви много приятно на първо четене, въпреки че аз не съм я натискал кой знае колко още ( на 26км е в момента [smilie=sarcastic.gif] ).
Определено не е най-бързата в дисциплина 0-200км/ч, но аз това си го знаех още из начало преди да я поръчвам. Както казват по ревютата - силата на Меган РС не е в ускорението в права линия, а в това как пренася скоростта в завоите. Иначе, ако приоритета на собственика е предимно дръпки, от всички налични в момента Сеат Леон Купра е правилният избор, но не е моята кола - нито интериорно, нито екстериорно, а и исках Торсен дифф, а не с ел.помпа (халдекс).

Сега малко "пикантерии" :

От френски сайт подобен на АMS (Largus.fr) разбрах, че на всички 280 РС-и произведени след последното тримесечие на 2018г се слага турбината на 300 трофи (с керамичните лагери), за да наваксат загубата от това, че са задължени заради еконормите да монтират тоя смотания филтър GPF. Като казват, че заради слагането на тая тапа купрата е паднала с 10 коня (от 300 на 290), а Пежо 308 гти със 7 коня (от 270 на 263). Ето и цитата на английски :

"Thanks to the bigger turbo , mounted on ceramic ball bearings supposed to reduce its response time. A new supercharging which also benefits the classic Mégane RS since summer 2018, to stabilize its power at 280 hp despite the addition of a particle filter. In this last operation (made compulsory by Euro6d-Temp standards), remember that the Seat Leon Cupra lost ten horses and the Peugeot 308 GTi, seven."

Другото, което е по-интересно че моята кола дойде с крайно гърне като на Трофи [smilie=diablo.gif] [smilie=pardon.gif]
Не знам дали вече всички с Къп пакета идват така или просто са решили от завода да ме "компенсират" заради алкантарата хахахаха... Фактите са, че гледахме и тестовака на Еспас и други снимки в нета на 280 коньови и всичките изглеждат така с малка "плочка" разделяща 2те овални "пишки" :
Изображение

А моята изглежда така ("...ките" са съединени и с по-правоъгълна форма):

Изображение
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Рено

Мнение от intense »

Официално честито. Слагай керамиката и цвета ще стане още по-дълбок. [smilie=hunter.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Рено

Мнение от BlackPearl »

Честито!
Вече си и полиран и с керамика. Много хубав и дълбок цвят вади оранжадата.
Една "забележка" имам. Хубаво беше да сложиш фолио на фаровете, преди керамиката.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Рено

Мнение от ЦецоNOL »

Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Рено

Мнение от The Hooligan »

Много е красив! Поздравления! [smilie=hunter.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Рено

Мнение от digitalundgrd »

BlackPearl написа: 01.02.2020, 21:41:44 Честито!
Вече си и полиран и с керамика. Много хубав и дълбок цвят вади оранжадата.
Една "забележка" имам. Хубаво беше да сложиш фолио на фаровете, преди керамиката.
Merci :)

Приемам забележката. Ще обясна моята гледна точка (от моята камбанария) - една кола я карам средно не повече от 2-3г и смея да твърдя, че пазя много. Само, че с предишни коли съм правил грешки да влагам прекалено много в подобрения и поддръжка и накрая като я пусна на обява, идват и се циганчосват да сваля 2-3-5к лв от цената. Почва се с репликите аз не искам музиката, не искам джантите, тва не искам, онова не искам...(да ми чупят още от сумата). Накрая оставам с мазе пълно с неща, които средностатистическият БГ драйвър/юзър не би си сложил/вложил по колата (непродаваеми). Рядкост са тези истинските автомобилни ентусиасти (или поне тия с възможности [smilie=sarcastic.gif] ).

Та с Мегана предполагам като тръгна да го продавам, ще съм с много тесен кръг от потенциални купувачи. Повечето ще са млади момчета с много желание да карат "тупалка", но със съмнителни финансови възможности [smilie=pardon.gif] С оглед на това, гледам да не се вкарвам в допълнителни "разходи". Тинейджъра-купувач, ако има два мегана рс на пазара, единия изцяло фолиран за 30к и друг аналогичен, но нефолиран за 25к познай кой ще избере... Честно казано ми омръзна да правя подаръци на собствениците след мен.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Рено

Мнение от Pijomir »

Айде, аз ще ти дам 30к... [smilie=sarcastic.gif]
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Рено

Мнение от Rangel »

Ако сложиш фолио, от мен 35 [smilie=beach.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Рено

Мнение от Taratajki »

Трябва да си организираш една обиколка из Родопите. Пътищата там са точно, като за тази кола :)
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Рено

Мнение от Sawyer »

digitalundgrd, аз бих сложил фолио. Не за друго, просто гледам, че при продажба след няколко години можеш да изкараш между 5k и 10k с нищожна инвестиция сега 😁😁😁
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Рено

Мнение от BlackPearl »

За това го и написах. Като цена, само за предните фарове с качествено фолио, което не пожълтява с времето, ще излезе около 100-150лв.
На фона на това което си кешал за керамика е нищо като цяло най-вероятно.
Метал може да се пребоядиса, стъклото не. Нашите пътища са много мръсни и прашни и когато се кара доста или с по-висока скорост, винаги ще има "забележки". Като те изпука камъчето със 160+, керамиката не помага, фолиото - в някой случай.
Аз имам 3-4 следи по фолиото, мисля обаче, че не са засегнали боята.
Свършило вече, след като си сложл керамика на фаровете, не може да се ложи фолио без да махне керамиката.

[mention]bega4kata[/mention], Меганът (Трофи) е около 15сек. 100-200, около 13 със Стейдж 1. Да кажем толеранс +/- 1 секунда.
Но, както се спомена, кефът на тази кола е на завоите и като цяло по хубави планиски пътища.

НА Гросглокнер имаше едно Меганче, вървяха в пакес с Хюндай N и се кефеха много!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Рено

Мнение от bega4kata »

@BlackPearl, бяха казали, че по пътища със завои, по които се кара с около 60,било много неприятно и се държала колата непрдсказуемо. Защото под 60 задните гуми завивали в обратна посока на предните, а над 60 в същата.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Рено

Мнение от bobo80 »

Много, много, много е хубва.
Да пишеш вЧепетления с времето.