Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Попитай майстора?
И на Октавия го махнаха.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Аз уж я имам на дисплея, ама ми показва само чертички, т.е. нищо. За целта си изкарах едно мъъънинко волтметърче, 15х9 мм, под лявата духалка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Попитай майстора?

Колеги, може ли малко съдействие ? Родителите ми, след почивка са тръгнали от Южна Гърция към БГ. Светнала е тази лампа на колата (ауди от подписа ми) и е изгубила мощност. Спрели са за малко, запалили са и са тръгнали като след малко лампата е изгаснала и сега колата върви нормално със 120км/ч. Имате ли предположения и възможно ли е да е нещо с ДПФ-а ? Няколко дни са карали на много кратки разстояния и колата не знам дали някъде е регенерирала ? Аз гадая, но ако вие имате повече инфо, ще се радвам.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Не вярвам да е нещо с DPF. За него нали си има отделна индикация. Вероятно актуатор...или нещо друго. Ако е като при Шкода (а защо да не е?) - има доста грешки, които се индикират с въпросния символ на подгряването. Мисля, че ако не я насилват ще си се приберат спокойно до дома. След т’ва с vag-com ще си каже болката. Успех!
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Попитай майстора?
При Опел мигането на подгрева индикира за повече от 3 пъти прекъсната регенерация. Ако случайно проблема тука е същия, не виждам причина да се приберат без проблем.
- sonnyer
Попитай майстора?
Не знам дали се вижда целия подпис - колата е Ауди А4 2.0 ТДИ 177к.с.
Засега пътува и им казах 20-30мин да поддържат без да я натискат, че ако има регенерация да си я направи. После ако искат да я натиснат леко и дано не прави пак драми. Според книжката, лампата е нещо с газоразпределение при дизелови двигатели.
П.С.
Колата я имаме от близо 2г. и не е показвала никаква друга индикация за ДПФ.
Засега пътува и им казах 20-30мин да поддържат без да я натискат, че ако има регенерация да си я направи. После ако искат да я натиснат леко и дано не прави пак драми. Според книжката, лампата е нещо с газоразпределение при дизелови двигатели.
П.С.
Колата я имаме от близо 2г. и не е показвала никаква друга индикация за ДПФ.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Попитай майстора?
Из интернет пространството излизат основно 2 проблема - неработеща стоп машинка и проблем в педала на газта. Предвид, че е забила, може да е второто. Но дори да влезе в авариен режим би трябвало да могат да се приберат.
- sonnyer
Попитай майстора?
Много странно с тоя педал на газта ама .. знае ли се с тия електроники.
Пътува колата в момента. Мерси на отзовалите се !
Пътува колата в момента. Мерси на отзовалите се !
- komitoff
- Гараж: Skoda Octavia 2 / 2.0 TDI / CFHC
Попитай майстора?
При мен стана същото и беше от ЕГР клапан.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
То така си е гадаене малко, но айде и аз да се изложа.... в топло време, карайки на клима по пътища с наклон, демек зорлия да идва на моменти, чат пат може да записва грешка от дебитомер ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- sonnyer
Попитай майстора?
Колата си е в София. Днес-утре ще търсим проверка. 
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Колеги, на Октавия 2 фл 1,6 тди ДПФ-а на едно тяло ли е с катализатора или са на две отделни?
-
Skaut
Попитай майстора?
Привет един аматьорски въпрос но съм нов. Как се изключва сензора за налегането в гумите. Търсих в инструкцийте но не се оправям. Там пише за копче сет но на мойта хубавица липсва
. Карам скут 2009.помагай те
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Няма изключване. Има рисет. Като няма копче, е през мултимедията. Ако последната не е оригинална - чрез вагком.