Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Мен ме вълнува,дали ще пуснат по як plug-in хибрид от 204к.с.Тези дни съм се разчел за това задвижване,и с моето 70% градско мисля,че си е оферта.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
igeorgiev82 написа: 20.11.2019, 10:07:44 Мен ме вълнува,дали ще пуснат по як plug-in хибрид от 204к.с.Тези дни съм се разчел за това задвижване,и с моето 70% градско мисля,че си е оферта.
Определено, аз все повече се навивам да взема един plug-in на жена ми.
Единствено не знам с тия идиоти от чез, как ще се разбера за wall box-a.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Имаше спекулации за версия с 245к.с., но може да я сложат на ВРС-а.igeorgiev82 написа: 20.11.2019, 10:07:44 Мен ме вълнува,дали ще пуснат по як plug-in хибрид от 204к.с.Тези дни съм се разчел за това задвижване,и с моето 70% градско мисля,че си е оферта.
За референция, погледни няколко ревюта на Golf GTE, той е plug-in с 204к.с., има добри качества
VRS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Добре де, чисто икономически как го обосновавате тоя хибрид?
Колко километра трябва да извъртите, за да излезне тоя хибрид на сметка? Ако предположим, че икономисва 3 литра гориво спрямо ДВГ на 100км (което е по-скоро оптимистично), това са 6000лв за 100 000км... Срещу това получаваш още един потенциално проблемен агрегат в колата, трябва да инвестираш "нещичко" в инфраструктура и т.н.
Не се обиждайте, ама за мен тая работа с хибридите в момента е лов на зелени шарани. "На Запад" това е една скрита крос субсидия на автомобилната промишленост, ама тука според мен си е просто набутване.
Ако искат да сме зелени, да пуснат едни малки електрички на цена 20-25 хиляди лева и пазара ще избухне... Ама какво ще правят тогава с настроените заводи...
Колко километра трябва да извъртите, за да излезне тоя хибрид на сметка? Ако предположим, че икономисва 3 литра гориво спрямо ДВГ на 100км (което е по-скоро оптимистично), това са 6000лв за 100 000км... Срещу това получаваш още един потенциално проблемен агрегат в колата, трябва да инвестираш "нещичко" в инфраструктура и т.н.
Не се обиждайте, ама за мен тая работа с хибридите в момента е лов на зелени шарани. "На Запад" това е една скрита крос субсидия на автомобилната промишленост, ама тука според мен си е просто набутване.
Ако искат да сме зелени, да пуснат едни малки електрички на цена 20-25 хиляди лева и пазара ще избухне... Ама какво ще правят тогава с настроените заводи...
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Ако говорим за plug-in хибрид, сметката може да излезе, ако се кара основно градско. Тогава, потенциално, може да се кара само на електричество и икономията е много по-голяма.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Абсолютно, при хора с гаражи, където има къде да зареждат икономията е 13/100 за градското, което при мен е 1000км на месец, което са 130 литра, което са 300++ лева на месец, което за 5 години са си 18000 лева, което са си пари:) Като добавим и че извънградското също ще дава икономия ако винаги се тръгва със заредена батерия - сметката може и да излезе:)
Да добавим и техническата страна на нещата - по-малко студени стартове за ДВГ и никакви километри градско, което най-много го мъчи.
Да добавим и техническата страна на нещата - по-малко студени стартове за ДВГ и никакви километри градско, което най-много го мъчи.
Последно промяна от didoya на 20.11.2019, 11:50:57, променено общо 1 път.
- Sawyer
- Гараж: ///
Само да видим моторизацията и... ако всичко там е наред и колата наистина изглежда така, колелото ще се завърти, определено
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Интересно ще е.

И от на Ванката (пост): Доста агресивна предница, решетка. Да видим(поне аз) , как ще е предния капак. Аз съм споделял мнение, че тип РС5ца капак- не ми харесва!

И от на Ванката (пост): Доста агресивна предница, решетка. Да видим(поне аз) , как ще е предния капак. Аз съм споделял мнение, че тип РС5ца капак- не ми харесва!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
На чешкия сайт се появи Октавия 4 комби:
https://www.skoda-auto.cz/modely/nova-o ... avia-combi
Сега за Plug-in-a.
Пак от чешкия сайт ако вземем Superb-а 1.5 TSI и 1.4 TSI PHEV разликата в цената варира от 4800 евро за Ambition и пада до 4000 евро за L&K.
Аз карам по около 9000-10000 км. годишно градско (ходя с колата на работа) и още толкова извънградско.
Градския разход ми е към 7 дизел. Това идва към 1500-1600 лева годишно за градско.
Тези средно 4400(за Style) евро се избиват за 5-6 години от градското. Като сложиш, че помага малко и извъндрадско и за 5 години може да се избие plug-in-а.
https://www.skoda-auto.cz/modely/nova-o ... avia-combi
Сега за Plug-in-a.
Пак от чешкия сайт ако вземем Superb-а 1.5 TSI и 1.4 TSI PHEV разликата в цената варира от 4800 евро за Ambition и пада до 4000 евро за L&K.
Аз карам по около 9000-10000 км. годишно градско (ходя с колата на работа) и още толкова извънградско.
Градския разход ми е към 7 дизел. Това идва към 1500-1600 лева годишно за градско.
Тези средно 4400(за Style) евро се избиват за 5-6 години от градското. Като сложиш, че помага малко и извъндрадско и за 5 години може да се избие plug-in-а.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Слагаш ли в тази сметка разходите по инфраструктурата за зареждане? Няма да е без пари, особенно ако се отчете и загубеното време в "въвеждането и в експлоатация".
Също така е добре да си малко по консервативн в оптимизма за разхода на километър, според мен съвсем не може да се гарантира, че ще можеш всеки ден да се движиш на ток, без да палиш ДВГ-то... особенно зимата, задръстванията и т.н. Според мен сметката трябва да се презапаси с едни 3-4 литра /100км разход на ДВГ гориво, все пак предполагам не иде реч за автомобил ползващ се всекидневно в предвидими условия.
Другото което не знам до колко е риск при такава покупка е какво се случва след като изтече живота на батерията? Ако си още собственик на колата, трябва да я подмениш. Тогаа този разход за нова батерия, следва да се калкулира все едно е гориво. Ако я продадеш преди да умре, каква ще е пазарната цена на тези хибриди на вторичния пазар, при положение, че там купувача вече цепи стинката и бяга от всякакви усложняващи и оскъпяващи "екстри". Аз лично хибрид втора ръка не бих купил... без да се кълна де, така си мисля.
Също така е добре да си малко по консервативн в оптимизма за разхода на километър, според мен съвсем не може да се гарантира, че ще можеш всеки ден да се движиш на ток, без да палиш ДВГ-то... особенно зимата, задръстванията и т.н. Според мен сметката трябва да се презапаси с едни 3-4 литра /100км разход на ДВГ гориво, все пак предполагам не иде реч за автомобил ползващ се всекидневно в предвидими условия.
Другото което не знам до колко е риск при такава покупка е какво се случва след като изтече живота на батерията? Ако си още собственик на колата, трябва да я подмениш. Тогаа този разход за нова батерия, следва да се калкулира все едно е гориво. Ако я продадеш преди да умре, каква ще е пазарната цена на тези хибриди на вторичния пазар, при положение, че там купувача вече цепи стинката и бяга от всякакви усложняващи и оскъпяващи "екстри". Аз лично хибрид втора ръка не бих купил... без да се кълна де, така си мисля.
Последно промяна от Цецо75 на 20.11.2019, 15:53:54, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
На работа имам зареждачка в паркинга.
В гаража имам ток. Една вечер трябва да му стигне да зареди "от контакта".
В гаража имам ток. Една вечер трябва да му стигне да зареди "от контакта".
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
И едни 4лв за ток при всяко зареждане също включете в сметката.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Идеята на този тип превозни средства е главно по-малко емисии в големите градова не само икономическа изгода за собственика. Тука е малко въпрос на настройка да си зелен не само пресметлив.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Абе то аз съм ОК да съм зелен, ама не съм ОК да увеличавам печалбите на концерна за да съм зелен.
В смисъл, ако ще сме зелени и ония там в концерна да страдат от това, не да мятат всичко на моя сметка.
В смисъл, ако ще сме зелени и ония там в концерна да страдат от това, не да мятат всичко на моя сметка.
Бееееее.....