Преди да започна искам да ви поздравя за активния и наистина полезен форум
Ще се постарая доколкото мога да не разтягам локуми, но ми предстои важен за мен избор и бих се радвал да ми помогнете.
Бюджетът ми е до 55 000 лв., като е добре, ако може, автомобилът да е до около 50 000 лв.
Последните 13 години карам само дизели, но не съм предубеден и към другите видове гориво. Минавам около 25 000-30 000км. на година в смесен цикъл.
Често пътуваме семейно, обичаме палатки, къмпинги и т.н, затова ни е необходим подобен по обем автомобил.
Вниманието ми е сериозно привлечено от Октавия 3 на метан, която за ниво Vision, прекарана през конфигуратора и с текущите отстъпки ми излзиа около 51 000 лв. грубо. Основното което ме привлича е практичността, качеството, донякъде цената и най-вече разходът на този двигател.
Гледайки ценовите листи на ЕТ видях, че Супърб във версия Edition (TDI / 150 к.c., DPF, 6M, EU6, SCR) в момента е около 53 000 лв. И започнах много да се чудя. Като един обикновен страничен наблюдател върху Шкода за мен разликата между двата автомобила като качество, материали и оборудване е осезаемо. За жалост не съм ги шофирал. Затова искам да попитам вас какъв би бил вашият съвет към мен спрямо описаните от мен критерии ?
От прочетеното във форума оставам с впечатление, че Супърб си е с по-висока поддръжка и съпътстващи разходи, което според мен има резон.
Въпреки написаното до тук най-годлямото ми чудене е друго. Виждам, че новата Октавия 4 би трябвало да е тук до пролетта. Най-сериозният въпрос пред мен е струва ли си да се изчака и да се вземе тя, тъй като малко или много платформата на настоящия модел е започнала да остарява ?
Хората с опит сред вас имат ли идея обикновено с колко цените на новия модел са по-високи от предходния?
И без това стана дълго и разхвърляно, та засега спирам
Поздрави