Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid vs други конкуренти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid
Значи ще си в България за 4 месеца и след това обратно пак към ................. ? И колата ще се кара по 4 месеца в годината ли ? Кво значение има тогава коя колко гори ? Взимай тази която ти е кеф и ти харесва на външен вид и толкова.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Ако престоя в страната е минимален, защо не наемаш автомобил когато ти трябва? Така ще може да тестваш различни автомобили 
TSI Team
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Не ме разбирай погрешно, чета всичко , ноооо някак си хем си готов да прежалиш 1000лв капаро, това са 1000бр хляб в БГ, хем се коментира разход и се скача на 300кс автомобил, който предразполага даване на газ и разход 10+/100км.Sybev написа: 11.08.2019, 07:42:42 В петък отправих имейли с конкретни въпроси към дилър на тойота и шкода. Очаквам утре отговор на въпросите. Тойота са направили много добро предложение - срещу 1000 лв капаро да поръчаме автомобила и до декември месец ще пристигне, точно когато и аз ще се прибера в Бг. За в момента обмислям да поръчам тойотата срещу 1000 лв и когато се прибера да тествам лично двете коли и да реша. В най лошия случай губя едни 1000 лв, но поне ако реша да е това колата, то ще я имам на разположение през почивката си. Ако реша да е шкода, вярвам, че за два месеца ще я докарат и в останалите два месеца от почивката ще мога да и се порадвам. Очаквам утре отговори от дилърите и към средата на седмицата евентуално да поръчам една от двете.
Нали ме разбираш?Не се заяждам, опитвам се да погледна от твоята камбанария, ама не става.Набиват се някакви там 70-80 000лв и се гледа разход?
Вземи си един Супърб с 1.6 тди и после може да се похвалиш в една тема тук с разход 5/100?
За мен, в частност всичко под 300кс е бавно и не става, за да съм доволен, на други им харесва да си вземат кола за 70 000лв и на баира да спират климатика, щото астматика припада ритуално.
За мен Супърб с 272кс е всичко на пазара в момента , което може да се иска от една кола в съотношение - цена/качество/перформънс :
ДСГ 7ск.
4х4
Реални 300кс , които кутията слага отлично на пътя
Огромен багажник
Харчи смешно малко, като се кара нормално
Основният минус при теб, колега и компромис, който правиш със себе си в случая е, че се доверяваш на други хора, макар и роднини и на неща на хартия.
Не вярвам да няма къде да тестваш двете коли и да си прецениш, упорито криеш къде ще се кара колата и т.н., което си е твое право, но цялата ситуация вече става несериозна.
Поздрави и успех с покупката

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Sybev
- Гараж: Тойота Камри
Не съм искал да крия с кви ги върша извън Бг. Просто пуснах темата, защото наистина се колебая между тези две коли и исках да чуя мнение на колеги от този форум, както и стана. Моряк съм и в момента съм по средата на тихия океан. 4 на 4 месеца са ми контрактите, така че да кажем половин година съм в Бг и половин извън. Когато съм си в Бг си я карам здраво колата, когато ме няма се кара предимно градско (от тук идва желанието за бензин) Защо поръчвам без да съм карал и се доверявам на друго мнение? Ами в последните 4 години вс средства и усилия влагах в направата и обзавеждането на апартамента. Карам вектра б от вече над 11 години и се не идваше времето за нова кола. Вече като приключих с разходите по жилището е ред на колата. Искам да я поръчам сега, за да мога като се прибера да и се радвам, а не като се прибера да я поръчам и малко преди да тръгна на рейс тя да пристигне, а и вече наистина не ми се чака. Долу горе този месец трябва да я поръчам, за да пристигне и ме чака като се прибера. Като обикалях дилърствата из варна единствено камри ме заплени. През шкода признавам се минах и май единствено от там не съм минавал. Вс останали дилърства обиколих - хонди, киа, сузуки, нисан, рено, пежо, фолцваген - артеона ми хареса, но хубава конфигурация си е голяма цифра. През шкода минах единствено, за да питам за супърб хибрид, понеже вече бях запленен от тойота и нейните хибриди и гледах само в тази насока. Дори нз какви бензинови и дизелови двигатели имат. Като се качих сега на кораб, двама от колегите имат шкоди - октавии и постоянно само за това говорим. Та понрай тях се запалих, започнах да чета и изчетох вс теми в раздел супърб 3 и дилемата стана много голяма коя кола да избера. За това в крайна сметка пуснах и тема, понеже до сега съм чел само тойота форум. Там както знаете всичко е ориентирано към разход на колите (говоря за хибридите) и коя по малко харчи. Не се обсъждат до такава степен скорости и динамика, както тук. Та от там и аз съм прихванал и гледах само в тази посока - нисък разход. Разликата от ~1500 лв, както ги сметнахме грубо, пак казвам, няма да промени по никакъв начин живота ми или да ми постави някакви затруднения. Просто човек, понякога като тръгне да дълбае в една посока, не виждаш настрани и от различни ъгли. С темата реално си дадох сметка, че толкова голямата разлима на пръв поглед 6:10 за хибрида (може да е по малка разликата, но да вземем най лошия случай) на годишна база не е чак толкова фрапантно. Лошото е, че за шкода не мога да изгледам нито едно ревю в тубата, просто интернета, който ползвам тук, не е това, което всички ние знаем. Буквално не зная много за колата, задвижване, двигатели, скоростни кутии и прочие. Само от прочетеното във форума, докато за камри всяко едно видео в продължение на 1 година назад, което е в интернет и е на англ съм го гледал, всяка една статия - изчел. Още куп статии за това, що е хибрид и как работи. Надежден ли е, какво му се чупи, какво да очакваме от такъв за период от 5 нагоре години, а бе всичко. Та така. И за да имам някаква кола като се прибера, съм готов да рискувам 1000лв, а вече в Бг ще си ги тествам, тъкмо ще е зима и може да има и снежец. Това ми е целия филм. Нз всеки един от вас какво би направил, истината е че не ми се чака още 1 година, за да карам нова кола (3 месеца докато се прибера + 4 месеца почивка без нова кола, защото те първа ще я поръчам и още 4 месеца на работа)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Sybev написа: 11.08.2019, 12:47:50 Нз всеки един от вас какво би направил, истината е че не ми се чака още 1 година, за да карам нова кола (3 месеца докато се прибера + 4 месеца почивка без нова кола, защото те първа ще я поръчам и още 4 месеца на работа)
Колега взимай Тойота.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Морски, поръчвай Суперба. Имаш добри доходи, не се излагай с тея Камрита. Само го поръчай спорт пакет, щото всеки Суперб вече е лк с перчатите роторни джанти. Мега банално.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Да! Съгласен съм. Спорт лайн трябва да е! И да е с резнато воланче
.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Като каза воланче се сетих да питам: Камрито дали има прогресивно кормилно управление? Май не ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
За к'во му е?
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Sportline не излиза ли много дебело като се сложат екстрите на l&k? По- добре l&k и после да се сменят джанти и предната решетка. Аз мисля да сменя решетката. Джантите си ми харесватRangel написа: 11.08.2019, 16:30:44 Да! Съгласен съм. Спорт лайн трябва да е! И да е с резнато воланче.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Еми не ги слахай екдтлите ва лк като е дебело.
Спортлайн има достатъчно екстри.
Спортлайн има достатъчно екстри.
GUNTER SERVICE

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
За мен спортлайна е достатъчно агресивен и богато оборудван.
L&K при наличието на Спорт-а не е наложителен, даже бих казал излишен.
L&K при наличието на Спорт-а не е наложителен, даже бих казал излишен.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
-
Дидко-19810
- Гараж: Октавия 2 vrs TDI 170hp CR. passat b5 1.9TDI
- Обратна връзка:
Колега като върнеш и пробваш Съпърба ще си вътре с 1000лв