Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Аз засега ще пасувам по темата със зелените неща.
Предпочитам да ми гъгри под дупето и като натисна газта да ми се появява усмивка и да усещам бубубу-то с тялото си.
Докато държавата не я е грижа за зеленото, производителите не ги е грижа за зеленото, всичко е само фасада, да замажем очите на простолюдието.
Колко зелено е производството на литиевите батерии!
Хората си нямат на представа за производството на една батерия колко замърсяване се отделя, съпоставимо на ХХХХ литра гориво, но това никой не го отчита.
Като свърши живота на батерията за нейното рециклиране или унищожаване още сума ти замърсители ще бъдат пуснати във въздуха и по почвата.
Докато на къщите с кафявите комшии комините чадят в най-добрия случай черно, защото горят всичко което може да се гори, и никой не прави нищо за прекратяването на това, същия този убива икономисаното зелено на поне 10 човека.
Тъй, че, зелено, зелено, ама може би след 20-30-40-50 години ще дорастем за зелено и ще можем да кажем, ето даваме своя принос, докато сега изначало зеленото е само на хартия и прах в очите.
Предпочитам да ми гъгри под дупето и като натисна газта да ми се появява усмивка и да усещам бубубу-то с тялото си.
Докато държавата не я е грижа за зеленото, производителите не ги е грижа за зеленото, всичко е само фасада, да замажем очите на простолюдието.
Колко зелено е производството на литиевите батерии!
Хората си нямат на представа за производството на една батерия колко замърсяване се отделя, съпоставимо на ХХХХ литра гориво, но това никой не го отчита.
Като свърши живота на батерията за нейното рециклиране или унищожаване още сума ти замърсители ще бъдат пуснати във въздуха и по почвата.
Докато на къщите с кафявите комшии комините чадят в най-добрия случай черно, защото горят всичко което може да се гори, и никой не прави нищо за прекратяването на това, същия този убива икономисаното зелено на поне 10 човека.
Тъй, че, зелено, зелено, ама може би след 20-30-40-50 години ще дорастем за зелено и ще можем да кажем, ето даваме своя принос, докато сега изначало зеленото е само на хартия и прах в очите.
Günter Stg 1
-
PavelDobrev
- Гараж: O3 2.0TDI
- Sawyer
- Гараж: ///
На мен муцуната на зелената ми напомня (напомня, не казвам, че е същата) на тази на Audi TT RSBlackPearl написа: 20.11.2019, 12:52:23 И от на Ванката (пост):
2020-skoda-octavia-rs-to-blend-performance-and-practicality-will-look-like-this_10.jpg
Доста агресивна предница, решетка. Да видим(поне аз) , как ще е предния капак. Аз съм споделял мнение, че тип РС5ца капак- не ми харесва!

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Добре е колата,следва новите ВАГ тенденции.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
В момента разликата е около 3 хил. лв. между O3 FL SCOUT и S3 FL SCOUT 2.0 TDI. Близки са._v_ написа: 19.11.2019, 10:03:19Няма икономическа логика супърба да е по-евтин от октавията, така че още от сега мога да ти кажа![]()
![]()
-
Drago9205
- Гараж: 535xi
За 4 лева на нощна тази 13кВч батерия може да се зареди 3 пъти. Аз виждам смисъл от PHEV особено при не много големи разлики в базовата цена + умерено количество градски пробег, но се дразня, че освен разхода няма други административни придобивки, които да стимулират закупуването (дали ще е винетка или по-ниски цени за паркиране в зоните). А като говорим за оптимистични сметки - нека сме обективни и отбележим, че градско 7/100 дизел и 10 за бензин също е оптимистична нагласа. В София градското за дизел лесно може да се качи и до 10/100, а за бензин до 13-14-15.Георги Г написа: 20.11.2019, 15:57:23 И едни 4лв за ток при всяко зареждане също включете в сметката.
- redalex
- Гараж: i3
Нали знаете, че плъгин хибрида се зарежда и при шофиране - от ДВГ и от спиране?
Ама ако някой ще си взима такова нещо ОСНОВНО, защото мисли, че ще спести 20тина лева на месец - по-добре да не си го взима
Ама ако някой ще си взима такова нещо ОСНОВНО, защото мисли, че ще спести 20тина лева на месец - по-добре да не си го взима
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Покупката на плъгин хибрид е по-скоро емоционална, отколкото пресметлива.
Както има хора дето си купуват РС така ще има и такива с хибриди.
Едните искат да чуват мотора, другите мразят звука му в задръстване.
Важното е да се чувстваш добре в колата
Както има хора дето си купуват РС така ще има и такива с хибриди.
Едните искат да чуват мотора, другите мразят звука му в задръстване.
Важното е да се чувстваш добре в колата
- Vinci74
- Гараж: SKODA Fabia III Monte Carlo
1,2 TSI, 81kW, 110 k.c., 6M
Определено, аз все повече се навивам да взема един plug-in на жена ми.
Единствено не знам с тия идиоти от чез, как ще се разбера за wall box-a.
[/quote]
Аз ще ти кажа: много лесно!......Ще плащаш сметката за ток и ще ревеш
Шегувам се! Всичко зависи от това колко често на ток ще се кара каляската?!
-
Rosen
Дойде време и аз да напиша първото си мнение във форума.
От известно време се оглеждам за нова Шкода, но Октавия III с този фейслифт с двойния фар изобщо не ми харесва.
Прилича ми на Е-класа...
Новият Супърб ми идва излишно голям. Да, факт е, че не съм от най-дребните хора,
но Октавия има достатъчно вътрешно пространство, а и все пак маневрирането също е важно.
Онзи ден гледах на живо представянето на Октавия IV.
Хареса ми. Някой може ли да каже ориентировъчно на какви цени ще се предлагат?
Ако имате спомени Октавия III на какви цени са започнали да се продават?
Питането ми е, защото искам да знам, дали да се занимавам с лизинг, или да плащам на 100%.
Принципно идеята и изискванията ми са: Турбиниран бензин и да е 4х4, но да не е комби.
Щеше да е хубаво да е и ръчка, но от VAG са решили всички 4х4 да са DSG.
Ще се свикне, няма грижи.
Най-кофтито е, че vRS май нарочно не ги правят да са 4x4, иначе всички друго им е супер.
От известно време се оглеждам за нова Шкода, но Октавия III с този фейслифт с двойния фар изобщо не ми харесва.
Прилича ми на Е-класа...
Новият Супърб ми идва излишно голям. Да, факт е, че не съм от най-дребните хора,
но Октавия има достатъчно вътрешно пространство, а и все пак маневрирането също е важно.
Онзи ден гледах на живо представянето на Октавия IV.
Хареса ми. Някой може ли да каже ориентировъчно на какви цени ще се предлагат?
Питането ми е, защото искам да знам, дали да се занимавам с лизинг, или да плащам на 100%.
Принципно идеята и изискванията ми са: Турбиниран бензин и да е 4х4, но да не е комби.
Щеше да е хубаво да е и ръчка, но от VAG са решили всички 4х4 да са DSG.
Ще се свикне, няма грижи.
Най-кофтито е, че vRS май нарочно не ги правят да са 4x4, иначе всички друго им е супер.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Добре дошъл сред нас, колега.Rosen написа: 23.11.2019, 22:10:46 Дойде време и аз да напиша първото си мнение във форума.
Някой може ли да каже ориентировъчно на какви цени ще се предлагат?
По информация от днес, от дилър, който отдавна е на работа в ЕураТек в Надежда - при старта на продажбите и, Октавия 4 ще е с около 10 000 лв. над стартовите цени за Октавия 3, заради задължителното изискване за наличие на вече стандартните системи за асистенция на водача и за предотвратяване на инциденти.
Пак от същия дилър е информацията, че ЕураТек вече са поръчали и очакват скоро да пристигнат 300 броя Октавия 3 Фейслифт, Селекшън и Вижън, комби и лифтбек, бензин и дизел и смятат за 3 месеца, до старта на продажбите на Октавия 4, да ги продадат всичките, на толкова скандално ниски цени ще са.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Направо да те дояде, че не купуваш сега, а? ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
@Вероломния Кръчмар, Ице,дошла ти е ракията в повече тая вечер май
Как с 10 000лв.отгоре бе човек.Кви задължителни системи за 10к лв има?Че и 300бр.фейс поръчали ЕТ
Те им е толкоз квотата за половин година бре
Сериозно те е изкъпал тоя,че и доволно сапун е сложил![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сериозно те е изкъпал тоя,че и доволно сапун е сложил
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
А, грам, изобщо даже. Цената на моята беше повече от добра, а и вече не съм на възраст, дето все най-новото, най-изгодното и най-модерното да ме влече, само заради тези три фактора. Избрал съм си я колата в точния за мен момент, с внимание и с любов, доволен съм, както от колата, така и от ЕураТек - продажби, сервиз, аксесоари, финансов отдел - любезни, компетентни и експедитивни професионалисти.
Иначе, коментирали сме го с теб, следващата ни семейна Шкода няма да е Октавия, определено, но до тогава има време.
Ванка, алкохол не пия, не ме влече. Пиян никога не съм бил.igeorgiev82 написа: 24.11.2019, 00:22:06 @Вероломния Кръчмар, Ице,дошла ти е ракията в повече тая вечер майКак с 10 000лв.отгоре бе човек.Кви задължителни системи за 10к лв има?Че и 300бр.фейс поръчали ЕТ
Те им е толкоз квотата за половин година бре
Сериозно те е изкъпал тоя,че и доволно сапун е сложил![]()
Казвам каквото съм чул, от човек в системата с години, който се е доказал като професионалист.
В понеделник мога да завъртя два телефона на други двама от дилърите, за уточнение относно спорната информация, ама това мен не ме касае, не съм се интересувал, човека в шоурма в Надежда ни видя, че чакаме, познава ни, дойде, поздрави ни, поинтересува се дали нямаме нужда от помощ или съдействие, стана приказка за Октавия, за единицата и за тройката, съответно се отплеснахме и за новата Октавия...
Предавам думите на дилъра. Който му се вярва или не, отделен въпрос.
Поздрави
Последно промяна от Вероломния Кръчмар на 24.11.2019, 00:39:18, променено общо 2 пъти.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Казано честно, предвид, че Скала Амбишън е 36 000 лв,очаквам Октавия 4 Амбишън 1.6 TDI, 115 PS да е около 40 000 лв с лед фаровете и няколко екстри задъжителни.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS