Ще си взимам Октавия 2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
vankata1976

Шкода Новак

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от vankata1976 »

Здравейте!

Ще ставам част от Вас и сега е най-трудното - избора на автомобил.
Ако мястото на темата не е тук, моля да преместите - уж четох правилата, но знае ли се.
Търся 1.6 mpi или 1.9 или 2.0 tdi - ще се кара малко.
Гледам една обява и ми се струва интересна, но нещо даже ме съмнява дали е ОК.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=blg7lo

Ако някой изкаже мнение ще съм му благодарен и признателен.
Ако някой знае хубав и проверен екземпляр, ще съм му благодарен. Тук или на лични.

Поздрави!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от zar »

Търсиш гореизброените двигатели,но тази от обявата не е ли 1.6тди?На фейслифта доколкото знам , слагат 1.9тди ,до 2009 или 2010.Ти сигурен ли си ,че обявената е с 1.9тди двигател?Ако е то цената й е приемлива,но ако е 1.6 ,не те съветвам ,защото те са малко по-проблемни от 2.0 и 1.9.Нека и разбирачите се изкажат по въпроса.
Dieselgate Team member
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от Георги Г »

Обявата най-вероятно е с 1,6. Пише за обслужване на дпф(???), а 1,9 пд нямат.
Иначе 1,6 е здрав мотор, доколкото знам.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от zar »

Само да добавя за 1.6CR ,че имаха ревизия по "Дизелгейт"и им ъпдейтнаха софтуера(аз от ъпдейта не съм доволен и наскоро се отървах от него) ,както и сложиха допълнителен дифузьор към всмукателния колектор.Двигателя съм го карал и е сравнително тих и икономичен.Много по често има проблеми с дюзи(сименс),дпф(вследствие на първото) и ЕГР.Гледам че на тази ДПФ и ЕГР са сменени ,което е добре,защото това са скъпи "консумативи".От друга стана пък познавам хора точно с този двигател на по над 200к км.,които са нямали грижи с двигателя и възлите му.Въпрос на късмет е всичко.Гледам че и обслужвания на по 25к км. прави,което за мен лично е прекалено дълъг период,въпреки че е препоръчан от производителя.Тази е на малък пробег,което също е плюс ако е гледана ,както трябва.Ако аз избирам бих предпочел 1-2 години по-стара 02 фл.със 1.9тди или пък 2.0тди CR. Това е в случай ,че не намериш бензинова 02 със 1.6MPI ,както си споменал в първия си пост.Ако пък говорим за 03 с 1.6тди там вече нещата и надеждността са значително подобрени.
Dieselgate Team member
vankata1976

Шкода Новак

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от vankata1976 »

Пише 105 к.с. и си помислих, че е чисто 1.9tdi, но май не е.
Ще се търси явно.

А техническа диагностика в Шкода центъра в Дружба в София, смятате ли, че е достатъчно за покупка?
kograman

ŠKODA MASTER

Ще си взимам Октавия 2

Мнение от kograman »

Диагностика на спряла кола, е малко безмислено. За да има ефект, се качвате в колата, и човека който я ползва гледа живи данни. Е, трябва и да знае какво да гледа. За да се натовари мотора, си трябва поне от 2-ра нагоре да са настъпи.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”