Смяна на масло! Помощ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
valio_0089

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 Комби 1.6тди 4х4 105к.с

Смяна на масло! Помощ

Мнение от valio_0089 »

Не сме в магазина! Тук сме форум и е редно да си помагаме а не да се обираме! Жалко, че при теб явно алчността заслепява човещината! Помолих за помощ-нека, който може да помогне да го направи. Излишно е да пълним темата с неща, които не са по въпросите ми.
Както писах ако стигна до смяната ще пусна подробна тема за всичко. Това е помощ и пари няма да взема на никой. Нека всеки колега, който се реши като мен да му е в полза.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло! Помощ

Мнение от bega4kata »

Нали ти написах да се обадиш?! Ще обясня което не си разбрал. Основния ти прблем от неразбирането ти е, доколкото аз разбирам, че маслото на задния диф е едно(трансмионно), а на халдекса е друго. Има си съответно 4 отделни пробки. Искаш да ти пуснем снимки къде са ли?
Налива се докато протече от пробката на дифа и на Халдекса. Както ти казаха 1 л. ще ти стигне за дифа, а халдекса - опаковката е точните грамове :) 900 на дифа и 850-800гр.
Еййй, луди хора има.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Смяна на масло! Помощ

Мнение от ЦецоNOL »

valio_0089 написа: 03.09.2019, 13:32:14 Сам си написал-"с това си вадят хляба"! При Самуил безплатен обяд няма-мнение на доста съфорумници, които нямат смелост да го напишат. С това си изкарва хляба а хляб се дели-не се изкарва-една от божиите заповеди ;) Че разбира спор НЯМА. За злобата си напълно прав колега-поклон за признанията. Но както се казва-по-добре в на хората устата отколкото в краката.
АБе, пич........ какъв безплатен обяд, какви 5лв?Каква помощ?
Искаш да ти се обслужи колата по интернет за без пари, а хората в ЕТ/Ауди/Порше и тн, ще ти вземат да ти кажа ли колко пари?
Направо изнагляваш, честно.......баси хората......
Каква смелост?Самуил е МАЙСТОР и взима пари, с които си изхранва семейството.Като не му отърва на някой отива другаде.
Човека каза да му се обадиш, ти пак сереш отгоре....... [smilie=punish.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло! Помощ

Мнение от bega4kata »

Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, има нагли хора, на които всички са им длъжни да им помогнат. [smilie=sarcastic.gif]
Фору, форум, ама аз няма как да пиша на всички всичко.
Аз форума го ползвам за разведряване, не за работа.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Смяна на масло! Помощ

Мнение от igeorgiev82 »

Доста "изплискахте легена" някои колеги.
Аз не виждам нищо лошо в това колегата да пита,и да има желание сам да се справи с тези неща.Не видях някаде да е писал,че отваря сервиз и иска снимков материал как се сменят маслата [smilie=search.gif].Къде го обърнахте на,кой на кого хляба ще взима и т.н.т.
Все пак:
Цитирам по памет един колега:
"Форумът не е само да си мерим джантите,кюнците и стейджовете"
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло! Помощ

Мнение от bega4kata »

Който за каквото си иска го ползва.
Това че колегата го мързи да попита в магазина за номера на маслата(във всеки магазин ще му го кажат безплатно, включително и в ЕТ.) В гугъл също ги пише. Клипчета има. Мързи го да потърси във форума (КОЛКО ПЪТИ СМЕ ГО КОМЕНТИРАЛИ ТОВА ЗА МАСЛАТА НА 4Х4 [smilie=ireful1.gif]) - стотици. Трябва щото той си решил да спести някой лев, майсторитИ да докладват точка по точка, при положение, че е коментирано многократно. Не може да напиша, че е коментирано и да звънне.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Смяна на масло! Помощ

Мнение от BlackPearl »

valio_0089 написа: 02.09.2019, 21:27:20 Имам желанието подмяната да си я извърша САМ,

Така, колеги!
От цяла тема, аз виждам само един пост на Тодор, къде (дали си е играл да търси или не) е отговорил на въпросите.
Всичко друго е леш.
Защо?
Колегата в първото мнение е ОБЯВИЛ НАМЕРЕНИЯТА СИ.
Следователно, ако някой не го кефи- ПОДМИНАВА И НЕ ПИШЕ. Форумът е да си помагаме. Всеки обаче може да прецени, дали да помогне или не.
Мнението на Цецо е:
Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 03.09.2019, 13:09:58 Масово няма благодарност, масово има хейт и злоба и много читави и начетени хора, майстори и тунингари спряха да пишат.Това положението и няма място за сърдене.
Е, хубаво: Хем има масов хейт,а метнахте колегата (когото не познавам), че искал сам да си ги сменя! Всеки сам си преценява.
bega4kata написа: 03.09.2019, 12:07:00 Не съм длъжен да ти пиша фермани щот така искаш
Сами, НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА, камо ли насила.
Но за мен е, леко пресилено, хем да не пишеш, хем от ролята на добър и начетен майстор да натякваш лекичко, че отсрещната страна е хал-хабер.

Форум е, задават се въпроси. Никъде не е посочено, че трябва да тъпи, умни, сложни.Колегата в първи пост е изложил намеренията си и е писал в темата, че иска ПОМОЩ.
Лично за мен, в питането и взаимопомощта е истината. С питане , нали знаете до къде се стига! [smilie=sarcastic.gif]
Аз така....си намерих Колумбус, подкарах го, сложих си и климатроник, докато ВСИЧКИ ДИЛЪРИ В БГ КАЗВАХА: НЯМА ДА СТАНЕ!

Ако някой има желание да помогне на колегата, моля да пише!
Ако другите, не им харесва, че колегата е решил (дали от негови съображения за колата или от финансова гледна точка) да си смени нещата сам- ПОДМИНАВАТ И НЕ ПИШАТ.

Поздрави!
Изображение
valio_0089

Шкода Новак

Смяна на масло! Помощ

Мнение от valio_0089 »

Боже, Боже! Що за хора сте? Попитах най-учтиво, помолих за помощ, смятам, че пиша достатъчно грамотно! Става въпрос за собственият ми автомобил! Жал ми е за майстори с такова арогантно отношение, нападки и подигравки. Явно, е грешно да пожелаеш сам да си смениш нещо. Отново Ви моля най-любезно! Целта не е в това да се нападаме или доказваме кой колко е луд!
Благодаря на колегите, които проявяват разбиране, а на майсторите-лека работа-бъдете спокойни, няма да ви взема хляба. Просто ще опиша всичко при смяната за такива колеги като мен. Предпочитам да помогна ако мога, отколкото да го пазя за себе си.
Никъде не съм питал нито за хляб, нито за пари, нито за сервиз! Престанете моля Ви! Удоволствието от това да постигнеш нещо сам е безценно!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Смяна на масло! Помощ

Мнение от Taratajki »

Питаш и търсиш помощ, когато си изчерпал всички други източници на информация.
Аз поне, така правя.
Et voila:
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... il-change/
valio_0089

Шкода Новак

Смяна на масло! Помощ

Мнение от valio_0089 »

Аз също колега. Има доста теми, но главно за Октавия 2 fl и халдекс 4.Насочени са главно за маслото на халдекс. Имам намерение да подменя и другите, за които информацията, която намерих е оскъдна. Темата, която си посочил съм я чел, но тя дава отговор на малка част и то само от първият ми въпрос. Все пак благодаря
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Смяна на масло! Помощ

Мнение от bega4kata »

BlackPearl, Остана ли въпрос на който не му отговорихме?
Мега тъпотии се питат.Лично мнение. Какво има да се пита. Още от зората на автомобила, всеки знае, че има 2 пробки. От по долната се източва, от горната се налива докато прелее. Това определя нивото. Човек който иска да си направи нещо по колата трябва да знае тези основни неща. Все едно на Москвича сменяш на диференциала. Няма разлика.
Колко да затегна пробката, също е странен въпрос.
Без лоши чувства, успех на колегата.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Смяна на масло! Помощ

Мнение от todor87 »

Аз пък не видях нещо тъпо във въпросите.
Явно е, че колегата иска да изпипа нещата.
За това и пита/моли за помощ, като при това обещава да направи подробна тема за направените от него процедури за, което браво
То не е ядрена физика, трябват ти няколко ключа, щприц и масло, ама не е и много лесно ;)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Смяна на масло! Помощ

Мнение от Taratajki »

А! За стягането. Стяга се до скъсване и четвърт назад [smilie=sarcastic.gif] Така ми отговаряше моя учител в професията :D
valio_0089

Шкода Новак

Смяна на масло! Помощ

Мнение от valio_0089 »

Остана, но не си губи времето да отговаряш. Моля те-подмини темата ми. Смятам, че с нищо не заслужих твоите нападки, подигравки и присмех. Тук не е мястото за такова поведение. Твоите отговори ги видяхме всички. Кратки, точни и изчерпателни. Остани си със здраве.
Поклон към колегата BlackPearl!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Смяна на масло! Помощ

Мнение от Taratajki »

Колега, не се засягай толкова. Очевидно не си чел достатъчно из Шкода онлайн дебрите. Колегата bega4kata си е такъв. За него ние сме все едно... касапин да влезе във форум за хирурзи и да пита, как се прави сърдечна операция [smilie=sarcastic.gif] Но съм сигурен, че ако му се изтресеш с колата в сервиза, ще ти покаже кое къде е и как става. Нали ти каза да му звъннеш? После ти, ако искаш и алманах how to направи, друг явно няма желание и вътрешна нужда да го прави ;)
И, само един тъп, вероятно, въопрос и от мен. Защо искаш да си го причиняваш това? Хоби нужда, или имаш много свободно време?
Последно промяна от Taratajki на 03.09.2019, 21:30:31, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”