Аз и моята Шкода - Началото
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Честито. Със здраве да се ползва.
Хубав цвят и добре оборудвана. Браво.
Хубав цвят и добре оборудвана. Браво.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
грозно? На 6г. е и нищо му няма.nrayanov написа: 16.01.2020, 19:50:53 Честито и добър избор на екстри. Тоя хром пакет е голяма измама, само грижи създава, избелява всяка година, че отгоре на всичкото, е само до половината и стои грозно.![]()
Честито на колегата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Е кое пъл му е хубаво така?Половинчата работа.И
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Я Георгиев да каже колко пъти му оправяха хрома... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Хмммм, и аз още като я взимах забелязах, че хромът е избелял. Значи се покрива от гаранцията?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Ми...аз казах бре
Един път по гаранция,и пак е избелял и няма да се занимавам повече.Ще го излекувам скоро по друг начин ![spiteful [smilie=spiteful.gif]](./images/smilies/spiteful.gif)
Един път по гаранция,и пак е избелял и няма да се занимавам повече.Ще го излекувам скоро по друг начин - igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Simov, вече не го признават/сменят.Явно няма оправия с това,което е жалко,защото избелява хрома само на малките стъкала на задните врати.Напред всичко е ОК.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Моят хром около стъклата стана целия на петна - вижда се на слънце при определена светлина и ъгъл. Аз мисля, че е от автомивките.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ако ви се повреждат лайсните,СМЕНЕТЕ АВТОМИВКАТА.
Масово по мивките се слага препарат за измиване на прицепите на тировете.Той е най-евтин и най-силен и агресивен (тоест най-много може да се разреди,да се постигне икономийка),както и най добре си върши работата-да измива.
Масово по мивките се слага препарат за измиване на прицепите на тировете.Той е най-евтин и най-силен и агресивен (тоест най-много може да се разреди,да се постигне икономийка),както и най добре си върши работата-да измива.
GUNTER SERVICE

- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Честито и от мен,колега! Със здраве да си я карате и много да й се радвате! Това е най-подробното ревю на закупен автомобил, което съм чел! Евала! 

- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
На черна е още по-грозно, досега не го бях виждал на черна... Ужас!
- gdadov
- Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.
Добре дошъл в “семейството” и честито за придобивката! Адмирации и за подробното ревю.
Аз също като теб имах притеснения за автоматика, но много съм доволен обаче, че я взех с DSG - кутията работи перфектно, нямам оплаквания след точно 2г покупка. Аз може би съм един от малкото, които нямат проблем с хром пакета. Склонен съм да се съглася, че е вероятно да се получава това избелване от мивките. Аз на всички мивки настоявам да мият колата с мой препарат.
Относно харча на гориво, посочените параметри са илюзия. Ако го докараш до към 1-1.5л на описаното е добре. При мен лично след 15,000км разхода много минимално падна ( усеща се на дълъг път само ). За мен лично задната чистачка е задължителна. При по обилен дъжд разбираш защо. За жабката си прав - малка е, но все от някъде трябва да има компромис.
Аз също като теб имах притеснения за автоматика, но много съм доволен обаче, че я взех с DSG - кутията работи перфектно, нямам оплаквания след точно 2г покупка. Аз може би съм един от малкото, които нямат проблем с хром пакета. Склонен съм да се съглася, че е вероятно да се получава това избелване от мивките. Аз на всички мивки настоявам да мият колата с мой препарат.
Относно харча на гориво, посочените параметри са илюзия. Ако го докараш до към 1-1.5л на описаното е добре. При мен лично след 15,000км разхода много минимално падна ( усеща се на дълъг път само ). За мен лично задната чистачка е задължителна. При по обилен дъжд разбираш защо. За жабката си прав - малка е, но все от някъде трябва да има компромис.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Да обясня за задната чистачка.
1. Както казах търсех седан, а на седан някак си не стои добре задна чистачка.
2. Когато карах Ксарата капка не можеше да капне на задното стъкло при движение в дъжд. Не знам как я бяха сметнали аеродинамиката тези франсета, но само на светофар можеше да се намокри задното стъкло. При Королата и и20 - точно обратното - такова завихрене правеше отзад, че и да не вали, а само пътя да е мокър всичко отиваше на задното стъкло и там без постоянно пусната чистачка просто си загубен. Като форма отзад Октавията е като Ксарата и затова прецених, че мога да мина без задна чистачка. При движение в дъжд или мокър път няма проблем. Като зареждам просто чистя задното стъкло и е ОК с видимостта.
Уж гледах да не забравя нещо при ревюто, а ето, че имало и още неща
1. взех мрежи за багажника - много са практични
2. Индикатора за смяна на предавка. На и20 имам такъв, но той просто винаги при преминаване на 2000 оборота показваше да се качи една предавка, колкото да отбие номера. При Октавията е доста по-добре направен, като изключим, че на Цариградско на 5-та с под 1500 оборота ме кара да сменям на 6-та - е с 1000 оборота ли да карам ??? Та на Октавията ако усети, че от равно се преминава на нагорнище вече индикацията за смяна на предавка отпада. Освен това не е вързано с конкретни обороти, а с конкретната ситуация. Примерно на нагорнището отстрани на моста на Грубляне към Тойота чак на 2500 оборота ми дава смяна от 2->3. Освен това, ако оборотите паднат много дава индикация да се мине на по-ниска предавка.
1. Както казах търсех седан, а на седан някак си не стои добре задна чистачка.
2. Когато карах Ксарата капка не можеше да капне на задното стъкло при движение в дъжд. Не знам как я бяха сметнали аеродинамиката тези франсета, но само на светофар можеше да се намокри задното стъкло. При Королата и и20 - точно обратното - такова завихрене правеше отзад, че и да не вали, а само пътя да е мокър всичко отиваше на задното стъкло и там без постоянно пусната чистачка просто си загубен. Като форма отзад Октавията е като Ксарата и затова прецених, че мога да мина без задна чистачка. При движение в дъжд или мокър път няма проблем. Като зареждам просто чистя задното стъкло и е ОК с видимостта.
Уж гледах да не забравя нещо при ревюто, а ето, че имало и още неща
1. взех мрежи за багажника - много са практични
2. Индикатора за смяна на предавка. На и20 имам такъв, но той просто винаги при преминаване на 2000 оборота показваше да се качи една предавка, колкото да отбие номера. При Октавията е доста по-добре направен, като изключим, че на Цариградско на 5-та с под 1500 оборота ме кара да сменям на 6-та - е с 1000 оборота ли да карам ??? Та на Октавията ако усети, че от равно се преминава на нагорнище вече индикацията за смяна на предавка отпада. Освен това не е вързано с конкретни обороти, а с конкретната ситуация. Примерно на нагорнището отстрани на моста на Грубляне към Тойота чак на 2500 оборота ми дава смяна от 2->3. Освен това, ако оборотите паднат много дава индикация да се мине на по-ниска предавка.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Абе ти пак не се съобразявай с тази индикация, за да не разтропаш маховика на 100 000.
GUNTER SERVICE

-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Днес успях да набутам матрак 82х190 и багажника си се затвори. Голяма кола е Октавията ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)