Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
При dq 200 е много на късмет работата дали ще уцелиш читава кутия. Имам авер с леон 1.8 тси 180 коня 2013 та. На 45 000 съединители по гаранция. На 60 повреда в мехатроника, правиха му го софтелектроникс Варна, на 80000 пак мехатроник- хидр. Помпа се прееба и изхвърли маслото. Днес дойде един чех, пак с dq 200, същия проблем в хидр. Помпа, ама колата на 220000, познай дали е сменял масла профилактично...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Ясно, скоро сме за смяна. Съотношението градско/извънградско в километри е 1:1. Но, липсва постоянство. Не е да речем, всеки ден да минавам 5км. градско и 5км. извънградско. 3-4 седмици яко градско, после 2-3 дена 1000км. извън града.
И като приема написаното от вас, баш съм си градски чикибоец и съм за смяна на 40к км. Мерсаж, тигри.
bega4kata написа: 12.06.2019, 17:54:05
То по принцип това предписание на 60 на кутията, е същото като 30-те на мотора.
Ку искате го спазвайте
Аааа не така, кутията нали по предписание е необслужваема , значи по логиката ако по предписание мотора е на 30, значи по неписани правила мотора ще е на 10, а кутията на 60, трябва да има работа и за вас
Не смея да препоръчвам, щото клиентите си мислят, че си търся работа. Едно време, когато и ремонтирах автоматици(класическите с мозъчетата)... Ами тогава се сменяше на 30 и бяха вечни почти.
40 е добре според мен. 50 макс.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
slavkoff написа: 12.06.2019, 16:44:47
Днес, от Еуратек ми напомниха, че трябва да си сменя маслото на скоростната кутия на 60к км. (DSG6 - DQ250).
В момента, колата е на 33,333 (без майтап, на толкова я вкарах в гаража на офиса ми)
Въпроса ми е, ще бъде ли по-добре ако отида на 50к км. или да си чакам 60-те хил. км.?
Ако можеш го смени на 40000км.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Забелязах при моят Karoq че при изключен тракшън контрол колата почти не се замисля при потегляне и сменя скоростите много по-бързо отколкото при включен. Някой друг има ли подобни наблюдения?