Kodiaq RS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Kodiaq RS
В ЕТ Варна има един изложен. С табелка продаден. Явно не са само 2 продадени.Аз за първи път видях на живо.
Ужасно смешни тънки гуми. ГРОЗОТИЯ НЕЗЕМНА за такъв тип автомобил.
Ужасно смешни тънки гуми. ГРОЗОТИЯ НЕЗЕМНА за такъв тип автомобил.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Kodiaq RS
Да де, ама голям е диаметъра и много тънки стоят. Неестетично е. МНОГО! УЖАСНО!
Трябва като го купиш веднага да хвърляш гуми и джанти. Трябва джанта 10 ка и 275 гума.
И ще умре амааа. Абе, недосмислица малко. Трябва си му 3 литра дизел с много коне....
На Тигуана 2 ката, по добре са прикрити тънките гуми от калниците.
Трябва като го купиш веднага да хвърляш гуми и джанти. Трябва джанта 10 ка и 275 гума.
На Тигуана 2 ката, по добре са прикрити тънките гуми от калниците.
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Kodiaq RS
Дисковете 340мм не дразнят много, гумата е много тънка и прибрана за купето и калника.Абе с едни Оz Супертуризмо 10 на 20 с 275гума се решава проблема, ама още едни 6-7 бонбона отлитат.
GUNTER SERVICE

- Sawyer
- Гараж: ///
Kodiaq RS
В събота вкарах колата за обслужване и се помотах из шоурума в Надежда. За първи път видях на живо Кодиак vRS. Изложили са син, точно като на снимката, която е публикувал Милен. Цена на експоната - близо 91k
До него имаше изложена Скала с двигател 1.0 TSI. Въпреки че струваше 38k, което е пълен абсурд, чисто ценово дори това ми се стори по-смислена оферта
Да, Кодиакът изглежда интересно (ще се съглася със сами обаче - 20-ка Xtreme изглежда още по-неприятно тънка, отколкото 19-ка Xtreme, особено на тая голяма кола), вътре е приятно също, обаче аз не видях нещо, което да оправдава цената. До 75k - окей, обаче 90k и нагоре - никога
Може би Кодиак vRS ще бъдe интересна опция, когато влeзе на пазара на коли втора ръка след 3-4-5 години. Ще бъде интересно каква част от тия луди пари, които му искат сега, ще запази на вторичния пазар в България
До него имаше изложена Скала с двигател 1.0 TSI. Въпреки че струваше 38k, което е пълен абсурд, чисто ценово дори това ми се стори по-смислена оферта
Да, Кодиакът изглежда интересно (ще се съглася със сами обаче - 20-ка Xtreme изглежда още по-неприятно тънка, отколкото 19-ка Xtreme, особено на тая голяма кола), вътре е приятно също, обаче аз не видях нещо, което да оправдава цената. До 75k - окей, обаче 90k и нагоре - никога
Може би Кодиак vRS ще бъдe интересна опция, когато влeзе на пазара на коли втора ръка след 3-4-5 години. Ще бъде интересно каква част от тия луди пари, които му искат сега, ще запази на вторичния пазар в България
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq RS
Вероятно доста. Незнам на какви продажби се радва в Европа, но съдейки по България, модела ще си остане екзотика и на вторичния пазар. Дизеловите шкоди така или иначе държат солидно цена, като няма и предлагане...Sawyer написа: 20.06.2019, 11:11:08Ще бъде интересно каква част от тия луди пари, които му искат сега, ще запази на вторичния пазар в България
Бееееее.....
- vermeer
Kodiaq RS
Пазара е странно нещо... гледах Супърби 1-3 г... държат цени като за А6 на 0-2 г. по-стари супърба. При тези обстоятелства освен ако не си заклет фен не виждам кой ще вземе Шкода, може би хората не сравняват по този начин... Виж ако разглеждал чисти нови, хавата е различна. За малкото години Аудито се обезценява доста повече и поне за мен би била по-добрата оферта.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq RS
Ами точно аномалията Супърб срещу А6 е лесно обяснимо. А6 е в пъти по-скъпо за подръжка. Специално на С3 дизел подръжката си е като на най-нормална кола. Докато на А6 от последните поколения всичко е .... леле мале. Отделно застраховките са двойни. Отделно, че докат се обърнеш и вече друг го притежава...
Естествено и С3 и А6 са си автомобили от две различни вселени. Но явно прагматизма наделява.
Има и нещо друго - Шкода имат и доста приличен вторичен пазар изцяло в БГ - в смисъл от нови автомобилите са в БГ, т.е. ясна им е историята. При Ауди такива коли напрактика почти липсват.
Естествено и С3 и А6 са си автомобили от две различни вселени. Но явно прагматизма наделява.
Има и нещо друго - Шкода имат и доста приличен вторичен пазар изцяло в БГ - в смисъл от нови автомобилите са в БГ, т.е. ясна им е историята. При Ауди такива коли напрактика почти липсват.
Бееееее.....
- vermeer
Kodiaq RS
Честно казано не споделям мнението за поддръжката. Ако сравняваш що годе еквиваленти автомобили не мисля, че има кой знае каква разлика. Често обаче човек като скача на премиума търси по-големи мотори, повече обуруддване и често става така, че това което си купуваш въобще не може да се сравнява с първоначалната алтернатива - логично идва и по- високата поддръжка. Аз сравнявах съвсем прости двулитрови дизели на предно без кой знае какви луксозни екстри. И сравнението беше в страна различна от България, но и удома не е кой знае колко по-различно с тази разлика че дори и да продаваш добър екземпляр неминуемо се съобразяваш с цената на дръгелите. Понякога, стига да не се бърза, може да се попадне на страхотни оферти.
В БГ за последните ми 3 автомобила тръгвам с ясната идея че искам Шкода, обаче презюмпцията, че Шкода е "страшна оферта за парите си" кара много собственици да си мислят, че карат позлатени самолети! И трите пъти приключих с Ауди.
Извода за мен е Шкода - да, но нова от магазина. Толкова.
В БГ за последните ми 3 автомобила тръгвам с ясната идея че искам Шкода, обаче презюмпцията, че Шкода е "страшна оферта за парите си" кара много собственици да си мислят, че карат позлатени самолети! И трите пъти приключих с Ауди.
Извода за мен е Шкода - да, но нова от магазина. Толкова.
- redalex
- Гараж: i3
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Kodiaq RS
Сив е много добре.
GUNTER SERVICE