Новобранец с 120
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
willow75bg
- Гараж: Шкода 120
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Новобранец с 120
Не успях да погледна масления филтър, както казах в предишното си мнение - тогава на другия ден не спря да вали дъжд, а после застудя...и така. В неделя, ако нещо не изникне ще ти се обадя да се видим и да зяпаме.
Поздравления за ремонта на карба- отлично си действал, така се прави!
Тампоните, ако имаш нови, ги смени. Така си провисват след дългите години служба, но да знаеш, че могат така да си карат, докато е кола. Няма някакво негативно въздействие върху мотора или кутията. По-важен е тампона, който е на кутията!
От долу, като я вдигнеш пак, онази ламарина, която е в средата на купето, тя закрива тръбопроводите на антифриза. Като решиш да правиш промивка на системата, свали ламарината(наръси обилно болтчетата и , че много се късат) и смени гумените съединения(ще ги видиш), че правят големи бели и освен това там се трупат много утайки. Там са и пробките(2бр.) за източване на системата. Вече ти казах, че това е едно от най-важните неща, които трябва да направиш-промивката на охладителната система и зареждането на нов антифриз!
Поздравления за ремонта на карба- отлично си действал, така се прави!
Тампоните, ако имаш нови, ги смени. Така си провисват след дългите години служба, но да знаеш, че могат така да си карат, докато е кола. Няма някакво негативно въздействие върху мотора или кутията. По-важен е тампона, който е на кутията!
От долу, като я вдигнеш пак, онази ламарина, която е в средата на купето, тя закрива тръбопроводите на антифриза. Като решиш да правиш промивка на системата, свали ламарината(наръси обилно болтчетата и , че много се късат) и смени гумените съединения(ще ги видиш), че правят големи бели и освен това там се трупат много утайки. Там са и пробките(2бр.) за източване на системата. Вече ти казах, че това е едно от най-важните неща, които трябва да направиш-промивката на охладителната система и зареждането на нов антифриз!
-
willow75bg
Новобранец с 120
Деси благодаря ти пак.Утре това мисля да направя,промивка на цялата система и зареждане с антифриз,че сега май е с вода.Добре че стой в гаража иначе да се е окотила.Източвам,ръчкам в всички пробки,вода с маркуча и ще спи с оцет и сода,после пак промивка поне два пъти и в неделя ще сложа антифриз.Имам и въпрос-какъв? Син или червен,имало розов,баси.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Новобранец с 120
Пробките са три- двете отдолу, за които писах преди малко и една на блока около масления датчик. Приготви се тази на блока да не протече веднага, там се събират адски много утайки и се задръства яко. Аз съм правил промивка и въпреки това, като сменям антифриза на 2 години всеки път ръчкам с една тънка права отверка в пробката, да я прокарам. Кранчето за обезвъздушаване, предполагам знаеш че е отпред в багажника,раздвижи го предварително. Очаквай, като сипеш антифриза да текне от някъде(дано не стане), защото той е по-пробивен от водата...
Слагай червен антифриз, препоръчват го за алуминиеви блокове и глави.
Успех!
Слагай червен антифриз, препоръчват го за алуминиеви блокове и глави.
Успех!
-
willow75bg
Новобранец с 120
Вчера беше добро времето и се възползвах,източих старата течност,благодаря за насоките Деси.Естествено тази на блока над датчика за масло се беше позапушила,но сравнително леко,ръчках с отверката и тръгна да тече.Последва промивка ,два пъти пълних и точих,после с оцетна киселина два пъти и пак още три пъти с чиста вода.Мисля че добре се получи,накрая сипах антифриз и обезвъздуших,за щастие засега няма течове.Между временно докато се кисна охладителната система с оцета смених и маслото и филтъра-10w40,такова имах събрано.
Днес я поразтиках малко и двете бели Шкодички в Плевен се срещнаха за фото,а собствениците обсъдиха болките им.
Следващата стъпка ще е предницата,пълна ревизия,мисля да сваля цялото предно окачване,за да го ревизирам и да имам достъп за обработването на ламарините от долу.
И малко фото сесия.
Днес я поразтиках малко и двете бели Шкодички в Плевен се срещнаха за фото,а собствениците обсъдиха болките им.
Следващата стъпка ще е предницата,пълна ревизия,мисля да сваля цялото предно окачване,за да го ревизирам и да имам достъп за обработването на ламарините от долу.
И малко фото сесия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Новобранец с 120
След реглаж на клапаните може и да се върне малко компресия. При степен на сгъстяване 8.5:1, мисля че трябва да е малко по-висока компресията. От моята ми останаха нови носачи и още доста части, ако решиш, че имаш нужда от нещо свиркай. 
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Новобранец с 120
skodko, Да свирна за амортисьори?
А относно компресията, и аз казах на Петьо, че вероятно губи компресия от клапаните, но не толкова от реглаж, а от неплътности (той скоро ги е регулирал). Иначе, аз карах колата с реновирания карбуратор и сега е в кондиция, но има още какво да се желае от 52-те конски сили на 742.
Всъщност, сега ми хрумна, че можеше да проверим клапаните как са, но не се сетих като се видяхме. Другия път.
А относно компресията, и аз казах на Петьо, че вероятно губи компресия от клапаните, но не толкова от реглаж, а от неплътности (той скоро ги е регулирал). Иначе, аз карах колата с реновирания карбуратор и сега е в кондиция, но има още какво да се желае от 52-те конски сили на 742.
Всъщност, сега ми хрумна, че можеше да проверим клапаните как са, но не се сетих като се видяхме. Другия път.
- m_g
- Гараж: Волга 3102, Warszawa 223, Волга М–21, ВАЗ 2101, Nysa 522
Новобранец с 120
Колеги, има ли новини около бялата Шкода?
-
willow75bg
Новобранец с 120
Шкодата седи и си чака реда,бръмча по малко с нея да я поразтъпча .Намерих си запазени предни седалки,предно стъкло купих здраво.Проблема ми е,че няма къде да я почна,нямам ток в Плевенския гараж,пък и няма място от моторите.Затова реших да действам ккардинално.Пълен ремонт на селския ми гараж само за нея,с ток,вода,канал,интстумент,компесор и т.н.
С две думи часа си реда,който наближава.
С две думи часа си реда,който наближава.
-
Red 120l
Новобранец с 120
Знаех за форума отдавна, чел съм повечето задномоторни теми, но нямах регистрация тук. Днес след дълго време пак влязох да разгледам какво се случва. Попаднах на твоята тема и след като прочетох бяла 120ка 1981г. светкавично си направих регистрация за да ми позволи да видя снимките. С изненада разбрах че знам колата от обявата която имаше. Прочетох цялата тема с интерес и се изкефих яко. Радвам се че е попаднала на добър стопанин. Ще продължавам да следя темата и ти пожелавам успех в човъркането по шкодака.
-
willow75bg
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Новобранец с 120
Яко

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- m_g
- Гараж: Волга 3102, Warszawa 223, Волга М–21, ВАЗ 2101, Nysa 522
Новобранец с 120
Браво!
-
willow75bg
Новобранец с 120

Здравейте,тази зима мисля да почна да бутам по малко по Шкодата.Свалих предния мост за начало и трябва да се ревизира,да сменя всичко,което е необходимо.
Та,имам нужда от помощ,от къде да си почъчам части-предни амортисьори,тампони,втулки и т.н.?
Също ,много ще съм Ви благодарен,ако споделите има ли нещо специфично ,някои тънкости и т.н.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Новобранец с 120
Амортисьорите ги прави един човек в Плевен, за нови нямам инфо. Шенкелите, ако не са много износени осите и втулките, може само с донатягане от голямата гайка и гресиране. Като цяло - няма чарколяци вече, гледай по обяви и друг вариант - поръчка от Чехия.