Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Вярно е, че тфси, тси от периода 2009-2013 са масларки. НО ТОВА ВЕЧЕ Е В МИНАЛОТО.
Видяха си проблема с тънките сегменти.
Аз бих взел тди рс с 1 ремап и само на предно, става перфектно.
Но много я спъва това 4х4 след 100.едни 30 коня ги изяжда до към 200 км като трябва да ги върти железата. Раздатка(промяна на посоката на движение!) , кардан, опорен лагер, гумено каре, халдекс(бая желязо трябва да върти вътре!) , заден диференциал(отново промяна във вектора на движение, тоест загуби) , 2 полуоски с карета.
Най ме кефи как върви ръчка рс тди. Стреля здраво с никакъв разход. Това би бил моя избор.
Видяха си проблема с тънките сегменти.
Аз бих взел тди рс с 1 ремап и само на предно, става перфектно.
Но много я спъва това 4х4 след 100.едни 30 коня ги изяжда до към 200 км като трябва да ги върти железата. Раздатка(промяна на посоката на движение!) , кардан, опорен лагер, гумено каре, халдекс(бая желязо трябва да върти вътре!) , заден диференциал(отново промяна във вектора на движение, тоест загуби) , 2 полуоски с карета.
Най ме кефи как върви ръчка рс тди. Стреля здраво с никакъв разход. Това би бил моя избор.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
mischoka
- Гараж: в търсене
Октавия 3 РС ТДИ в момента се предлага нова само 4х4 и с автомат, което е супер тъпо. С автомата човек ще се свикне, но това 4х4 абсолютно безмислено за обикновенно каране в града.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Зимата ако излизаш от заснежена рампа на паркинг е доста полезно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мда, 1 път в годината, а го носиш всеки ден. Ако не си по планините , за БГ е безмислено.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Побъркаха се хората с това 4х4. Всеки втори Суперб и октавия 4х4 тди.Мислят си,че е по
-стабилно и безопасно като е 4х4 ,90% от хората ,като ги попитам ,за какво им е това 4х4
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-стабилно и безопасно като е 4х4 ,90% от хората ,като ги попитам ,за какво им е това 4х4
GUNTER SERVICE

- meneldor
- Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017
Тя 2.0 тси без 4х4 не се предлага. Поне в ценовата листа последния път имаше само такива.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Октавия 4 ще се продава в БГ най рано началото на 2020г. Цените пък ще са абсурдно високи поне до края на 2020г.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Което беше напълно очаквано след като видяхме цените на Скала...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
Колега, питай смело ако нещо специално те интересува. Ще се опитам да помогна доколкото мога.meneldor написа: 05.10.2019, 22:41:48 И аз на свой ред да попитам в първото си мнение. Правих тест драйв на 1.5 бензин, но искам 2.0, 4х4 комби, dsg. Финалната цена от ЕТ е 52к от преди месец. Нищо не намирам за този двигател. Може ли да даде някой мнение за тази конфигурация. Друг автомобил от ВАГ не съм имал.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Колеги, как държите климатроника през зимата, по-конкретно бутонът AC?
Днес ми щукна да се поровя във форума, четох в темата за филтрите... Почетох и в други форуми и... пълна каша. Аз до сега на Ибизата зимата си го държах на Auto, с натиснат ECON, като единствено при изпотяване на стъклата си ползвам съответния бутон, който включва и компресора. Днес обаче видях какви ли не мнения по въпроса - с включен AC през зимата спомага за издърпването на влагата от стъклата, спомага за по-бързото загряване на колата, помага да работи нормално компресора (като е изключен не се смазвал) и още какво ли не.
Въпросът ми е какви са предимствата и недостатъците на включен и изключен AC, изобщо как препоръчвате вие?
Днес ми щукна да се поровя във форума, четох в темата за филтрите... Почетох и в други форуми и... пълна каша. Аз до сега на Ибизата зимата си го държах на Auto, с натиснат ECON, като единствено при изпотяване на стъклата си ползвам съответния бутон, който включва и компресора. Днес обаче видях какви ли не мнения по въпроса - с включен AC през зимата спомага за издърпването на влагата от стъклата, спомага за по-бързото загряване на колата, помага да работи нормално компресора (като е изключен не се смазвал) и още какво ли не.
Въпросът ми е какви са предимствата и недостатъците на включен и изключен AC, изобщо как препоръчвате вие?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това е като темата за маслото... ще чуеш противоположни мнения... Уж при новите компресори е по-добре да си е включен, па той си знае натам...
Бееееее.....
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Auto,A/C ON,22 градуса,целогодишно
,па не знам добре ли е зле ли е ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Аз то включвам само ако са запотени стъклата зимата. Дори лятото ако карам на къси разстояния, не го включвам.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ами те нали всички компресори в нашите коли в последните мин 10 г. си работят постоянно - не на пълна мощност, но си се въртят и съответно смазват постоянно.
С изключение на лятото, моят е на ECON винаги, пускам го на пълна мощност само при нужда - изпотяване, или когато е много студено - за да се включи допълнителния нагревател.
Изпотяване при мен се получава много рядко - навън трябва да вали дъжд и в колата да се качат поне трима понамокрени човека.
С изключение на лятото, моят е на ECON винаги, пускам го на пълна мощност само при нужда - изпотяване, или когато е много студено - за да се включи допълнителния нагревател.
Изпотяване при мен се получава много рядко - навън трябва да вали дъжд и в колата да се качат поне трима понамокрени човека.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl