Видях, че има обща тема за дискусия относно избор на гуми, но реших да конкретизирам една тема за конкретната година и последните модели (2019)
Ако трябва да бъда честен, то за първи път ще си купувам нови гуми и има някои неща които бих желал да изгладя
Бих желал да наблегнем на:
- Откъде да се закупят по интернет (като добри отзиви)
- Държава на произход (забелязах, че има мнения в които дадени държави не се препоръчват и други, които се препоръчват)
- DOT-а (ясно е, че дори да са нови, то е възможно да са с по-стар DOT, та до какъв DOT да се "ослушваме", да избягваме нови гуми с определен дот, да настояваме за новите гуми с дот до колко седмици и прочие.
- Сравнение, отзиви, мнение относно конкретните модели
- Дали във всички сайтове гумите могат да се вземат с фактура относно ДДС-то
Колата е Superb II 2.0 TDI CR 4х4 170к.с. (летни 225/40/18)
За зимата имаше хора, които ме навиваха да си остана с тези джанти и да сменя само гумите, а други да сложа по-малък размер.
Реших да закупя джанти 17", но имах и колебание относно размера, защото заводско има 205/50/17 и 225/45/17 и накрая се спрях на 225/45/17
Сега идва въпросът какви точно гуми да закупя. Разгледах доста ревюта и всеки ден си меня мнението.
В едно ревю едната гума е по-добра в пъти, в другото друга и прочие. А има хора които казват "нищо друго освен Michelin Alpin не е гума за зимата".
Но както казах в различните ревюта гумите варират като оценка и места, но Michelin никога не е била на 1-во или 2-ро място.
Колебанията ми са относно:
- Michelin Alpin 6 (в един сайт и за тях пише шум)
- Goodyear UltraGrip Performance+ (Някои пишат, че била шумна, а в някои ревюта по шум е 1st place)
- Continental WInterContact TS 860
- Bridgestone Blizzak LM005
Като цяло съм се спрял на Michelin Alpin 6, но взех да глоня и към Goodyear UltraGrip Performance+ днес (в дадено ревю са на 1-во място), а това с шума което прочетох нещо ме възпира, а в друго ревю Continental WInterContact TS 860 са на 1-во място.