Kodiaq vs Tiguan Allspace vs Tarraco....

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

redalex написа: 15.10.2019, 15:33:56
odo написа: 15.10.2019, 10:23:28 На тъщата също и сменят какво ли не по гаранция на Тусона.
Което по принцип не говори добре за Хюндайчетата ...че има какво да се сменя нали :)
Тя си го обича, с червен кожен салон и няма копче на което да няма картинка :D
За мен колата е неоправдано скъпа, карал съм го няколко пъти, единственото, което ми харесва е колко е маневрен.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

redalex написа: 15.10.2019, 15:33:56
odo написа: 15.10.2019, 10:23:28 На тъщата също и сменят какво ли не по гаранция на Тусона.
Което по принцип не говори добре за Хюндайчетата ...че има какво да се сменя нали :)
а да бе...Великите Шкода не се чупят, не им свирят помпите - това във Хюндай досега да беше сменено. Аз честно оценявам сервиза им над този на Еуратек. Най-вече,че ми се насраха - колата трака като аха аха да се разпадне - няма страшно, имаме бюлетин! Имайте си, в гъза си го наврете...ще си я платя сам, нова кола от 10к км до ден днешен. Всеки път като я запаля. Ама всеки.

Сменяли са ми амортесьори заради мое си усещане, сменяли са ми лагерче дето се чуваше само в подземния паркинг, две сервизни акции в Хюндай.

Сега ела ми кажи как Шкода е топ марката, един път направена никой не я подобрява, нито намира дефекти. Просто тея си трайкат да не изхарчат един лев за клиент.

Живи и здрави да са, щом са на нивото някой да ми гепи от нова кола постелката в багажника още на предаването..

извини не е към теб...просто се напрегнах като се сетя
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

да ти кажа, май тия ядове ги има със Софийските дилърства на Шкода. По останалите Шкода дилърства до колкото знам си оправят сервизните бюлетини, без да чакат.
Последно промяна от kograman на 15.10.2019, 18:24:53, променено общо 1 път.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Ама спокойно де... [smilie=beach.gif]

Боли ме фара и за хюндай и за шкода...за мен е важно колата ми да не трябва ходи в сервизи... което за момента моята шкода напълно удовлетворява като МОЕ изискване.

Пък всеки да си купува каквото иска :)
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

Кефят ме 7 години безплатна пътна помощ до най-близкото дилърство на Сузуки, на Нисан нов хем от застрахователя 5 години безплатна пътна помощ, ако си при него и 5 години безплатна пътна помощ при дефект на колата от Нисан - демек си имаш 2 помощи за по 5 години :), като на застрахователя е и международна, ане караш си и свиркаш :) да не се налага де. Аз Шкода не знам да има такива интересни неща :)
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Кой купува нова кола, за да ползва Х години безплатна пътна помощ?!??? [smilie=hunter.gif]
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

Никой дано не се налага, но си е вид спокойствие и ще ти дам пример 19-ки джанти с нископрофилни гуми, прайш на мармалад в една дупка на магистралата и нямаш резервна, а имаш пяна и компресор, звънкаш идват и културно те водят застрахователя в тоя случай и ти описва гумата и всичко. Отиваш на почивка на Банско вали яко сняг и колата да речем, акумулатора нещо и не иска да запали или светва чека случва се, а ти синот Варна, веднага пътна помощ и така за кола автомат е много важно, абе да не дава господ да се случва нищо, за да го разбираш колко е важно да си подсигурен навсякъде, а и за тези, които пътуват в чужбина също, един път да се случи на 5 -7 години, а може никога дай боже да не трябва.
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

За тези случаи имаш каско и автопомощ включена там.
Отделно, че СБА и една камара други фирми имат абонамен по 40-50 лева на година за автопомощ...
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

Сега искам да си представиш, че съм от град, в който няма представителство на съответната марка, и оп дефектче на нов автомобил, не е да не се е случвало, не може на собствен ход, ей тогава е важно също да имаш пътна помощ, ама от дилъра... защото това нещо не се покрива от застрахователя...
Съвсем наскоро няколко месеца SQ7 в Добрич дава дефект и на пътна помощ във Варна, само ми е интересно Инфинити, ако даде проблем в София ли го водят... че май само там има представителство
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Уверявам те, че ако ми дефектира новия автомобил, ако ще и в Пакистан да съм, пак дилъра/представителя марката ще плати за целия масраф ...със или без включена автопомощ в незнам си кои условия.

Баси, никога не ми беше хрумвало да си купувам нова кола и да гледам каква автопомощ са ми включили... истински се изненадвам, че за някого това може да е важно....освен ако не си купуваш лада де... там е редно да го има като екстра :)
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

Всеки един допълнителен бонус към стандартните за всяка марка, не е излишен, гаранция 3,5,7 години с ограничение на пробег, без, какво покрива гаранцията интересно, че не съм виждал списък към сервизната книжка на Шкода на български какво покрива така наречената 5 годишна гаранция до 100 000 или до 150 000, в България гаранциите малко ги побългаряват :) пътната помощ във какъвто и да е вид - дилърска, застрахователна или лично твоя платена в България, където може да си прецакаш колата дори от горива въобще не е за подценяване.
Изображение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Мисля, че нямаш идея за какво говориш...

Пак ти казвам, че каското покрива една камара условия за пътна помощ при всякакви инциденти (посочени преди това от теб), а останалите се покриват от производителя/дилъра. Шкода, Ауди, Форд и всички други марки не очакват, че си караш колата само в градове, където има представителства на марката. Ако си купя колата в София и тя вземе, че се скапе в Петрич, Серес или на остров Закинтос, познай кой ще плати сметката (и за автопомощ, и за ремонт, и за хотел докато чакам ремонта)...

Айде лека че оспамиме темата ...
Ме4о Коди

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
Обратна връзка:

Мнение от Ме4о Коди »

По темата: ще опиша моите наблюдения и инфо , която съм чел за тези модели автомобили. Тигуанът със същите ексри и окомплектовка идва поне 15000 лв отгоре. При vw всяка екстра е по две ако не и по три сравнено със Шкода. На практика двигател и ДСГ са същите, платформата е същата. Просто плащаш повече за бранда. Честно казано на мен интериорно Тигуан по не ми допада.За Нисан се бях замислил сериозно, имат безлихвен лизинг, вътре е комфортно. Обаче тази CVT е много зле и ДВГ(дизелът) си е Рено. Правят ги в Англия, но като продажби бележат сериозен спад( в пъти) което не е добра реклама. Хонда и Тойота нямат вече дизел при новите поколения. Цените са доста нагоре - предполагам заради мита. Същото важи и за Мазда. Новото CX-5 е приятно на дизайн, но всяка доп. екстра се доплаща сериозно, дори в горните нива. Имат нов дизелов мотор с две турбини-185кс, обаче ускорението е 9,5/100 , което не е впечатляващо. Те единствени май не ползват AdBlu за евро6, тъй като имали по- пълно изгаряне.Rav4 -2.5 бензинов хибрид- ускорение7,5 до 100.Ограничение на макс. скорост обаче 180кмч- предполагам заради електромотора. Гледах и едно ревю за тях , че на магистрала били неефективни и качвали разхода на бенз осезаемо.Кия Спортидж правих тестдрайв- не ме изкефи, нещо пластмасарскс ми се стори.Правят ги в Словакия. При Хюндай цената е безобразна- дизел 4.4 , автомат , големия мотор200к.с. с кожен салон надхвърля 100000. Честно казано не знам какво ги превъзнасяте тези Хюндаи- вярно, само те дават 7 г гаранция.Дизайнът е интересен, предполагам технически са доста надеждни, но цената вече достига премиум марките. Кодиак TDI 190кс петместен го дават по каталог 8,2-8,4сек от 0до100, май най- доброто ускорение от горепосочените. И интериорно наистина са го пипнали, защото с този модел чехите искали да пробият на щатския пазар. Имам забележки относно екстериора, не е някво чудо дизайнерско, отзад стои недозавършена според мен. Ноооо за Шкода - толкоз.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Хюндай в момента имат промоция на Санта Фе-то - топ оборудван дизел Santa Fe ТМ FL 2.2L „20 years anniversary” за 96790 лв. - http://hyundai.bg/uploads/files/Offer_S ... sary_8.pdf
Тигуан ОлСпейс има бензинов 220 коньов двигател, нещо, което не са дали на Кодияк. [smilie=pardon.gif]
Лично за мен, след отстъпката, колкото и да е тя, подобна кола, би била примамливо предложение.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Как бензинов джип ще купувате [smilie=fool.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”