Шкода Супърб 3, 2.0 TSI, 280 к.с. Style - мнения

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Мдам, пуста екология:)

Но пък има решение от TVS, след някоя година може да се възползвам:)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

didoya написа: 12.11.2019, 21:34:09 Пичове, аз оплаквания от респонса на мотора в нормалните за него обороти нямам (без значение от режима) - а те са от 1800-2000 нагоре. Това, от което се оплаквам е, че ДСГ-то ме държи на прекалено висока предавка на всичко различно от Спорт и всичко, различно от V8 няма смислен респонс при 1200-1500 оборота. И да, не искам дауншифт за едно леко изнасяне, което този мотор го може с лекота от 1800 оборота. Подчертавам, не става дума за светофарна гонка.
Ти още първия път много добре описа нещата и какво те дразни.
ДСГто много бързо качва предавките, кара колата да се движи в обороти където няма Нютони и когато настъпиш прави дауншифтове понякога ненужни, отделно педалът не е чувствителен.
Това е работата на кутията. Така е направена. Карай и свиквай. Няма какво да се направи, тези Ремапи на Кутиите като чета тук, основно проблеми и неясни ползи. Брата за това не направи на неговата.
Виждам, че Те изкараха, едва ли, че не можеш да караш колата си. :) То пък някакъв автомат, какво толкова има да се учиш как да го караш.
Ама и за Милчо брат ми с ДСГто, същите глупости му писаха.........не знаел как да кара ДСГто си.

По отношение на лага, зависи какво си карал преди.
Много отчетливо се усещат нещата когато имаш възможност от ДСГ да седнеш на набоцана ръчка в ниските и средните с въртящ момент и обратно.
При нас с брата е точно така.
Огромна е разликата.

Давам Ти директен пример. Сравнявали сме многократно нашите РСки.

1. Ръчката АПР се движи на Шеста със 100км в час на 2000 оборота. Подаваш леко газ, колата веднага реагира, не се замисля. Подаваш Максимална газ, колата те Залепя на седалката. Изпреварването става все едно ги заобикаляш останалите на пътя. Дори и Пета не е необходимо да слагам.

2. ДСГто Рево на Брата се движи със 100км в час на Шеста и там Кутията е сложила 1500 оборота. 500 оборота има по принцип надолу при ДСГто при една и съща скорост и предавка, спрямо ръчката. Подаваш газ, няма я тази реакция мигновена както при ръчката. Подаваш макс газ, Трета предавка ще забие................Три Предавки разлика спрямо Ръчката разлика имаме.
Дори на Шеста и на 2000 оборота да я държиш на 110км в час, при подавене на газ, мисли 1 секунда време и после забива Трета.

Свиква се обаче и със забавената реакция на педала и с лага.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Аз само не разбрах, DSG-то на брата с АПР ли е :)?
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

didoya,
на мен ми стана интересно относно разликите в кутии. Ако си съгласен другата седмица събота или неделя може да си разменим колите за по едно кръгче на околовръстното примерно от ОМВ/Шел до кръговото на Младост и обратно?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 13.11.2019, 12:45:35 Ама и за Милчо брат ми с ДСГто, същите глупости му писаха.........не знаел как да кара ДСГто си.
Да, ама теб те устройва...нали го правиш спрял....сам си писал...до "ключето" и айде...ама не стават така нещата ;)
La Furia Roja написа: 13.11.2019, 12:45:35 Свиква се обаче и със забавената реакция на педала и с лага.
Значи и сток ис38 лагава...бааааа го [smilie=sarcastic.gif]
didoya

Škoda Фен²

Мнение от didoya »

odo написа: 13.11.2019, 13:44:13 didoya,
на мен ми стана интересно относно разликите в кутии. Ако си съгласен другата седмица събота или неделя може да си разменим колите за по едно кръгче на околовръстното примерно от ОМВ/Шел до кръговото на Младост и обратно?
Ако съм в София - ще пиша:)

La Furia Roja, по-точно от това не може да се опише. И да, свиква се и се кара, просто ме е яд, че така частично отрязват кефа от шофирането :)
Иначе за ремапи - аз си говоря, ама докато не мине гаранцията няма да ми стиска, а и практиката показва, че не държа коли повече от 3-4 години, така че едва ли ще му дойде реда:)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

todor87 написа: 13.11.2019, 14:11:00 Да, ама теб те устройва...нали го правиш спрял....сам си писал...до "ключето" и айде...ама не стават така нещата
Пак нещо май не разбираш. Не знам колко пъти да ти го напиша.

1. Първо никого не правя спрял. При летящ с Милчо като натиснем от 60-70 има два варианта за ДСГто.
Ръчен режим я кара той и в двата случая, но:
- Или тръгва на Трета и натиска до Ключето за да не му забие Втора като спъващ Дауншифт.
-Или тръгва на Втора и после слага Трета.

И при двата варианта му вземам 2-3 коли на старта и до към 180 продължавам вече по-леко но пак му дърпам. То се видя и от Драгито, 70-170 , 80-180, 90-190 7мици и 8ци даде Ръчката.
После във високите общо взето колите са равни. Държи ме.

2. Милчо дава старта, за да тръгнем едновременно. Той подава газ на второто Бип, за да компенсира секундата мислене и на Третото Бип когато аз съм тръгнал, да сме равни при тръгването. Ако Някой кара зад нас и Примигне веднъж за старт, съвсем ще замина.

3. Както и да е. Разликата в крайна сметка е максимум 2-3 коли, като пак подчертавам, след 200, ДСГто започва да ме държи.
Ръчката на Самуил дори започва да ме застига.

Това не е разлика, че да се каже единият прави спрял другия. Перфектна е на Милчо колата и тези 2-3 коли в реалния живот са нищо.

В Реалния Живот има значение, това което се оплака колегата.
Как колата реагира след натискането на педала, когато се движи в най-използваните обороти, а именно от 1500 до 3000.
Това няма как да се замери с Драги, освен ако не натискаш педала в момента в който мадамата ти каже Сиксти или Хъндрет или каквото там си нагласил. Педалът как реагира, само при каране става на различни коли, че да усетиш разликата.

Това симулирахме при тръгване от Шеста на 2000 оборота. Не с цел Гернани, а да видим Еластичността на едната и другата.
Едната поема на Шеста без да се замисля, другата Три предавки сваля.

Даже още едно доказателство, че не са Ти ясни нещата е фактът, че този Тест от 2000 оборота, ти го даваш като пример, че така съм правел спрял Милчо.
Напротив.
Ако Гернан правим по този начин и от 100км на 2000оборота Аз тръгна на Шеста и така до края, първоначално ще дръпна именно заради Нютоните в ниските и мигновенната чувствителност на Педала.
После обаче ДСГто вече съборило на Трета, следва Четвърта и т.н. ще ме застигне по някое време.
Ама по някое време. В живота където ти трябва решение за ситуация за по-малко от секунда е друго. Колегата ме разбра, а и той чудесно е описал недостатъците на ДСГто.
Като за пореден път пиша, че с тях се свиква и като цяло е Чудесна кутия.

То и при Мустанг ГТ, хората пишат, че ако искаш да се накефиш на Въртящ момент, вземаш Ръчка 6ст, срещу 10ст автомат.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 13.11.2019, 16:23:55 Даже още едно доказателство, че не са Ти ясни нещата е фактът, че този Тест от 2000 оборота, ти го даваш като пример, че така съм правел спрял Милчо.
Ванка, без да се сърдиш, точно на теб не са ти ясни нещата...
Тези тестове от 2к.об. и прочие са ЛИЧНО твой патент...

За дсг, Ти да ми обясняваш на Мен е смешно и не сериозно кое как и защо се случва...
Колко пъти си се качвал/карал/тествал на брат ти колата....до онзи ден не знаеше какво е "ключето", а същевременно я плюеше, че правила дауншифт [smilie=fool.gif]

Кутията дсг е много умна и адаптивна, управлява се главно с педала на газта в ежедневието...не е трудно...

Но тука какво искате...хем икономийка...хем да е постоянно в обороти за лаунч...еми няма как да стане....сори...

П.с. Самуил не почва да те застига, aми си те взима, като куцо пиле домат [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 13.11.2019, 17:04:53 Тези тестове от 2к.об. и прочие са ЛИЧНО твой патент...
Ами точно за тези обороти ти пише колегата.
Ти като караш в 3500-4000 оборота ли си държиш колата?
todor87 написа: 13.11.2019, 17:04:53 П.с. Самуил не почва да те застига, aми си те взима, като куцо пиле домат
Отново се заяждаш и изместваш нещата.
Що се отнася до Самуил, това застигане става при тръгване от 90-100 и то е след 220. Чак да ме отнесе само ти си го сънуваш.
При старт от 50-60 както се правят нещата, никакъв шанс за твоето Любимо Рево :)
@bega4kata каза:
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 13.11.2019, 17:04:53 Но тука какво искате...хем икономийка...хем да е постоянно в обороти за лаунч...еми няма как да стане....сори...
Ако пък за икономия ще ми пишеш, няма как да бъде по-икономичен един автомат от ръчната кутия. В градско разликата е 2л на сто, а навън е от 0.5 до 1л в полза на ръчката.
@bega4kata каза:
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

При автомат с повече предавки няма как да стане това.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 13.11.2019, 20:18:14 Ти като караш в 3500-4000 оборота ли си държиш колата?
По завои...така за спорта да ;)
La Furia Roja написа: 13.11.2019, 20:18:14 При старт от 50-60 както се правят нещата, никакъв шанс за твоето Любимо Рево
Изображение

...6-та и готоУ... [smilie=sarcastic.gif]
didoya

Škoda Фен²

Мнение от didoya »

IMG_20191113_172005.jpg
Ей, специално за вас снимах. ;) Поддържам постоянна скорост по лек наклон нагоре в направление Парадайс мол - Околовръстният по Черни връх. Не съм върнал педала на газта, натискам го толкова, че да поддържа скоростта.

Та какво очакваме да се случи при тези обороти ако искам да се изнеса една идея по-бързо, примерно до 65 км/ч - нищо. Натискаш леко - неприятно мъчене на мотора и няма никой, донатискаш и връща я 4-та, я 3-та и докато развърти турбото и се наместят предавките и минала 1 секунда поне. Всеки модерен турбомотор с ръчка на 2000 оборота с едно чукване на газта ще се е изнесъл и забравил:)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Натисни
didoya написа: 13.11.2019, 21:33:22леко -
и ръчката на 5-та с тея обороти и пак ще е същото [smilie=pardon.gif] нищо.
Ще и свикнеш на кутията споко ;)
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

didoya написа: 13.11.2019, 21:33:22 Всеки модерен турбомотор с ръчка на 2000 оборота с едно чукване на газта ще се е изнесъл и забравил:)
В смисъл???
Първо в случая си на 1200об на пета.
Я го дай тоз турбо мотор с ръчка стоков да го видя на пета как ще се изнесе.......
Несериозни глупости се изписаха и в тая тема....
Твоята кола с 5 скорости ли е само?
Моята пък с 56км/ч е на 6-та и?
Имам лост, имам пера и т.н.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”