Смяна на Октавия 2.0 TDI DSG 140PS за RS 2.0 ТDI 170 PS?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Имам възможност да сменя сегашната си ок2 за RS-ka с малко доплащане разбира се.
Искам малко мнения ,за да се реша да или не.
Сегашната ми шкода е 2.0 TDI DSG 140PS 2012г. на 130 000 км. с всички екстри за модела.
RS-kaта e 2.0 ТDI 170 PS 2012 g. на 98 000км., но ръчна скоростна кутия .И двете са комбита.
Сегашната ми шкода ми е супер удобна ,особенно DSG което страшно ми допадна.
Благодаря!
Искам малко мнения ,за да се реша да или не.
Сегашната ми шкода е 2.0 TDI DSG 140PS 2012г. на 130 000 км. с всички екстри за модела.
RS-kaта e 2.0 ТDI 170 PS 2012 g. на 98 000км., но ръчна скоростна кутия .И двете са комбита.
Сегашната ми шкода ми е супер удобна ,особенно DSG което страшно ми допадна.
Благодаря!
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Смяна за RS-ka?
Мисуревец,
Кажи РСката с какво ниво е, какви екстри?
Понеже РСките (поне за България) се водеха АМБИЕНТЕ.
Допълнително се доплащаше за:
- задни ел стъкла
- ел огледала (май)
- макси дот и темпомат
Да не говорим за хубава мултимедия, подгреви и тн.
Колата ти, като комби по принцип си идва с хубави екстри.
Виж дали РСката отговаря като екстри на твоята.
Ако разликата е само в кутията- и е комби? Що пък не?
Ако обаче има голяма разлика в екстрите, не мисля, че само заради това, че е РС и заради някакви си 30кончета трябва да сменяш и да доплащаш за "по-бедна" от към оборудване кола.
Това е моето мнение!
Кажи РСката с какво ниво е, какви екстри?
Понеже РСките (поне за България) се водеха АМБИЕНТЕ.
Допълнително се доплащаше за:
- задни ел стъкла
- ел огледала (май)
- макси дот и темпомат
Да не говорим за хубава мултимедия, подгреви и тн.
Колата ти, като комби по принцип си идва с хубави екстри.
Виж дали РСката отговаря като екстри на твоята.
Ако разликата е само в кутията- и е комби? Що пък не?
Ако обаче има голяма разлика в екстрите, не мисля, че само заради това, че е РС и заради някакви си 30кончета трябва да сменяш и да доплащаш за "по-бедна" от към оборудване кола.
Това е моето мнение!

- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Смяна за RS-ka?
Ако си харесваш своята, а РС няма много повече екстри според мен няма смисъл. С един нормален чип тунинг ще ги имаш тези 30 коня. Това че е на по-малко километри не означава, че е в по-добро състояние.
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Смяна за RS-ka?
Аз не бих. 30 коня, няколко емблеми врс и малко по-различната визия не биха ми били достатъчен мотиватор. Не и, ако трампата е 2ка за 2ка, както е в случая. Да не говорим, че ще се простиш с няколкохилядната екстра, наречена ДСГ, а и ще се бръкнеш за доплащане... ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
goAPR
- Sawyer
- Гараж: ///
Смяна за RS-ka?
Аз също не бих направил такава смяна, още по-малко пък с доплащане. Разликата в мощността е минимална и може да бъде заличена с ремап (предполагам), така че RS-ката де факто не предлага нищо - RS badge на решетката, по-интересна предна броня и малко по-големи джанти. DSG-то би ти липсвало много, впрочем - няма такъв кеф като тая скоростна кутия.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Смяна за RS-ka?
Sawyer написа: DSG-то би ти липсвало много, впрочем - няма такъв кеф като тая скоростна кутия.

- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Смяна за RS-ka?
На мен пък ми е интересно, кой е дал предложението за замяната и какви са му мотивите 
- Morkova
- Гараж: Skoda Octavia vRS 2019
Skoda Superb 1.8 TSI 4x4 2009
Skoda Felicia 1.3 1996
Смяна за RS-ka?
сменяй Цецоо 
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Цецо дай повече информация. Не можем да ти препоръчаме така.
За да питаш, значи все пак не си убеден, така че ще си кажа и аз мнението.
Най-добре се качи и покарай RS-ката 1-2-3 пъти.
1. Разликата в мощността винаги ще бъде в полза на спортната модификация, предвид, че и нея можеш да чипнеш. А знаем, че не ги обичаш тези неща, така че мощността винаги ще е + за RS.
2. Разход на гориво. Тук ползата ще е в по-слабият двигател, но при нормално шофиране едва ли с много. Според мен минимално предимство за настоящата ти кола.
3. DSG. Добре, доволен си. Но винаги има риск и е много по-голям от ръчката. Колата вече е на години и километри. За мен + за RS-ката (не ми скачайте моля, но DSG е пенсионерска екстра
Да супер е, но не е реализирана по начин по който да ми харесва на мен)
4. Дизайн. RS дизайна е много по-добър. Каквото и да си говорим, сложете ги една до друга.
5. Екстри. Така и не разбрахме какви екстри имат и двете коли. Тук вече ти можеш да прецениш от кое имаш нужда и кое е излишно.
6. Цена. Ясно е, че още в началото ще трябва да доплатиш за RS. Следват, застраховки, данъци и т.н. всичко за RS ще е по-скъпо.
7. Същото поколение. Октавия 2 за Октавия 2. Както ти предложиха тази RS, според мен до няклоко месеца ще имаш оферта и за RS Octavia 3. Ако наистина искаш нещо, което да си струва за ъпгрейд, това е третото поколение.
Заключение:
Аз бих взел RS-ката, стига да не е съвсем гола откъм екстри и много по-скъпа за доплащане. До 1-2 година/и ще изкочи и вариант за новата 3ка, така че ще имаш и още възможности за смяна. Щом си попаднал на такъв дилър, защо да не си сменяш колата често. Какво ти пука![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За да питаш, значи все пак не си убеден, така че ще си кажа и аз мнението.
Най-добре се качи и покарай RS-ката 1-2-3 пъти.
1. Разликата в мощността винаги ще бъде в полза на спортната модификация, предвид, че и нея можеш да чипнеш. А знаем, че не ги обичаш тези неща, така че мощността винаги ще е + за RS.
2. Разход на гориво. Тук ползата ще е в по-слабият двигател, но при нормално шофиране едва ли с много. Според мен минимално предимство за настоящата ти кола.
3. DSG. Добре, доволен си. Но винаги има риск и е много по-голям от ръчката. Колата вече е на години и километри. За мен + за RS-ката (не ми скачайте моля, но DSG е пенсионерска екстра
4. Дизайн. RS дизайна е много по-добър. Каквото и да си говорим, сложете ги една до друга.
5. Екстри. Така и не разбрахме какви екстри имат и двете коли. Тук вече ти можеш да прецениш от кое имаш нужда и кое е излишно.
6. Цена. Ясно е, че още в началото ще трябва да доплатиш за RS. Следват, застраховки, данъци и т.н. всичко за RS ще е по-скъпо.
7. Същото поколение. Октавия 2 за Октавия 2. Както ти предложиха тази RS, според мен до няклоко месеца ще имаш оферта и за RS Octavia 3. Ако наистина искаш нещо, което да си струва за ъпгрейд, това е третото поколение.
Заключение:
Аз бих взел RS-ката, стига да не е съвсем гола откъм екстри и много по-скъпа за доплащане. До 1-2 година/и ще изкочи и вариант за новата 3ка, така че ще имаш и още възможности за смяна. Щом си попаднал на такъв дилър, защо да не си сменяш колата често. Какво ти пука
TSI Team
- joro120L
- Гараж: Škoda 120L
състояние на РС-а ??????
Сега си случил на читава кола и не се знае с този РС какъв таралеж ще си сложиш.
Сега си случил на читава кола и не се знае с този РС какъв таралеж ще си сложиш.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Доколкото си спомням сегашната ти кола е доста добре оборудвана и за РСката бих се замислил само ако:
1. има същите екстри (или повече).
2. има кожа (понеже белите седалки не ми харесват)
3. повече ще се кара по аутобаните (понеже там ДСГто няма кой знае какви плюсове)
4. Колко ще се оскъпи вноската?? Да не се окаже по-евтино да се купи една броня, едни джанти и пружини от ВРС??
Както Емо е написал най-много си заслужава ъпгрейд с Октавия 3 ( ВРС ТДИ разбира се )
1. има същите екстри (или повече).
2. има кожа (понеже белите седалки не ми харесват)
3. повече ще се кара по аутобаните (понеже там ДСГто няма кой знае какви плюсове)
4. Колко ще се оскъпи вноската?? Да не се окаже по-евтино да се купи една броня, едни джанти и пружини от ВРС??
Както Емо е написал най-много си заслужава ъпгрейд с Октавия 3 ( ВРС ТДИ разбира се )
- micyri
Благодаря за мненията ви,но за момента само я разгледах външно,а и валеше много.Надявам се в събота да я покарам и да видя с какви екстри е оборудвана.Очаквайте подробности...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
След подробностите,ще ти отговоря.
За сега ще ти кажа,че за автомобил 2ра ръка,НАЙ ВАЖНО Е СЪСТОЯНИЕТО.
За сега ще ти кажа,че за автомобил 2ра ръка,НАЙ ВАЖНО Е СЪСТОЯНИЕТО.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- micyri
На бързо да вметна и няколко въпроса:
-джантите еднакви ли са на двата модела?
-DSG кутийте не са ли различни на различните PS,имайки в предвид ремапване на по-късен етан на 140ps,нямали да се окаже слаба кутия за <170ps,примерно?
-джантите еднакви ли са на двата модела?
-DSG кутийте не са ли различни на различните PS,имайки в предвид ремапване на по-късен етан на 140ps,нямали да се окаже слаба кутия за <170ps,примерно?
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Мойто скромно мнение е, че ако ще сменяш само за Superb!