Нов член съм във форума на Шкода . Причина за това е ,че преди седмица си закупих Superb L&K 2.0 TDI 190 4x4 DSG6 на 55 000 км . Колата има все още 2 години и повече гаранция , но преди да ида в Еура Тек , исках да се допитам и до вас за следните няколко въпроса :
- Окачване тропане отпред , по-скоро вляво ( при легнал полицай или релси трамвайни се усеща ) . Не съм сигурен , че е от окачването , но все пак усещам някакъв нетипичен звук при по-остри неравности . Някой от вас с нещо подобно ?
- Скоростен лост олющване - има леко олющване по хромираната част . Това би ли се покрило от гаранцията ?
- Шумове паразитни по мотора – нормални ли са ? около 1400 – 1700 оборота се усещат на лека газ. Все едно някакъв резонанс , някоя пластмаса , но ми се струва , че е от мотора .
- Жабката незатваря от дясната страна докрай при повече багаж в нея - излгежда грозно просто , това могат ли да го оправят от шкода гаранционно ?
- Подлакътника скърца при по-силно натискане ? Да разбирам , че е нормално ? Или просто трябва да ида да се прегледам при доктор ?
- Шум от ел.стъклата при сваляне - сякаш чувам механически звук повече от нормалното при сваляне на стъклото .
- Автоматично сваляне на шофьорски прозорец ? Как точно работи , тъй като понякога при мен реагира от първия път , понякога не . Някой с подобни терзания ?
- Изключване на start stop перманентно възможно ли е ? ( или само след като изтече гаранцията ) ?
- - Цена обслужване на 60 000 км . Можете ли да ме ориентирате колко взимат например в Еура Тек Дружба , тъй като там ми е най-удобно .
Обслужването на 60к км влючва - масло моторно , филтри ( + горивен ) , Масло скороста кутия и филтър , Масло диференциал заден Haldex и филтър , спирачна течност смяна .
Аз очаквам нещо от сорта на 1000 - 1100 лева , но все пак да попитам и вас .
- Правят ли се на интересни за гаранционни ремонти като цяло или не . Това ми е първа Шкода и въобще не съм запознат с Еура Тек .
Знам ,че някои въпроси които задавам изгледат налудничаво , не съм луд колеги , просто съм по-взискателен към колите си .
Благодаря ви предварително за помощта !
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)

![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)