Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
пускам темата по молба на мой приятел, който е собственик на супърб 2012 год. Има ли колега от форума, който може да направи ъпдейт на колумбуса, както и фърмуер (каквото и да значи това).
Ако е от София - да потърси “Навигационни ъпдейти” във фейсбук. Пича е от Горна баня и ми направи моята, както и още 2. Аз съм доволен и нямам забележки
До @_v_, - Задължителни да се прави "Up Date"-а през "SD"-Карта, не през "CD/DVD". В това съм по-сигурен, от колкото, че @JORDITO, се заминава с "OEM"-Устройства
@tuningmania, Миро, през картата се прави ако си напреднал юзър Щото може да се сдобиеш с убит Columbus. Иначе всичко се случва през CD/DVD. Също е необходимо да се види буквата след парт. номера на RNS-a. Някои търпят по-висок ъпдейт, други - не. Понякога дори не е необходим. Ако трябват само нови карти - имам диск
До @zloQQ, - Не отдавна "Brick"-нах един "RNS 510", като се опитах да го "Up Date"-на през "CD/DVD". Човека, който го оправи (реално изгаря някакъв Чип и се слага нов, с поялник) ми каза, че най-честата причина за този "Brick" е опит за "Up Date" през "CD/DVD", като Проблема идва от това, че Оптиката на "CD/DVD"-то е мръсна, едвам чете Дисковете и ако/като прескочи, се "Brick"-ва. Каза, че с "SD"-Карта е малко по-сложно, но няма риск от този "Brick". Човека с това се занимава, но Устройството, което аз повредих, друг Човек му го занесе и реално аз нямам никакви координати, иначе веднага бих ги споделил с Колегата, търсещ Помощ.
Проблема идва от проблем със зацапана оптика, както си писал. Иначе си се прави точно от там. RNS-a boot-ВА през CD/DVD, а не през слота за картата. Трябва да се направи първо така, че да промениш от къде да зареди първоначално при пускане. Т’ва имах в предвид като написах по-горе, че става през слота с карта, но трябва да си напреднал юзър. Риска да ъпдейтваш през картата реално го няма. Проблема е в смяната на boot-a
колега " zloQQ" , как могат да се качат само нови карти ? Имам копирани карти от едни служебен бус, и са от миналата година . Буса е VW T6 но не помня с какво устройство , но картите бяха на мемори карта и ги копирах на харда ми . Могат ли тези карти да се качат на Шкода с Колумбус ?
До колкото аз знам и мога - през CD/DVD слота. Но има няколко въпросителни. Кое устройство е било на буса, какво е твоето (щото има няколко поколения), как са копирани картите... За всеки случай - потърси “Навогационни ъпдейти” във Фейсбук - дрънни и кажи, к’во-що. Там ще получиш предполагам точен и сигурен отговор. Успех!
Колеги, руснаците пуснаха връзка към новите карти v.17 за RNS 510 Columbus на VW (не на БМВ). Сваляйте докато има. Аз предния път ги качвах с буут CD и CD карта. Не се събират на двойно CD. По темата имаше писано. Ето линка за сваляне на картите: https://mega.nz/file/UhUzyaIQ#KeZFb2Sz- ... cJ-2Hhcgqo. Аз вече ги сложих и се появиха доста неща, които са променени по пътищата в БГ.
Значи, за да се сваля трябва регистрация. Източна Европа така я свалих. За западна трябваше да напиша и един коментар във форума. Спасибо върши работа.