Да, разбрах се с дилъра от Дружба и ще отида на място да поговорим, пък да видим какво ще предложи. Тъкмо ще оценят и сегашната ми кола.SimichOil написа: 15.08.2019, 08:28:04 Където и да звъннеш - отстъпките са официални и си ги има. Това че нещо не сте се разбрали по телефона като сте говорили - не значи че няма отстъпки. И в крайна сметка - тук става дума за доста сериозна сума пари - отиди на място и питай директно. По телефона, кой какво чул, какво отговорил - затова си има една игра : Развален телефон.
И приеми факта, че тук не ланкаме ей така да трупаме мнения. Щом няколко човека ти казваме че нещо е така - значи е проверено и е сигурно. Върви на място, седни, поговорете, поискай оферта, разгледай - така по телефона не е работа. Аз по телефон само резервация за ресторант си правя вече, друго си е личния контакт.![]()
Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid vs други конкуренти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ostavime
- Гараж: Deville
Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
ostavime, гледай там на кого ще попаднеш,че пак ще отидат 10 страници обяснения. Търси Николай Лазаров в Дружба ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Да не те плаша, ама на база доста четене от американски и английски форуми - май последните версии ЕКУ-та на ВАГ са толкова умни, че засичат и такива кутийки. Хората споменават за такива случаи и отказани гаранции. Дали в Бг ще го хванат е друг въпрос....vankissa написа: 15.08.2019, 16:25:36Мдааам - имам го предвид!Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 15.08.2019, 15:42:42 при тях след засилване на мотора е добре да се мапне и кутията.
Въпреки че ако говорим за нов автомобил с гаранция вероятно няма да е добра идея. Затова питах и само за фабричните им стойности, като евентуално в гаранционен период по-добрия избор би бил Power Box от надежден производител, защо не и MTM, нещо което обаче да не пречи на гаранцията или би било невъзможно да се хване при проблем.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
TSI моторите са много чувствителни на тема “смеси” и поставянето на разни PowerBox/Racechip и подобни, които предимно лъжат компа, грубо казано, а не променят нищо реално, са крайно непропоръчителни.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Точно. На тоя мотор ако си решил да правиш нещо то трябва да е истински ремап от реномирана фирма и на мотора, и на кутията.
Аз още стискам и за момента гаранцията все още надделява![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз още стискам и за момента гаранцията все още надделява
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
В този форум съм разбрал едно, ако МИСЛИШ гаранцията (като мен) си седиш СТОК и не се занимаваш с глупости. Ако все още си карам колата след 5-тата година, работата е ясна мап на кутията и при Сами. Но някакви кутийки няма да си слагам и после да трепетликам в сервиза, освен това ако някой е решил да прави нещо, не е най-доброто място във ФОРУМА, да пита и да се хвали след това
, в ЕТ и те са хора, и те четата форуми.
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Здравейте да кажа и аз нещо по темата, както казахте колегата трябва да си вземе това което му е на душата и да го кефи. Аз така направих и съм щастлив.
При мен от Мазда 6 минах на Суперб и да ви кажа има разлика. И двете имат + и - особено в сглобката, според мен японската е по-добра няма какво да си кривя душата. Суперба го имам точно от 2 месеца и е вече на 6500км а през това време е седял 3 седмици без да се кара, отпуски и тн. Та за това време вече при неравности ми тропа отзад в дясно кората или нещо друго не съм го определил от къде идва. Но не ме и дразни особено, приемам го като чар
на колата, мисля че е кората защото я свалях 2 пъти вече. Също и материалите по таблото и салона са различни, двигатели и кутии вие вече ги обсъдихте нашироко.
Успех
При мен от Мазда 6 минах на Суперб и да ви кажа има разлика. И двете имат + и - особено в сглобката, според мен японската е по-добра няма какво да си кривя душата. Суперба го имам точно от 2 месеца и е вече на 6500км а през това време е седял 3 седмици без да се кара, отпуски и тн. Та за това време вече при неравности ми тропа отзад в дясно кората или нещо друго не съм го определил от къде идва. Но не ме и дразни особено, приемам го като чар
Успех
-
Sec8200
- Гараж: под наем
bjrov, виж да не е механизмът на седалките. При мен се чуваше почукване, локализирах го и го изолирах с малко намотка. Може ли да направиш набързо едно сравнение, ако те притесняват коментари може и на лично 
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Е Тоше, как на лично, това ще е полезна информация.Sec8200 написа: 16.08.2019, 12:35:55 bjrov, виж да не е механизмът на седалките. При мен се чуваше почукване, локализирах го и го изолирах с малко намотка. Може ли да направиш набързо едно сравнение, ако те притесняват коментари може и на лично![]()
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Личен избор:
В началото на годината си избирах кола и изборът се спря на Superb L&K. В онзи момент, може би най-доброто за цената си и моите изисквания.
Прегледах и Toyota, за мен отпадна поради по-високата цена, липсата на двойно задвижване, DCC (магнитните амортисьори) и т.н.т
Фаровете имат само автоматично къси/дълги, не са така умни като AFS+ или матричните сега. асистента не "кара" в лентата, само предупреждава че я напускаш и т.н.т. И други неща, но да не се отплесвам.
И двете коли имат и плюсове и минуси, въпрос на лични изкисвания, кое ще натежи повече.
Някои общи размисли:
Колега@Sybev,
Според мен, когато не се разделя текста с нов ред, трудно се чете. Прочетох началото и след това се изгубих и не го дочетох.
Безсмислено е да се отварят подобни теми в двата форума, резултата е предизвестен.
Ревютата в youtube: 80-90% от тях са дело на пълни аматьори, повръщащи някакви глупости или рекламиращи нещо.
Най-добре е да се карат пробно колите, лошото е че ЕТ не я дават за няколко дни, така може да получи много по-добра представа.
На мен ми дадоха да пробвам Superb дизел без DCC ...
Срока на доставка на кола е ЕТ е ориентировъчен, може да се окаже по-дълъг, казаха ми 2мес. но я получих малко-по късно.
В началото на годината си избирах кола и изборът се спря на Superb L&K. В онзи момент, може би най-доброто за цената си и моите изисквания.
Прегледах и Toyota, за мен отпадна поради по-високата цена, липсата на двойно задвижване, DCC (магнитните амортисьори) и т.н.т
Фаровете имат само автоматично къси/дълги, не са така умни като AFS+ или матричните сега. асистента не "кара" в лентата, само предупреждава че я напускаш и т.н.т. И други неща, но да не се отплесвам.
И двете коли имат и плюсове и минуси, въпрос на лични изкисвания, кое ще натежи повече.
Някои общи размисли:
Колега@Sybev,
Според мен, когато не се разделя текста с нов ред, трудно се чете. Прочетох началото и след това се изгубих и не го дочетох.
Безсмислено е да се отварят подобни теми в двата форума, резултата е предизвестен.
Ревютата в youtube: 80-90% от тях са дело на пълни аматьори, повръщащи някакви глупости или рекламиращи нещо.
Най-добре е да се карат пробно колите, лошото е че ЕТ не я дават за няколко дни, така може да получи много по-добра представа.
На мен ми дадоха да пробвам Superb дизел без DCC ...
Срока на доставка на кола е ЕТ е ориентировъчен, може да се окаже по-дълъг, казаха ми 2мес. но я получих малко-по късно.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Има резонRangel написа: 16.08.2019, 10:48:26 В този форум съм разбрал едно, ако МИСЛИШ гаранцията (като мен) си седиш СТОК и не се занимаваш с глупости. Ако все още си карам колата след 5-тата година, работата е ясна мап на кутията и при Сами. Но някакви кутийки няма да си слагам и после да трепетликам в сервиза, освен това ако някой е решил да прави нещо, не е най-доброто място във ФОРУМА, да пита и да се хвали след това, в ЕТ и те са хора, и те четата форуми
От дълги години си имам Омегата и по едно време си мислех, че Инсигния ОПЦ е следващото возило. В Стефаноф Пловдив за Инсигния предлагаха преди години ремап, а вероятно и все още е валидно казаното, при който признаваха гаранцията - оторизиран сервиз, ала бала, звучеше правдоподобно. Та, не че съм фен на "кутийките", но ги виждах като ранна алтернатива на ремап, който да не нарушава гаранционните условия, понеже не съм чувал за такова нещо при VAG. Може и да греша...
- odo
- Гараж: Х3 М40i
vankissa,
ABBC3_OFFTOPIC
В Опел преди предлагаха “заводски” ремап с гаранция и всичко. И аз 12-та бях решил да взимам Инсигния дизел 190 к.с. и от шоурума до CCS /по настоящем Парк център/ ми казаха, че могат да я ремапнат фабрично до 220 к.с.
Също в Мазда на два мои приятели са им предлагали ремап за дизелите със запазване на гаранцията.
Също в Мазда на два мои приятели са им предлагали ремап за дизелите със запазване на гаранцията.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Няма такива филми.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Предлагат защото са мъртвородени. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)