Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Има си много паразитни шумове колата Тоше :).И аз имам,ама се отказах да ги гледам от къде са.Такава си е колата [smilie=pardon.gif] .Сложи пак бутилката с вода и си карай ;)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

@PRO, основно на кофти асфалт на магистралата, на хубавия изчезва. Добра идея, ще се ослушам дали при подаване се засилва ... карах днес на круиз и бавно, май и затова я чух.

@igeorgiev82, то ясно ще почнат да се появяват. Не караме S class (ти ще кажеш там има ли?). Досега беше доста без такива паразитни, само ако има вятър ставаше по-шумна.
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Аз я имам, не мога да се наканя да отида до Еуратек. Появява се м/у 1500-2000 об.
При мен е нонстоп, но се чува отчетливо на ниски скорости, че после останалия шум го заглушава.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Аз имам само един паразитен шум, ама е от кората на багажника, та ми дреме. Но преди да установя откъде е, доста се дразнех.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Пробвай да натиснеш страничната колонка, там, където контактува с таблото. При мен когато е студена колата се чува, а като е напече изчезва шума.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Просто докосни(без да го натискаш) копчето за отваряне/затваряне на стъклото когато се появи шума. При мен се чува когато карам по паваж или на ниски обороти при ускорение. :)
VRS
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

При мен все още нищо не се чува. Гробна тишина е хем.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
hugh

Шкода Новак

Мнение от hugh »

slavkoff написа: 02.09.2019, 10:59:47 Просто докосни(без да го натискаш) копчето за отваряне/затваряне на стъклото когато се появи шума. При мен се чува когато карам по паваж или на ниски обороти при ускорение. :)
И при мен е от това... когато ми дойдат километрите за обслужване ще кажа да го погледнат в ЕТ
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Колеги с Октавия 3, имам един въпрос. Панела за управление на климатика/отоплението/вентилацията... в средата горната половинка при вас има ли някакъв надпис или не? Бутончето не се натиска, нали?

При Октавия 2 там е бутона за цялостно спиране на климатика/отоплението. Но също заводски бутончето не се натиска и няма надпис. С отрязване на една малка пластмасова част и копчето става активно.

Така ли е и при О3?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Ако правилно те разбирам, там е бутона за подгряване на предното стъкло, ако я имаш тази екстра.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

kalata, intense, ти е отговорил,там седи подгряването на предното стъкло.
Пък и О3 си има копче Off,какво очакваш да вкл./изкл.ако счупиш крачетата на бутона като при О2?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Нищо не очаквам и нищо не искам да чупя. Само питам. Благодаря на intense за бързия отговор.
Копче Off няма. Има копче АС.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

kalata написа: 11.09.2019, 18:13:55 Копче Off няма. Има копче АС.
Айде бе :)
sntxs

Шкода Новак

Мнение от sntxs »

Здравейте, колеги!

Това ми е първо мнение във форума и се надявам да е в подходящата тема.

В момента съм в процес на търсене на следващия ми автомобил и да си призная, вниманието ми привлече следната конфигурация на Октавия 3 фейслифт (седан)-2.0TDI, 184 к.с., 4х4, DSG. Въпросите, на които бих бил много благодарен да получа отговор, са следните:
1)Колко би била максималната процентна отстъпка на RS версията във въпросната конфигурация? (цената по актуалната ценова листа е 60 800 лв)
2)Достатъчно като екстри ли е актуалното оборудване Vision, което в момента е на доста добра цена?
3)Съществена ли е разликата между моделът със 150 к.с. и този със 184 к.с. (и двете 4х4, DSG) и най-вече струва ли си разликата в цената?
4)Еуратек склонни ли са да дават допълнителни „подаръци“ освен актуалните промоции във вид на каско (видях, че го предлагат като екстра при покупка на Супърб 3 фейслифт в момента), джанти и т.н.?
5)Всякакви мнения, относно динамиката на въпросният двигател би ми била от полза. В момента карам дизел на ВАГ със 140 к.с. и, смятам че логичният (ДИЗЕЛОВ.. не съм почитател на бензина) „ъпгрейд“ би бил двигателят със 184 к.с.
6)Струва ли си да изчакам излизането на Октавия 4 с цел още по-добри цени на актуалния модел (Октавия 3 фейслифт) или това не би оказало влияние?

Благодаря предварително на всички коментирали.. всяко мнение би ми било от полза. :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

sntxs, привет!
1) 8-10% зависи дали е налична или ще се поръчва
2) за мен да, но зависи какъв човек си. Лично мен само Canton ми липсва от това оборудване. Евентуално полукожен салон, но вече е глезотия.
3) да във високите оборити е разликата. Зависи как караш, аз бих взел 184кс понеже вече карам 150
5) 140ката може да ти се стори по-отпушена от 150 - така разправят дизел разбирачите със 140ки тука. Ама те всичко ново хейтят, така,че иди карай сам прецени. Така и така ще купуваш нова нека е повече коне от старата т.е. 184кс. Ще тегли и 4*4 и ДСГ така,че по добре повече коне.
6) ако ще вземаш налична може да има идея да се чака. Но надали ще направят кой знае каква по-голяма отстъпка за поръчване при идването на новия модел.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”