Проблем със стоповете

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Tuti

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от Tuti »

Не мога да намеря подобна тема, ако има моля да ме извините.
Взех си колата от сервиз. Тенекеджийски неволи.... От този момент имам пробел с част от габаритните крушки в левия стоп. Страничните два (които са само габарити) не светят. Горната и долната, които са комбинирани със стоп светлината и габарита за мъгла светят. Тези две крушки са на отделни кабели, не са в общата "платка". Пробвах с мултицет - ток няма, нито + нито -.

Във връзка с горното имам питане, дали ако си направя "мост" към крушките които светят (тези на платката) всичко ще свети и ще излъжа ли контролната лампа на таблото?
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Проблем със стоповете

Мнение от stefan L »

Съмнявам се да излъжеш компа. Кажи кой е сервиза, случайно да не сбъркаме и да му ползваме услугите [smilie=pardon.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Проблем със стоповете

Мнение от JORDITO »

Страничните в дъгата са на 3 вата и цокъл Т10. Ако не светят проблемът ти е в BCM (body control module), защото той ги управлява. Вероятно са ги окъсили и са думнали в бцм-а. Решението е скъпичко.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
petel

Главен механик

Проблем със стоповете

Мнение от petel »

Жорка, не го шашкай момчето, както си го написал е, но на БЦМ-а не му харесва съпротивлението към левия стоп и не пуска напрежение. Между минусовия кабел и стопа е повишеното съпротивление. Сменяш буксата на кафевия кабел и каквото има около него нагоряло и това е, може да стане и с почистване, но времено.
SASHKO

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от SASHKO »

kolega spokoino imax sashtia problem reshenieto e prosto .Poluchava se nagar na edinia bushon v dvigatelnia otseg.Proveri gi edin po edin i shet namerish problemnia nai veroiatno e raztopeno edno ot gnezdata na bushona .Reshenieto e smina na miastoto na bushona pone pri men taka se poluchi
stennnly

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от stennnly »

Здравейте, ъп-вам стара тема за да не пускам нова.

Проблема ми е същия като на автора на темата - ляв стоп, несветещи габарити и индикация за изгоряла крушка на таблото.Та питането ми е - в тоя бцм за който JORDITO е писал ли е според вас проблема или по-скоро някъде нещо е нагоряло?
Един вид - от къде да стартирам "търсенето на проблема" според вас ?

Предварително благодаря на който се отзове :)
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Проблем със стоповете

Мнение от dpenov »

stennnly, ако си с О2 първо изкарай платката на която са поставени крушките. Моята имаше корозирали трасета и на едно място нагряваше много. Сменихме платката и всичко ток. Огледай и конектора, който влиза в нея за изгоряли пинове. Аз от ток не разбирам и затова ходих в сервиз.
stennnly

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от stennnly »

Давам отчет за проблема - проблема беше в платката при мен, точно както при колегата dpenov- едното от трасетата явно е корозирало и дори леко беше разтопило под пинчето което е на пластмасата на платката. В момента само почистих и пинчето на платката и проблемното трасе на буксата - засега габарита свети и не ми отчита изгоряла крушка на таблото. Като имам време ще купя нова платка и ще я подменя.

Благодаря на всички [smilie=thank_you2.gif]
xitrio

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от xitrio »

stennnly написа: 25.01.2024, 16:09:53 Здравейте, ъп-вам стара тема за да не пускам нова.

Проблема ми е същия като на автора на темата - ляв стоп, несветещи габарити и индикация за изгоряла крушка на таблото.Та питането ми е - в тоя бцм за който JORDITO е писал ли е според вас проблема или по-скоро някъде нещо е нагоряло?
Един вид - от къде да стартирам "търсенето на проблема" според вас ?

Предварително благодаря на който се отзове :)
Привет. За Шкода Октавия 1Z5 при странни проблеми с крушки работещи, неработещи, работещи на диагонал(фарове, стопове) . Та fuse box/кутията с бушоните в двигателният отсек едно от гнездата е лабаво повече отколкото трябва и бушона почва да нагаря и започват странни проблеми с крушките.
karamba

Шкода Новак

Проблем със стоповете

Мнение от karamba »

Я кажете кое е точно това гнездо, че аз ги гледах уж всичките и нищо особено не видях.
В крайна сметка опънах едно кабелче от масата на държача на крушките до единия болт който държи стопа към купето и вече доста км минах, не са гаснали крушчиците.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Проблем със стоповете

Мнение от bega4kata »

Запои кабелчта и вуншен бушон
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Проблем със стоповете

Мнение от baijoro »

Понеже проблемът с крушките в началото на темата се е появил след тенекеджийска намеса и с цел архив на решение наподобни проблеми за в бъдеще да споделя и аз моя опит:
След като си взех автомобила (не е Шкода, но това не е от значение) от ремонт на покрива - възстановяване след градушка, открих, че не работи десният стоп, десният заден габарит, който е на отделна крушка и светлината за мъгла отзад в ляво. Цяла вечер се чудих какво е общото между крушките, защото те не са на един предпазител. На другия ден ги проверих и се оказаха и трите изгорели. На едната жичката беше видимо цяла, но не светеше.
Смених ги и всичко си дойде на мястото. Явно голямо чукане е падало и вибрациите са скапали крушките.
Та не е лошо да се почне от най-лесното, да се проверят крушките и после да се тръгва към търсене на по-големи бели.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”