Здравейте! С някой от вас се познаваме, други са ме виждали по съборите ви в габрово като съм идвал къде с москвича, къде с ладата. Сега обаче вече мога да се представя като нов собственик на Шкода. Без да бъде планувано съвсем на майтап миналата седмица се сдобих с тази Octavia. Купих я от мой приятел и колега в работата. Той реши че ще си купува Superb, а аз Octavia... Та автомобила е Octavia 1 1,8T 4x4. Тази вечер разбрах че се водела lauren & klement . На мен ми беше странно че има доста екстри, но предполагах че е нормално(доста съм невеж, но ще ги изуча) Колата е 2002 година, както казах 1,8Т. Мотора се води ARX с атмосферни валове е и малко надут (0,8-0,9) Има си газова уредба. На 483 000 реални километра преди около 100 000 хил е правен ремонт на мотора в Шкода-сегмети, лагери, бутала. При смяната на валовете направихме и ревизия на главата. Едномасов маховик с обикновен съеднител. Нови бобини, свещи. Всички тройници пластмасови по мотора нови. Миналата година се сдоби с нова помпа и масло на халдекса. Кутията й е малко дълга, но идва таман на позасиления мотор. Абе от техническа гледна точка е кола един път. Има забележки по боята, салона трябва да изпера задължително че на този светъл цвят и най-малкото му личи. Като цяло идеята на покупката беше да си я използвам за всекидневен автомобил, но като се познавам най вероятно ще получи един челен кулер, освободена изпускателна система, някакво снижено окачване може би... Ще видим как ще се развият нещата. За момента обаче нямам много хубави снимки, но все пак ще се добие представа
Така изглеждаше:

Днес и купих два нови предни мигача и посетих една автомивка

Едно от най-важните за мен екстри е че има теглич и мога да си влача бегачката