Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
SimichOil, смени кабела с друг.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Това от опит,или си лаламе ей така?mariyan написа: 27.08.2019, 10:59:01 И без това Android Auto е доста бъгав, дори и на телефоните, на които работи.
От 2г.го ползвам нон-стоп.До сега няма нито един бъг да се е появил.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Е с оригиналния кабел пробвах. То ако с него не стане....
Този кабел си зарежда перфектно телефона, също си се закача към компютър пак без проблеми.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Опит, разбира се! При мен е на Huawei Mate 20 Pro. В момента с последната версия на АА се е закрепило горе-долу. При дълги карания имам от време на време спонтанни рестарти (всичко изчезва, черен екран за 20-30 сек., след което пак стартира, но маршрута не е зададен), от време на време ми изчезват бутоните на Андроида. Музиката ми (слушам Tune-In радио) често не се подчинява на командите от дисплея на колата и трябва да я стартирам (например) от самия телефон. Дълго време имах много досаден проблем, който с по-новите версии изчезна, като след заглушаването на нивото на звука за инструкция от навигацията например, после нивото не ми се връщаше на нормалното и за да се оправи трябваше да рестартирам стрийма, който слушам... С по-старите версии имах и проблем с пълно блокиране и черен екран, от който възстановявах само с вадене на кабела.
Също преки наблюдения имам от същата кола на колегата, който е със Самсунг Галакси С8, който също се оплаква от често крашване. Чел съм доста и по форумите - има си генерален проблем с надеждността на андроид автото, който основно се свързва с много фрагментираната екосистема на Андроид. Едно е да поддържаш една марка телефон, както е в случая с Епъл, или сигурно десетки хиляди хардуерни конфигурации, като е в случая с Андроид.
- SimichOil
- Обратна връзка:
Така де - на мен ми трябва само заради Waze....аз нито музика ще слушам, нито нищо друго.
- SimichOil
- Обратна връзка:
Тръгна :-) Ама аз съм си за *****
Отметката ми в навигацията беше да търси iOS устройства и затова не ми засичаше Андроида. Смених на Андроид Ауто и всичко си тръгна. Не че Waze не заби, но поне тръгна![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Отметката ми в навигацията беше да търси iOS устройства и затова не ми засичаше Андроида. Смених на Андроид Ауто и всичко си тръгна. Не че Waze не заби, но поне тръгна
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Провери коя версия си сложил. Пробвай първо с последната. Виж дали ще работи относително стабилно - аз не съм открил такава, която работи на 100% и е без никакви забележки. Позанимавай се да изтестваш различни версии, докато отриеш тази, която работи най-стабилно и си я запази някъде, така че винаги да имаш опцията да се върнеш на нея, когато решиш да пробваш по-новите ъпдейти.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Охх, бях се напрегнАл от развитието на проблема ти. Тъкмо бях поръчал същият телефон.SimichOil написа: 28.08.2019, 09:06:18 Тръгна :-) Ама аз съм си за *****
Отметката ми в навигацията беше да търси iOS устройства и затова не ми засичаше Андроида. Смених на Андроид Ауто и всичко си тръгна. Не че Waze не заби, но поне тръгна![]()
Относно Android Auto, когато го пускам, винаги задавам на телефона Charge Only - не че не върви и на другите отметки. Също така, Болерото е просто допълнителен дисплей и всички бъгове зависят от мобилното у-во. Нито един от проблемите, които е описал@mariyan, не съм срещал откакто ползвам АА. FYI, текущият ми телефон е ХуяВей P10 с Кирин 960. А скоро ще разберем как е с новия Ми 9Т Про. Съветвам, всички Google-inc Services да ги ъпдейтнете до последния рилийз, и след това да инсталирате последната версия на Android Auto от сайта на apkmirror.com
VRS
- SimichOil
- Обратна връзка:
@slavkoff, Хайде като вземеш телефона - веднага го закачи за отключване на bootloader-а - че се чакат 168 часа. Тъпаците за Европа са сложили някъв РОМ - който е с contacts и dialer на Google - и е много противно. Вчера излезе нов РОМ - и сега чакам да изтекат тия 168 часа да сложа Глобален ром...
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Някой срещал ли опция да се деактивира Skoda connect-a?
На мен попринцип ме дразнеше, но го реживявах. От днес ми иска парола, за да се логне и адски ме изнерви.
Прерових всички менюта, но не намерих нищо.
На мен попринцип ме дразнеше, но го реживявах. От днес ми иска парола, за да се логне и адски ме изнерви.
Прерових всички менюта, но не намерих нищо.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Може ли да се направи при свързване на телефона чрез SmartLink, по подразбиране да не тръгват GoogleMaps, а да тръгва Waze? Изобщо от къде се избира какво приложение да подкара телефона при връзка? За телефон с андроид става въпрос. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
При мен Apple-а май ауто е засякъл кое ползвам и си стартира автоматично Waze.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Ако го използваш през Android Auto, отваря последното, което си използвал. Поне при мен е така.Simov написа: 15.11.2019, 09:53:14 Може ли да се направи при свързване на телефона чрез SmartLink, по подразбиране да не тръгват GoogleMaps, а да тръгва Waze? Изобщо от къде се избира какво приложение да подкара телефона при връзка? За телефон с андроид става въпрос.![]()
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
В интерес на истината, аз снощи си инсталирах Waze, а тази сутрин го пробвах до работа - ама то е има-няма 3 км. До сега на телефона винаги съм ползвал Google maps, може и при мен така да засича кое се ползва повече. ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Edit: Да, през Android Auto го ползвам. Благодаря!
Edit: Да, през Android Auto го ползвам. Благодаря!
-
RK_
Здравейте!
От петък съм собственик на нов Karoq.
Infotainment системата е Bolero.
Това, което ме притеснява е, че не мога да вържа нито iPhone, нито Android телефон през USB, при положение, че трябва да ги поддържа.
Всяка помощ е добре дошла.
От петък съм собственик на нов Karoq.
Infotainment системата е Bolero.
Това, което ме притеснява е, че не мога да вържа нито iPhone, нито Android телефон през USB, при положение, че трябва да ги поддържа.
Всяка помощ е добре дошла.