Škoda Kamiq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Škoda Kamiq
Бе малко в страни от темата, ама каква е идеята на толкова модерния градски СЮВ?
Изключваме България, където паркирането върху тротоара е символ на социалния ни статус, а някой улици са трудно проходими и с Хамър.
Ама за една нормална държава, с нормална градска среда, за чии чеп ти е "градска" кола с аеродинамика на тухла и минимизирано багажно отделение, благословена с някакви си допълнителни 4см просвет?
Ако си търся наистина градска кола бих се насочил към нещо дето може да се паркира напреки и има ако може нулеви разходи на километър пробег и минимална първоначална цена. Все пак това е пазарска количка с автономно задвижване и да закараш детето до училище, не нещо дето ще ходя на ски с него или на излет в планината.
Изключваме България, където паркирането върху тротоара е символ на социалния ни статус, а някой улици са трудно проходими и с Хамър.
Ама за една нормална държава, с нормална градска среда, за чии чеп ти е "градска" кола с аеродинамика на тухла и минимизирано багажно отделение, благословена с някакви си допълнителни 4см просвет?
Ако си търся наистина градска кола бих се насочил към нещо дето може да се паркира напреки и има ако може нулеви разходи на километър пробег и минимална първоначална цена. Все пак това е пазарска количка с автономно задвижване и да закараш детето до училище, не нещо дето ще ходя на ски с него или на излет в планината.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Не, това е т крос.
Т рос е Карок
Тигуана е Кодияк
Но и Кодияк и Карок са много по добре от аналозите им от Фолксваген.
Т рос е Карок
Тигуана е Кодияк
Но и Кодияк и Карок са много по добре от аналозите им от Фолксваген.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Всичко е една модна линия с тези СУВ (КУВ) за градски условия. Някоя патка да си покаже новият цветен 'жип, че пасва на маникюра и роклята й.Цецо75 написа: 20.08.2019, 16:02:04 Бе малко в страни от темата, ама каква е идеята на толкова модерния градски СЮВ?
Аз съм забелязал, че рекламите свързани с такива МПС-та акцентират в/у младите хора (колко и странно да звучи, таргетират повече жени) дори с вижда на рекламите, млади, цветни, различни, с хобита да рисуват по стените, да карат сърф и т.н. Най- важното, да бъдат различни и цветни. Но, както знаете всички, това че си различен - не те прави специален! Супа с вилица не можеж да ядеш... същото е с тези компактни СУВ-чета без 4х4, просвет и т.н - просто им се губи смисъла. Една модна прищявка на текущия маркет.
VRS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Škoda Kamiq
Така де, ама това е претеглено откъм БГ действителността, дето определено има таргет група за подобни градски жипки. И причини има, къде обективни, къде не.
Ама едва ли някой се заблуждава, че концерните лансират тоя сегмент заради България...
Незнам, странно ми е, чисто маркетнигово. Незнам колко парчета продават та толкоз се напъват, ама е факт че всички вече се натискат за тоя сегмент Може би заради Китай, Русия и прочие...
Ама едва ли някой се заблуждава, че концерните лансират тоя сегмент заради България...
Незнам, странно ми е, чисто маркетнигово. Незнам колко парчета продават та толкоз се напъват, ама е факт че всички вече се натискат за тоя сегмент Може би заради Китай, Русия и прочие...
Бееееее.....
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Идеята е следната:
Продажбите на SUV вървят, на леките автомобили с ДВГ не толкова. Автомобилния бранш от години е реактивен - не мислим какво ще стане, а гледаме другите какво правят. А какво правят лидерите в бранша - нови модели SUVове. Значи и подражателите правят същото (един доста порочен кръг).
SUV-тата, които са електро са малко и скоро не се очаква масово предлагане на такива, а за леки автомобили всички ще пускат в следващите 5 или по-малко години.
До какво води това за средностатистическия потребител, който желае да закупи нов автомобил:
1. Ако иска SUV, си го купува, щото ще има бая да почака за електро.
2. Ако иска нов автомобил с не много мощен двигател и без 4х4 чака електро.
3. Ако иска нов автомобил с мощен двигате и 4х4 (като мен) събира пари и си купува автомобил с ДВГ.
Това в световен мащаб, не в България, много важно оточнение.
- redalex
- Гараж: i3
Škoda Kamiq
Да не би да го има вече в БГ?
Иначе мен лично този формат джипчета доста ме кефи. Практични са, удобни са и дават по-добра видимост особено за неопитни шофьори.
Иначе мен лично този формат джипчета доста ме кефи. Практични са, удобни са и дават по-добра видимост особено за неопитни шофьори.
- slavkoff
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Ама, то да не би само в България да има кифли, "цветни и различни" личности. Даже, у наше село, каките и останалите, карат хубави големи истински СУВс. Може никога да не излезнат off-road, но го приемат за статус и от части, може би, като мода.Цецо75 написа: 20.08.2019, 17:45:47 Така де, ама това е претеглено откъм БГ действителността, дето определено има таргет група за подобни градски жипки. И причини има, къде обективни, къде не.
В горното си мнение, точно чужденци съм визирал. Това са моите наблюдения.
Бърз Eдит: Даже и аз, като един модерен кифлю
VRS
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Škoda Kamiq
мода мода...колко да е мода?
аз намирам кросоусър тип Мазда СХ5/Туксон/Рав4/... за много удобен и подходящ за мен и семейството.
това, което си признавам е - не ми е в бюджета като нов.
няколко плюса - вътрешното пространство е по-добре усвоено при някои, клиренс 21см срещу 14 на октавията, 4х4 в комбинация с подсилено окачване (да не се лъжем къде живеем, тук по-адекватно е Йети от vRS)...
нр ми харесва накланянето на някои от моделите, за Маздата като видях колко лесно отлепя задна гума останах безмълвен... дали са по-сигурни при удар - не знам, вероятно с малко (да пази Господ!)
аз намирам кросоусър тип Мазда СХ5/Туксон/Рав4/... за много удобен и подходящ за мен и семейството.
това, което си признавам е - не ми е в бюджета като нов.
няколко плюса - вътрешното пространство е по-добре усвоено при някои, клиренс 21см срещу 14 на октавията, 4х4 в комбинация с подсилено окачване (да не се лъжем къде живеем, тук по-адекватно е Йети от vRS)...
нр ми харесва накланянето на някои от моделите, за Маздата като видях колко лесно отлепя задна гума останах безмълвен... дали са по-сигурни при удар - не знам, вероятно с малко (да пази Господ!)
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
Нещо от типа Scout или Alltrack не е ли по-добре?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
@slavkoff, кое е “твоето село”? Тахо из Европа има ли или отвъд Атлантика са все още само?
На снимките и на мен ми изглежда симпатична кола. Ама пусто, на дали мога да завра 5 колела в нея...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
На снимките и на мен ми изглежда симпатична кола. Ама пусто, на дали мога да завра 5 колела в нея...
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
- redalex
- Гараж: i3
Škoda Kamiq
Тахо карах преди около 2 год в щатите. Беше наето и кажи речи чисто ново. Честно казано винаги съм бил предубеден към американските кочини, ама тази много ми хареса. И е меко казано огромна. Но да си купиш такава кола за София е меко казано странно решение.
Пак да питам - някой знае ли Камика кога ще е наличен в БГ?
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Škoda Kamiq
redalex, Вероломния Кръчмар ,гледам че го е снимал и постнал по-горе.Ако снимката е правена в ЕТ ,предполагам скоро ще е 
Dieselgate Team member
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Škoda Kamiq
@redalex, аз говорех за Камик-а, че ми допада, но се съмнявам, че може да ми служи така, както експлоатирам комбито.
А относно щатските жипки...някои са си като камиони направо. Както и пикапите им.
А относно щатските жипки...някои са си като камиони направо. Както и пикапите им.
- slavkoff
- Обратна връзка:
Škoda Kamiq
@dimibo, познаваме ли се лично? Дуранго съм карал един път, Чалънджър съм карал също за по-дълго време, такива други американски - също. Нямам проблем с шофирането на такива "твари" в София, поради простата причина, че слизам към центъра 1 път месечно. Но, дори и в тези случай, не съм имал проблеми, като визирам улички около бул. Витоша.
Тахо/Юкон все още не се намират лесно в Европа. Има ги по разни мобиле.де, аутоскаут и т.н. Но, лично, бих предпочел някоя фирма като Евромикс(дано да не ги бъркам) да ми внесат модела от Канада или САЩ.
Edit:@dimibo, познаваме се, засичали сме се на нощните срещи. Относно Dodge, не съм впечатлен от настройката на ZF кутиите им.
VRS