Kodiaq vs Tiguan Allspace vs Tarraco....

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Ми дизеловите не ме кефят.
Късата версия на Тигуан, като на Жужи, със 230 коня бензин, ми е мокър сън, с R-line пакет и жанси 20-ки. [smilie=sarcastic.gif]
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аааа,дизелчето си ми е бонбонче. Мирише нафтичката на Марешки. 6 и гори средно. Мнооого доволно.
Започна работа и сега не може да взема децата и рс-ката стана ежедневка. Имам резерва едно Поло за лошо време и сняг,ама и то бензин.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мхм, нали - колата ти за всеки ден. ;)
И една уникална, бяла, бърза, прекрасна и мощна - за кеф и фукане. браво

И аз искам така - Октавията 1.4 ТСИ за ежедневка, а Тигуан 230 коня бензин - за кеф.

И ние имаме една допълнителна кола, остана от баща ми - Сутиен Ксара 1.4, 2004, 75 умрели катъра - гласим я за първа кола на щерката, че тя след месец-два влиза в категория за придобиване на СУМПС и това ще и е возилото в началото, няма как да и дадем Октавията или служебната Корола Версо.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

И аз мисля, че бензин за СУВ не е най- доброто решение. Виж, в Щатите е друго. Там всичко кара на бензин- такава им е данъчната политика май- високи данъци и мита за дизела и то просто накрая се обезмисля. Но като говорим за ДВГ, с които са оборудвани там - от 3.0 нагоре. Висок е върт. момент, вс. е ок, единствено разходът е непосилен за нас, но там нямат такъв проблем- всички знаем защо.
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Ако ще е 230 кс бензин- тогава по- добре Артеон или Супърб 272
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И какво му е СЮВ-естото на Артеона? Все си мисля, че човек търсейки кола трябва да е наясно първо със себе си... Ако се чуди между Тигуан/Артеон или Кодиак/Супърб... по-добре да изчака докато му се избистри главата.
Бееееее.....
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Тигуан, по-късичкия, 230 коня бинДЗин, колкото и неразумно да звучи.

Vil163

Шкода Новак

Гараж: Renault Gtand Scenic 2.0 T
Peugeot 308 SW HDI
Kia Sorento 2020 2.2 GT Line

Мнение от Vil163 »

Моите 5 ст по темата след тестване на повечето обсъдени до тук автомобили:
Киа и Хюндай хич не са за подценяване най-малко по 2 причини - седем годишната гаранция и фактът, че нямат роботи, вариатори и прочее шитни, а класически надежден 8 степенен автомат, който има досто добро представяне и според американци и руснаци е супер надежден. Освен това е много приятен за шофиране.
Киа Соренто в топ оборудване GT Line с 2.2 дизел, 200 коня и 8 степенен автомат е доста добра кола със всички екстри от които човек реално има нужда и може да се вземе под 90 000 лв с ДДС, лизинговите им условия също са доста интересни. Материалите в купето са на високо ниво, по таблото всичко е меко, вратите дори се усещат тежки и масивни при затваряне. Колата си е просторна и на третия ред на мен ми беше най-добре сравнено със всички останали / аз съм 1,82 и там наистина не става за 500 км преходи, но за кратко там достатъчно удобно могат да се возят по-маломерни възрастни/
Минус е малкия клирънс, но за мен тази кола не е за тежък офроуд.
Хюндай Санта Фе също ми направи много добро впечатление, същата техника като на Киа, но в друга опаковка, по-модерен дизайн и 1-2 екстри повече/за мен ненужни/. По-съвременен интериор също сравнено с Киа, но аз не харесвам таблото да изглежда сякаш му е присаден таблет отгоре, така, че вграденият вариант при Киа ми допада повече. Двигателят не е бегачка, но е напълно достатъчен за спокойно, до леко по-спортно каране, изпреварва се лесно, автоматът си е страхотен, разходът при мен за около 400 км тест-драйв и на Соренто и на Санта Фе не превиши 7.5, а карах колите всякак по магистрала и на нормален междуградски път. Комфортът е на ниво.
При Нисан плюс е цената, моторът не е лош, но кутията е отврат. Просто мотор и кутия живеят различни животи, представянето е мудно и дразнещо, моторът се спъва доста с това CVT и въобще не може да се разгърне. Често забива или на твърде високи обороти или на твърде ниски, много е зле. Колата се усеща като със 110-120 коня, не повече. Един Каджар с 1,5 е осезаемо по-динамичен и приятен за каране, но Каджарът е твърде малък.
Тигуанът си е супер, но ако го кофигурирам като Соренто GT Line цената вече става твърде неинтересна. Ако беше с цена близка до Киата вероятно бих избрал него, въпреки, че е по-тесен от Сорено в интериора.
Кодиак е също много хубава кола, а е и малко по-икономична от корейците. Минуси кой знае какви няма, освен цената и фактът, че на мен таванът ми идва малко ниско. По-добре се усеща и на динамика от Корейците/ 2.0 TDI / макар и не с много. Но е по-шумна на извънградско и магистрално и като цяло усещането за комфорт е една идея по-зле от корейците.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Hyundai Tucson се очаква скоро да има версия с 300к.с бензин, и ще е много,много интересна нашина според мен.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Поредния спортен СЮВ... На свинче - звънче.

Каква е идеята да имаш 300 коня с висок център на тежестта и аеродинамика на тухла? И проходимост по - лоша от на Фиат Панда?
Бееееее.....
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

Защо въобще правят колите толкова мощни, като ограниченията за скорост по цял свят стават все по-строги ....
Изображение
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Къде съм казал, че Артеон е СУВ?
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

какъвто е смисъл Сеат,Шкода и т.н да имат спортни версии на техните сувчета. Явно има търсене и се харесва.
Админ си прави майтап, като напиша Тойота/Койота се замества със заска. Едно ще му напиша, жалка история е! От там нататък си знае ;)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

audiceco написа: 16.10.2019, 10:58:58 Защо въобще правят колите толкова мощни, като ограниченията за скорост по цял свят стават все по-строги ....
Ами аз например, не съм почитател на високи скорости. Много рядко минавам 160 км/ч, което пък е даже и старото ми Ауди 80 с 90 коня мотор постигаше относително лесно. От тая гледна точка, карайки по магистрала и 100 коня са ми абсолютно достатъчни...

Обаче на междуградския път не е така... като се натовари колата с хора и багаж, при днешните реалности като трафик, добре си е да имаш поне 150 коня под капака... Горе долу за мен там е комфортния минимум, да не се потя като изпреварвам. С 200 коня вече ми е кеф... Нагоре... незнам, малък съм още за толкова скъпи играчки.
Ме4о Коди написа: 16.10.2019, 11:24:57 Къде съм казал, че Артеон е СУВ?
Ми пускаш тема за сравнение на СЮВ и изведнъж посредата заключваш, че Arteon / Superb е подходящ избор (при някакви там условия). Не, ако търсиш SUV, Артеон при никакви условия не е подходящ, все тая дали е 230кс или 2300кс.
Бееееее.....
Ме4о Коди

Škoda Фен

Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

Цецо75, в случая условията ги посочи ти- бензин 230кс
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”