Като се качих да карам моя преди 4 месеца, това беше едно от нещата, които ме изненадаха неприятно. Разликата е, че аз се качих на ДСГ-то от ръчна Октавия. На няколко пъти вероятно отнасях майни, когато в градския трафик се опитвах да се вмъкна бързо пред някой. Просто не бях подготвен в началото за бавната реакция на скоростната кутия и навярно на хората, пред които се опитвах да се шмугна, изглеждах като някой нагъл некадърник. Като цяло не карам така, но всеки знае, че в града винаги се случва да има такива ситуации. От тогава свикнах, донякъде, и съм по-подготвен и знам, какво да очаквам. Също така, минавам на спорт ако имам усещането, че трафикът ще предполага малко по агресивно каране. На спорт кутията е една идея по-бърза, а дори заради факта, че държи по-ниска предавка при определени обороти, помага в някои случаи.prvv написа: 10.08.2019, 15:13:24 Реакцията на гаста. Има ситуации е които не мога да я накарам да тръгне ако не сменя предавка ръчно.
Покупка на Супърб
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Покупка на Супърб
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Покупка на Супърб
За газта има Pedal Box, пробвах на един колега да го сложа при мен и работи прекрасно - ден и нощ разлика, точно елиминира този мъртъв ход и усещането за голям лаг. Мисля да си поръчам и аз.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Покупка на Супърб
Гаранцията? Колко пари е?didoya написа: 10.08.2019, 16:11:48 За газта има Pedal Box, пробвах на един колега да го сложа при мен и работи прекрасно - ден и нощ разлика, точно елиминира този мъртъв ход и усещането за голям лаг. Мисля да си поръчам и аз.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Покупка на Супърб
Ще проверя варианти за цените.
Гаранцията няма как да ти я прецака, защото първо няма как да се засече, второ нищо не ти прави по мотора. Просто коригира сигнала, който педала на газта подава към компютъра, но изцяло в заводските граници. Представи си просто две различни криви на функции. Едната линейна, другата прогресивна.
Звучи като шарлатанско, и аз не вярвах, но като пробвах определено мъртвият ход на педала изчезва.
Гаранцията няма как да ти я прецака, защото първо няма как да се засече, второ нищо не ти прави по мотора. Просто коригира сигнала, който педала на газта подава към компютъра, но изцяло в заводските граници. Представи си просто две различни криви на функции. Едната линейна, другата прогресивна.
Звучи като шарлатанско, и аз не вярвах, но като пробвах определено мъртвият ход на педала изчезва.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Покупка на Супърб
Ами,натискайте го повече тоя педал! ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Maлко газ дават тез хора

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Покупка на Супърб
Припада ве
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Покупка на Супърб
Честито колега! Много безаварийни километри. Кутията се адаптира според стила на каране. Натискай педала по-яко и така!prvv написа: 10.08.2019, 15:13:24 Аз съм автора на темата и пиша да се похваля, вече 2 седмици карам колата и съм много доволен. Обслужването в Еуратек беше много добро, всичко се случи точно така както се бяхме разбрали.
Колата е много хубава.
-
prvv
Покупка на Супърб
Все още си имам Аудито с 7 степенен s tronic. Сравнено с Шкодата направо се изстрелва. Много по-малко газ му трябва, въпреки че е дизел. Нарочно са прецакали гаста на шкодата според мен. Я заради екология, я защото не е Ауди. Може би е до навик, но за да постигна същия резултат на Шкодата трябва да натисна докрая, пък така става прекалено много.. Ще видим по нататак как ще е, може би ще трябва Pedal box.nrayanov написа: 10.08.2019, 23:24:49Честито колега! Много безаварийни километри. Кутията се адаптира според стила на каране. Натискай педала по-яко и така!prvv написа: 10.08.2019, 15:13:24 Аз съм автора на темата и пиша да се похваля, вече 2 седмици карам колата и съм много доволен. Обслужването в Еуратек беше много добро, всичко се случи точно така както се бяхме разбрали.
Колата е много хубава.
Четири годишният ми син е много впечатлен от колите на някои приятели със спортни гърнета и сега е малко разочарован че новата кола не се чува. Преди бях чел че има приложение да вади фалшив звук през уредбата, но сега не мога да намеря. Някой знае ли?
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Покупка на Супърб
prvv, не случайно има опция audi throttle response, не активна за Шкода.. ето нещо по темата кратко
https://i.imgur.com/vPnUdD0_d.jpg?maxwi ... ity=medium
https://i.imgur.com/vPnUdD0_d.jpg?maxwi ... ity=medium
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Покупка на Супърб
При Октавията, на Спорт, си е много отзивчив педала. Иначе на Нормал, след като е карала жената е ужас ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
nenov88
- Гараж: w210 e320CDI,w221 S500 4matic,w123 200d,Skoda 3 FL TSI
Покупка на Супърб
Колега привет , след като колата вече е на няколко месеца има ли разлика в ускорението след "нагаждане " на кутия според стила на каране?prvv написа: 10.08.2019, 15:13:24 Здравейте отново. Аз съм автора на темата и пиша да се похваля, вече 2 седмици карам колата и съм много доволен. Обслужването в Еуратек беше много добро, всичко се случи точно така както се бяхме разбрали.
Колата е много хубава. Въпреки че се бях запознал до колкото е възможно преди да я взема, пак се изненадах. Пространството, комфорта, екстрите, всичко е на ниво.
Естествено има няколко неща които малко ме дразнят:
1. Реакцията на гаста. Има ситуации е които не мога да я накарам да тръгне ако не сменя предавка ръчно. В това отношение предишната ми кола Ауди а6 4g е много по-добра, въпреки че е дизел
2. Кожата на волана е като мушама. Един приятел си купи октавия миналата годинаи неговия волан е по-готин
3. Усещам кога халдекса зацепва. Не може да се сравнява с quattro, но това си го знаех де.
4. Яд ме е че не поръчах адаптивен автопилот до 210. Сега след 160 трябва да карам с педала, но аз съм си виновен.
Сега нещата които ми харесват много.
1. Колата вози много добре. Карам предимно на комфорт. Преди Аудито имах БМВ 7 е65, Шкодата вози по-мазно
2. Пространството на задните места е като в а8 и бмв 7. В аудито децата ми стигаха предните седалки с крака и ме бутаха докато карам, но сега не могат.
3. Поръчах си прогресивно управление. Воланът се върти от край до край 2 оборота вместо 3. Доста е полезно тъй като подземния ни пркинг е проектиран като за мотокари, а не за коли. Уви е малко по-тежък от на ауди
4. Поръчах си шумоизолирани стъкла отпред, вятърът почти не се чува с висока скорост.
Ще кача и снимки по късно.
Пуснал съм заявка за същата кола facelift и чета разни мнения за поведението на този двигател . Предишните ми коли са Е класа 2001 320 дизел и С класа 2009 500 бензин сигурен съм че разликата със С класата ще е огромна,но все пак очаквам добро поведение на пътя с този двигател.Четох мнения и за този pedal box използвахте ли споментия на колата ?
Благодаря предварително.
-
prvv
Покупка на Супърб
Не съм слагал педалбокс и не мисля да слагам. Вече е на 11000км и се поотпуши малко, а и аз се научих да я карам. Дразни ме единствено в ситуации в които се кара летаргично с 50-60 км/ч. Тогава ако трябва да ускоря бързо връщам скорост с лостчетата или давам на S. Иначе тръгването от място е много добре и на извънградските скорости е много добре.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Покупка на Супърб
Да, в разхода
-
nenov88
- Гараж: w210 e320CDI,w221 S500 4matic,w123 200d,Skoda 3 FL TSI
Покупка на Супърб
Говорих за ускоряването на колата , разхода няма да е много различен в града , Мерца зареждаме 95 а в Шкода препоръчаха 100 за около 5000 - 6000 км градско е добре : )