Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Octavia 3 RS Revo Stage3 Пералнята

Мнение от ЦецоNOL »

Audirulzz написа: 07.10.2019, 10:36:58 На мен всъщност ми е интересно какво има да каже по въпроса,дилъра -@Performance99,

Всъщност би ми било интересно и@Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, да направи съпоставка между двата дилъра на Revo
С тебе виртуално се познаваме от повече от 10г.Знаеш ми всички проекти и какво и как.
Знаеш, че в БГ едно такова неписано правило има(ше) да не се пишат негативи и всеки си кротуваше, колите се чупеха, а това вреди и на нас и в последствие на тунингарите, вече модерно - дилъри и така.
Келеша, лека му пръст , беше голям мъжкар и една вечер в 23.40 ми звънна, че заради мой пост , загубил една кола за следващият ден, ама веднага ме взриви и директно.
Някой пита къде да си направи колат и 80% от фейса МАДНЕС, без да са виждали турбо на живо [smilie=sarcastic.gif] .
Ама колко коли се строшиха там никой не казва и не пише, а всичко трябва на момента да се казва, щото се дават много пари и като се обърне колата - пътища много , ама е късно.Последният проект , след който ми писна резко - карай на 2.1Бара , няма проблем,другият вика повече от 1.96 недей.КОлата се взриви на магистралата с 330км/ч, не беше особено приятно [smilie=sarcastic.gif] .Започната от едни, добършена от други, настроена от трети и накрая за части.
Въпросът е, че като иде дрисльото да си начипе колата и вика на Бат Венци - давай да има коне на графиката, надувай, Бат Венци надува и после сеч.
А при Тони, всички си тръгваха със сейфти коли.
Та, винаги има двустранен процес на живо, ама после в пространството не е така.

Ся.............
Аз колата НИКОГА нямаше да й правя РЕВО/АПР(и в овердрвайв ходих), ако Тони беше жив.Просто ме върна няколко пъти, защото не моеше да бачка.
Съпоставка?
Ще се постарая.

Отидох при Диян, насъскан за максималните стейджове за колата, той ми каза-НЕ, пробвай с №1, после минимално доплащане за 1+.КОлата тролей, тръгва зверски.
Хубуууу, всичко 6т.След два месеца, ремък, ролка, филтри ,чарджкулер, който разделя системата.
Съответно ми монтира големият радиатор,без второто казанче и т.н. защото нямало нужда,охлаждала добре,това зимата,ама лятото не беше ОК и след доста време, следващата зима отидох при Милен от Драгповер и човека върза всичко и входящият въздух падна резко с 20+ градуса.Така е преценил Дидо, така е направил.Седнах, четох, приеха ме в две щатски групи само за 3.0ТФСИ и после при Милен, че вече беше разделил на две коли кръговете и монтираше нещата без да точи антифриза.
КОлата със 1+ изгуби лънч контрола, мърда д 0-3км/ч след като пусна спирачката и после се взривява.Сложихме бета версия рево, тръгва , ама върти гуми до 60км/ч.
След това решиш да тествам на ТВС софт на кутията - в началото беше ОК, но на динамик колата не става да се кара градско, требе да си на писта.Лънч пак няма, започна да зависва на 7100об и да не сменя, а на комфорт имаше кючек 7/6/7/6 на баирите без да пипам почти газта.
За мен нямаше комуникация между двата софта рево мотор и твс кутия.
Цецо го знам от пак 10+ години и покрай работата в София си нагласяхме кафета, той също има 3.0тфси каза, че работи с Емо - Killer GTI,a.k.a Къдравия.
С него пак се знаем от доста време..
И маха катализатори на нашите бангии без да вади мотора, на подемника, изчаках няколко месеца да направи 4-5 коли и право там, защото при засилени 3.0тфси не е въпроса дали ще хвърли катове , а кога.Най-голяма рестрикция има от колектори+катализатори и грее да си ебе мамата.
Катовете долу, бяха тръгнали - заводско са 600клетъчни и реших докато е време да ги продам, дет се вика 600лв са си 600лв.Аз с нищо не съм се занимавал - Цецо ходи, разкарва колата,кара връща и т.н.
Емо ми предложи - или спортни катове 200 клетъчни или пайпове, ама за пайпове иска стейдж2+ и пак даване на лев и реших да тестваме с 200клетки.
След 1000км колата припадна, мисфайъри, изключване цилиндри и какво ли още не, ламба сонда умряла и т.н.Според грешките на Ваг ком и смяна на свещи и бубуни - изолирах чрез колеги от щатите две неща - дюзи/карбонови отлагания или катализатори.Дидо каза,че ще чистим карбон, Цецо припадна и нищо не каза, искаше да види колата все пак, Емо каза, че на един другар като мене е станало и са били катове, но с други грешки, при другият дюзи, а аз потърсих 4-то мнение и звъннах на Милен от Драгповер и се оказа,че е слагал такива на някаква S8 и човека стигнал до Унгария и колата хвърлила катовете.Оттам при Емо - катализаторите стопени ,ламбадата заминала щото ката се залепил по нея.Емо смени всичко за негова сметка,относно катове и сонда и след 4 часа Цецо взе колата.Покарах я така, обаче много богата смеси 10.5.....баси ужаса, демек си иска софт.
Варианти ТВС стейдж2/2+ не знам какво предлагат или рево 2+ за декат тръби, но не исках рево 2+ и кутия ТВС.
Направих колата при Адаша по две причини - занимава се с нея доста време, свърза ме с Емо и за мен няма вариант някой да ми оправи хардуера по колата, а за да я карам за софт другаде.Отделно съм платил Стедж 2 РЕВО, получил съм 2+ и рево софт на кутията.Преди това Цецо ми смениха и бензиновият филтър , който разкарвах две години в багажника на колата, защото бил лайфтайм, много труден за смяна и никой и никъде не искаше да смени.
Колата в момента до 4000км, разбирай нормално возене е по-тиха от сток................Не знам Емо какво и как твори, но съм виждал да хвърлят при него Акрапович за 18 000лв и да искат къстъм.После от дума на дума и четене на темите, звъннах на Тодор87 , видях на Искрен логовете и веднага с лаптопа да правя логове и да въртя картите и се оказа, че със 100 октана файл колата припада ритуално пще на първият рън на 20 градуса външна, а аз съм я пребивал в жегите, че и на Калояново на 36 градуса жега.
Взех си суич, защото два пъти се наложи да сипвам 95, за да мога сменям и да карам спокойно.
Свободен съм да ходя при , когото искам, защото става дума за моята кола и моите средства набити в нея.
Затова звъня на Дидака, ако реша после на Цецо, после на Милен, звъня и на Тодор87, щото макар, че му полях на няколко пъти тия дни, заряза всичко и направихме логовете, Искрен ме взриви и той след като направи логове, сега пък взривихме Шивача и Сами, да видят и при тях и какво показва това?
Че трябва да се говори открито , да се комуникира и ако нещо не е наред да се казва, защото тука сме изсипали 5 цифрени суми за коли и за тунинг и не винаги всичко е наред.
Ето ти пример от вчера - Искрен казва, че дилъра е длъжен да направи логове, пуснал го е в червено, пише го публично.
Дидо ми каза, че е не е длъжен, но не е написал защо, негова си работа, но аз,Сами, Искрен,Тодор, Калоян си правим колите при него, но даването на обратна връзка си е изцяло негова работа и решение.
Ето, помагаме си, изписаха се сумати неща, отделя се време, логове, даване на газ , клипове и така трябва да бъде.
Изписаха се и 100 неща за тия поларфисове, клипове, настройки, пак си ги лаламе тука 5-6 човека.
Има едно правило от мнооооого години - всеки сам си преценя как да си строши колата , но нека да е запознат със всичко, да има инфо, да знае какво и защо се случва, че после да се сърди на себе си.
Знаеш какво обикаляне съм правил на всички динота тогава в БГ и съм се научил да проверявам всичко по няколко пъти и на различни места.
И те така
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

@BlackPearl, @todor87, @bega4kata, @Audirulzz,

Сега по темата с автомобила на Милчо @Бай Миле-Шивача, и с фините настройки. Правенето на лог файлове е добре, за да знаеш кое и как е по автомобила, но с разчитането е такава ситуацията:

Правилните настройки (цифри на градусите) на автомобила SIM18 2.0TSi с горивата и е не повече корекция от +3 ° във всичките четири цилиндъра:
А95Н - трябва да работи с 6.5 ° (до + стойност) и във високите при намаляне на буста с минус корекция 1-2 ° на стойността (4-та предавка)
А98Н - трябва да работи с 13.5 ° и във високите при намаляне на буста с минус корекция 0-1 ° на стойността (4-та предавка)
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Performance99, какво пишеш бе човек?
Въобще наясно ли си с тези неща?
Подсказвам...
Градусите на предварението/тайминга и тези на корекциите/детонациите са различни неща!
Логовете видя ли ги?
Така както трябва да е/си написал ли е?
Казваш, всичко е точно с Пералнята?
Изпратил си го с корекции до -8, а сам пишеш, че трябва да са -1....
[smilie=fool.gif]
Последно промяна от todor87 на 07.10.2019, 13:11:31, променено общо 1 път.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Сам харакири си правиш!
Като си питал РЕВО за нещата, да беше прочел, че те дават корекция до -3, но ИНЦИДЕНТНА , тоест на 2-3 ,айде на 4 реда и то през интервали.
А не - ПО ЦЯЛАТА таблица.
Или нещо не разчиташ лог файла, или не разбираш за КАКВО ИДЕ РЕЧ:
Правиш ли разлика: ГРАДУСИ ЗА ПРЕДВАРЕНИЕ И ГРАДУСИ ЗА ДЕТОНАЦИЯ???

Ти гледаш ГРАДУСИТЕ НА ПРЕДВАРЕНИЕ: Игнишън тайминг ЦИЛИНЪР 1 / Ignition timing cylinder 1
Когато обаче градусите се вдигнат над 6 градуса- КОЛАТА ПОЧВА ДА ДЕТОНИРА! И отстрани ГРАДУСИТЕ които са за детонация и корекция- СКАЧАТ ЗВЕРСКИ! На 8 градуса, а те не трябва да ги има или да са максимум до 3, при ИНЦИДЕНТНА ПОЯВА.

За мен си ПИТАЛ , казали са ти, но НЕ СИ разбрал точно какво са ти казали:
todor87 написа: 07.10.2019, 12:56:59 Казваш, всичко е точно с Пералнята?
За всеки, който кара някаква подобна кола, свикнал е с конете и поведението- ще му стане ясно, че има РАЗЛИКА, при промяна на режимите на тази кола.
На моята даже да повозя някой който не знае, ще хване разлика в поведението на 4та с 98 октана и със 100октана.

Но, всеки сам си преценява: Всеки си има собствена кола, който иска- него да слуша! [smilie=sarcastic.gif]

Каква поредна драма, уважаеми зрители!
todor87 написа: 07.10.2019, 12:56:59 Изпратил си го с корекции до -8, а сам пишеш, че трябва да са -1....
П.С: Аз на 98H, повече от 9.5 НЕ СЪМ ВИДЯЛ да показва колата при ръновете. Пак е леко грешна информацията
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Самун нали е тунингист, нека той обясни нещата за IGNITION TIMING DEGREES :

Той трябва да ходи ПРОПОРЦИОНАЛНО НАГОРЕ:
1-2-3-4-5-6-7-8-9 и тн. (с 0.5 или без, давам пример)
Виж, на 98 - колко е зле на ЛОГА и как заради детонациите се правят корекции.
А, при 97lb - позиция 1, как се променя игнишън таймина във възходящ ред, без да има промени и спадове:
Таблица Е: На първи рън, се вижда, когато прави леки корекции, как игнишъна от 2, пада на 1.5 и пак се кача, а на 2ри рън ходи само "нагоре".

Ето файл на РЕВО СТ3 , без никакви детонации:
Ето, как тръгва ИГНИШЪНА - след стъпка след около 2300-2500 оборота за замерването и как ходи:
1-1.5-2-2.5 ...... да не продължавам, разбрахте за какво иде реч
И как всичко е 0 - без детонации и на 4те цилиндъра!

НАСТРОЙКАТА НА КОЛАТА Е НА 97RON (октана)
LOG 1 - REVO ST3 - 4th.gear.zip
Мисля, че всеки ще го разбере!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

И така...... [smilie=sarcastic.gif] [smilie=music.gif]

Имаме НОВ шампион по Хирошима и Нагазаки във форума.
@Бай Миле-Шивача, -Милчан воевода е изместен! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Сами???
А стига ве.....пребихте ме [smilie=ireful1.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ей ме и мен.
Малко по добре съм,ама пак има корекции.Проблема е ,че аз не зная на кой режим съм всъщност.
Щото инфото от Дидо ми е противоречиво.
Нарочно на голям баир са някои логове,да се товари яко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Дайте инструкции как се правят тея логове, да направя и аз, то вярно дизел, но да има за статистиката.
Günter Stg 1
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

bega4kata написа: 07.10.2019, 16:06:29Ей ме и мен.
Дейба Маааму....
Бех сложил 20лв,че ще торпилираш Милчо от първото място...........пуууууууууу [smilie=kiss3.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Аз отдавна исках някой да ми обясни и на мен,ама глас в пустина

@BlackPearl, Поясни като за дебил моля [smilie=sarcastic.gif]

Аз за мен стигнах до извода,че стигна ли до софт на Рево ще е в София.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Audirulzz написа: 07.10.2019, 16:15:59 @BlackPearl, Поясни като за дебил моля
Кое да поясня?

Реално, първото място си е на@Бай Миле-Шивача ! Няма има да промяна. МОЯ ГРЕШКА! [smilie=punish.gif]
Иначе, Сами си направи колата преди Милчо и за това го обявих!
Като човек, който най-дълго време има файл с детонации- Сами е първи!

Иначе, логът му е доста по-добре. Разбира се, има детонации, не е ОК, защото сега е и хладно, той е изключил климатик и тн. В горещо време - ще има по- големи взривове. Може и да мине това 6 и кусур.
Иначе, не е чак толкова зле, колкото беше@Бай Миле-Шивача. Но пък , Милчан беше с калпаво гориво (50 на 50 ).
Милчан си е карал колата много повече километри от Самун. При Сами, не е чак толкова страшно. При него , няма да се усеща (мое мнение), както при Милчан. Но, за мен (а и реално погледнато)- НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАРА КОЛАТА ТАКА!

Ще сложим 1ва позиция, колата ще се държи по-добре (според мен). Може и да препарира чичо Доктор така с позиция 1, ако тръгнат без условности! Сега нали сложи интейк, кулер- ще е много интересно!
По баир нагоре е бил Сами- хубави нютони, хубаво се изтегля. За мен е добре балансиран, на позиция 1 , колата ще върви повече и ще е още по-приятна.

Единственият, който в момента може да наруши статуквото и да грабне първото място е@La Furia Roja.
Той , хем е с файл по едно и също време със Сами, хем е избоцал 3 пъти повече километри. Но, там ме съмнява да има проблем.
Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

BlackPearl написа: 07.10.2019, 16:39:05 Като човек, който най-дълго време има файл с детонации- Сами е първи!
Той пък толкова я е и карал де... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Така е, за това Милчан е номер 1.
Защото, хем я е карал повече, хем я е настъпвал по-яко в жегите.
[smilie=kiss3.gif]
Изображение
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

BlackPearl написа: 07.10.2019, 16:39:05
Audirulzz написа: 07.10.2019, 16:15:59 @BlackPearl, Поясни като за дебил моля
Кое да поясня?

Човека пита как се правят логове [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”