Филтри (въздушен, маслен, горивен, за купето)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Зима, лете копчето е на "ауто", нищо не чакам, няма миризми 
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "PRO" - Точно този модел не съм ползвал, но като цяло над 10 Години ползвам Филтри "Mann", защото познавам един от Вносителите за България и съм сигурен в качеството им.
До "sonnyer" - На "Octavia"-та около 12 Години от както е в моите Ръце не съм го пускал Зимата и до ден днешен си Работи без Проблеми. Единствено спазвам да го пускам/спирам, когато Двигателя Работи на празен ход и го спирам около 5 Минути преди да спра Двигателя, да изсуши влагата..
До "sonnyer" - На "Octavia"-та около 12 Години от както е в моите Ръце не съм го пускал Зимата и до ден днешен си Работи без Проблеми. Единствено спазвам да го пускам/спирам, когато Двигателя Работи на празен ход и го спирам около 5 Минути преди да спра Двигателя, да изсуши влагата..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Как процедирам аз:
Пролет и есен (есен - не винаги, че не я карам зимата) сменям филтъра и си купувам спрейче за почистване на авто климатици (с едно дълго маркуче).
Пъхате маркучето през централния въздуховод до където стигне и изпразвате флакона до край. Не пускате вентилацията! Съдържанието на спрея, при изпръскването, става на пяна, която изпълва обема около изпарителя и дезинфекцира, след това се втечнява и изтича през дренажа. Туй то!
Относно филтрите: на Филтрон с активен въглен. Достатъчно евтини са
Пролет и есен (есен - не винаги, че не я карам зимата) сменям филтъра и си купувам спрейче за почистване на авто климатици (с едно дълго маркуче).
Пъхате маркучето през централния въздуховод до където стигне и изпразвате флакона до край. Не пускате вентилацията! Съдържанието на спрея, при изпръскването, става на пяна, която изпълва обема около изпарителя и дезинфекцира, след това се втечнява и изтича през дренажа. Туй то!
Относно филтрите: на Филтрон с активен въглен. Достатъчно евтини са
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Aз също спазвам правилото - да включвам и изключвам, когато двигателят е на празен ход и го изключвам 5 мин преди да изкася колата, за да издуха влагата.
Сами, а с домашния климатик как се получава този номер ?
Сами, а с домашния климатик как се получава този номер ?
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Ще ви шия с тези климатици в темата за филтри
Домашния ако е интелигентен, влиза в режим обдухване преди да се изключи изцяло
Домашния ако е интелигентен, влиза в режим обдухване преди да се изключи изцяло
TSI Team
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
lubomirov1985, домашния има CLEAN функция. Като го загасиш, затваря на 90% жалузите и работи още 5 минути да изсуши изпарителя.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
JORDITO, Ахааааа, ясно. Демек нищо не трябва да правя. Благодарско!
PRO, шЪ ма извиняваш![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
PRO, шЪ ма извиняваш
Бирата е божествена напитка!
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Бааа го
Какви климатици ползвате бре...
Какви климатици ползвате бре...
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да допълня, че няма нужда зимата като не ни трябва да го пускаш ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз само ще допълня, че за миризмата от климатика явно си зависи от самата конструкция на системата. Фабията ми каквото и да правех климатика си смърдеше, няма филтри няма обслужване няма спрейове.
На Октавията няма такъв проблем работи си до последно и никога не ми е засмърдявал, по същия начин ми е и на Дачията няма проблеми и миризми. Както е написал SeVo един път годишно профилактика не е излишна. До преди две години и аз ползвах такива спрейове. От миналата година ползвам промишлен озонатор. Това е машинка която се поставя в колата на пуснат климатик за колко 20мин. ако не се лъжа е най-дългата програма и произвежда голямо количество озон. А този озон избива всички микроби и организми в системата и в самото купе. Също го пускам и един път годишно в къщи.
На Октавията няма такъв проблем работи си до последно и никога не ми е засмърдявал, по същия начин ми е и на Дачията няма проблеми и миризми. Както е написал SeVo един път годишно профилактика не е излишна. До преди две години и аз ползвах такива спрейове. От миналата година ползвам промишлен озонатор. Това е машинка която се поставя в колата на пуснат климатик за колко 20мин. ако не се лъжа е най-дългата програма и произвежда голямо количество озон. А този озон избива всички микроби и организми в системата и в самото купе. Също го пускам и един път годишно в къщи.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Начи веднъж завъди ли се фауната... спасение няма. Спрейовете помагат, но на другата година пак е същото. Явно не успява да убие всичко и след време пак става колонията.
Помага само тотално разглобяване и чистене, ама това е ебати клизмата.
Или спрей всяка пролет. Ама до колко е безопасна тая химия за пасажерите незнам... То и самите бацили дет се въдят хич не са безобидни (алергии)... На отворени прозорци пак не върви да караш в тая мръсотия... Абе не е една беля.
Между другото филтъра не е ли на входа? Т.е. все тая какъв е, поне за плесените, те са след него.
Помага само тотално разглобяване и чистене, ама това е ебати клизмата.
Или спрей всяка пролет. Ама до колко е безопасна тая химия за пасажерите незнам... То и самите бацили дет се въдят хич не са безобидни (алергии)... На отворени прозорци пак не върви да караш в тая мръсотия... Абе не е една беля.
Между другото филтъра не е ли на входа? Т.е. все тая какъв е, поне за плесените, те са след него.
Бееееее.....
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ако направиш нещата както трябва спрейовете са доста добри. На старата октавия се беше вмирисала системата и с един такъв спрей си реших проблема за... до продажбата, 5-6 години нямаше грижи. Но аз не навирах маркучето по тръбопроводите, а разглобих тук-там и директно на питата го изцвърках. Стана една пяна... стоя така цяла нощ. На другия ден сглобих всичко, като загря колата парното на макс и после нямаше грижи. Но пък след тая галимация вече си изключвах климатика преди да спра и 2-3 мин. да духа, че не ми се занимаваше пак
На Sonax беше спрея, ако има значение.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мда, ако можеш да докопаш питата, вероятно ще е по-значим резултата.
Бееееее.....
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Днес взех ето този филтър за купето.
Не съм срещал отзиви тук от колегите, надявам се, че ще оправдае цената си. (24 левчета след отстъпката)
https://www.mahle.com/en/research-and-d ... caremetix/
Не съм срещал отзиви тук от колегите, надявам се, че ще оправдае цената си. (24 левчета след отстъпката)
https://www.mahle.com/en/research-and-d ... caremetix/
-
Ванко_СуперБи
Ето една много полезна статия, която се надявам да помогне...аз лично ще пробвам, но през лятото.
https://fakti.bg/technozone/385156-kak- ... olata-sami
Един колега, който частно се занимава с авто-климатици пък ми каза, че ето тези спрейове вършили наистина работа - https://tonex1.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D ... 0%B8-motip#!
Ето и клипче -
Eто още едно за пълна дизинфекция на климатика и купето -
За спрея Airco Cleaner колегата дава гаранция, че е професионален и наистина върши работа!
https://fakti.bg/technozone/385156-kak- ... olata-sami
Един колега, който частно се занимава с авто-климатици пък ми каза, че ето тези спрейове вършили наистина работа - https://tonex1.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D ... 0%B8-motip#!
Ето и клипче -
Eто още едно за пълна дизинфекция на климатика и купето -
За спрея Airco Cleaner колегата дава гаранция, че е професионален и наистина върши работа!