Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid vs други конкуренти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Superb facelift tsi 272 hp 4x4 vs Toyota Camry Hybrid
Хахха, и рацерите ви гледаме намалявете всеки ден, ама и някой невинен покрай вас заминава.
Отиди, покарай ги и двете и си прецени коя ти харесва и би карал всеки ден. Това че в бг кат са корумпирани, и минавате метър, навън не е така. Да не стане тия 300 к.с само да си стоят под капака.
Ама щом сядаш и смяташ разхода, не си за 272 к.с турбо бензин.
Купи си кола която няма да те събори, и да ти отговаря на джоба, че после става лошо.
Отиди, покарай ги и двете и си прецени коя ти харесва и би карал всеки ден. Това че в бг кат са корумпирани, и минавате метър, навън не е така. Да не стане тия 300 к.с само да си стоят под капака.
Ама щом сядаш и смяташ разхода, не си за 272 к.с турбо бензин.
Купи си кола която няма да те събори, и да ти отговаря на джоба, че после става лошо.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Sec8200
- Гараж: под наем
@Sybev, Шкодаджия съм, но и любител на японското. Често паля теми тук, НО!
Днес видях едно Камри в София, едва изтърпях да го огледам...отзад нямам думи...
10 от 10 ще взема Супърб с кой да е двигател.
И да ме разтълкуваш грешно, следя и Тойота форума и този. Много модели бих карал (еле новия Рав4 как ме кефи!), но Камри грам не ме грабна. Изгледах и няколко руски ревюта (включително срещу Октавии с 1.8 ) - не е моята кола. Ако ще да е бетон 20г. Някакси не е за европейския пазар сякаш...
бтв за 70+к няма ли Лексуси? там грешка няма![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Днес видях едно Камри в София, едва изтърпях да го огледам...отзад нямам думи...
10 от 10 ще взема Супърб с кой да е двигател.
И да ме разтълкуваш грешно, следя и Тойота форума и този. Много модели бих карал (еле новия Рав4 как ме кефи!), но Камри грам не ме грабна. Изгледах и няколко руски ревюта (включително срещу Октавии с 1.8 ) - не е моята кола. Ако ще да е бетон 20г. Някакси не е за европейския пазар сякаш...
бтв за 70+к няма ли Лексуси? там грешка няма
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
kograman, кой кога ще си ходи нали знеш кой решава...
Относно ОПАСНО бавно движещите се, @Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, Ви го е обяснявал няколко пъти...няма се хабя и аз.
Айде шпори си асматичния миксер и се радвай на живота, с най-добри чувства го казвам![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Относно ОПАСНО бавно движещите се, @Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, Ви го е обяснявал няколко пъти...няма се хабя и аз.
Айде шпори си асматичния миксер и се радвай на живота, с най-добри чувства го казвам
-
kograman
Това и правя, и се радвам
Бюджетна кола, която не ми тежи на джоба, и мога да си я позволя. Не ме притеснява каско, гуми и каквото излезе да се плаща. Също с добри чувства ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Sybev
- Гараж: Тойота Камри
Определено нямам опит с покупка на нов автомобил. Когато бях в Бг успях да договоря отстъпка с дилър от варна, която е приемлива. На вас ще ви стане смешно, защото знам еуротек какви отстъпки правят, но когато звънях и разговарях с др дилърства в страната, никъде не ми направиха каквато и да е било отстъпка. За тях колата в момента се продава много добре, а и е нов модел за европа и за момента това е положението. Най добрия вариант е да я тествам разбира се, не съм глупав, въпроса е, че сега ме няма. Прибирам се, тествам, поръчвам, колата пристига и мен пак ме няма, колата стои няколко месеца в гараж докато се прибера пак. Ще ми се да избегна това. Току що баща ми ми писа, че днес е правил тестове и на супърба и на камрито. Нз за супърба каква е конфигурацията за варна. Така или иначе очаквам утре да ми пише подробно и да изкаже мнение коя от двете е харесал повече, след като е правил тестовете един след друг. Мога да му имам пълно доверие в преценката му, все пак цял живот се занимава с това. Ако не е сигурен остава варианта като се прибера да си ги тествам и да си преценя. За разхода не бих казал, че ще ме събаря. Просто не съм свикнал с подобен и вътрешно може би не съм настроен. Сегашната вектра със среден разход от около 8-9 газ, и някак като чуя 12 бензин. Явно е до нагласа и както писах по горе започвам все повече и повече да я придобивсм тая нагласа. Лексуси няма за тия пари, поне не такива каквито на мен ми харесват. Всичко е от 100 и нагоре. Така както съм стигнал скоро и тях ще съм готов да ги дам. В начало си казах около 50-55 хил, но постепенно като започнах да оглеждам пазара и вдигнах и летвата. Сега до 75 съм ок. Надявам се да не прескачам повече, че това си е един малък апартамент.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Ето и моята гледна точка. На жена ми брат и работи сума години в Тойота и си взе сега пролетта чисто нов Аурис - 1.8 бензин хибрид. Няколко пъти пътуваме заедно извън града. Аз съм със Супърб 3 - 4х4, DSG - Дизел 190 к.с.
При всичките пътувания разхода ни е 1:1. Нормално каране извън града - и двамата сме около 5,4 - 5,5 л/100 км. Само дето той кара ебати смешната въшка, малка, тясна, лишена от елементарни екстри, грам багажник няма и по баирите бере душа. 1.8 чист бензин - ~90 к.с. Хайде сега се замисли колко ще гори по-големия двигател, на по-голямо купе.
При всичките пътувания разхода ни е 1:1. Нормално каране извън града - и двамата сме около 5,4 - 5,5 л/100 км. Само дето той кара ебати смешната въшка, малка, тясна, лишена от елементарни екстри, грам багажник няма и по баирите бере душа. 1.8 чист бензин - ~90 к.с. Хайде сега се замисли колко ще гори по-големия двигател, на по-голямо купе.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
С посочената скорост от 100-120 ще е под 6 който и да е двигател на Супърба.
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
Здрасти, понеже бях преди време пред подобна дилема, предполагам си направил сметка колко би ти била разликата в цената за горивото на година? Грубо, без да влизам в детайли около 1500лв/год ще е разликата. Вярвай ми няма да караш нито едно от двете със 100 на магистрала.
Та ти си съгласен да дадеш 75 000 за кола, но се чудиш за 1500лв. ОК, за 6 год са 9к, но това са 6 години време...
И си съвсем прав-Шкода имат 4х4. Това беше първото, което ме наклони към тях, после обем багажник, цена и т. н.
БТВ: моята е 4х4, 190кс, бенДзин само че Октавия. Разход със 140 около 8/100 грубо дори и по-малко.
Успех!
Та ти си съгласен да дадеш 75 000 за кола, но се чудиш за 1500лв. ОК, за 6 год са 9к, но това са 6 години време...
И си съвсем прав-Шкода имат 4х4. Това беше първото, което ме наклони към тях, после обем багажник, цена и т. н.
БТВ: моята е 4х4, 190кс, бенДзин само че Октавия. Разход със 140 около 8/100 грубо дори и по-малко.
Успех!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Sybev,
Със 100-120 км разхода ше ти е около 8/100 даже може и под 8 да паднеш.
А за психическата нагласа, свиква се
Със 100-120 км разхода ше ти е около 8/100 даже може и под 8 да паднеш.
А за психическата нагласа, свиква се
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Аз карах вектра б преди 10г. Беше 2.0 16V на газ. Ако все още караш такава, и тойотата, и супърба доста ще те впечатлят. На L&K пък окачването съм сигурен, че ще го усетиш приятно.....задължително покарай и двете, горчивината от разхода ще се стопи от удоволствието.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това с разхода е ташак работа. Къде е това 100-120 км/ч? На магистралата с тази скорост е безумие да се кара, междуселско ще те окастраят фотографите ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не разбирам, защо изключваш дизела, след като търсиш икономичност и нисък разход![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Не разбирам, защо изключваш дизела, след като търсиш икономичност и нисък разход
-
Sybev
- Гараж: Тойота Камри
Пример: Годишния ми пробег е в порядъка на 15000км. Ако тойотката харчи средно 6, а супърба средно 10 разликата за година са дори под 1500 лв. - около 1300 (зависи от цената на бенза, смятам я 2.20 но нз колко е в момента) Ами наистина не толкова голяма, и си заслужава за това, което получаваш. Ще видим какви ще са отзивите и утре от тестовете. Благодаря на всички за насоките, примерите и мненията. Утре пак ще драсна някой ред, за да изкажа мнение от безпристрастен наблюдател.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T