AdBlue
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
AdBlue
Здравейте,
Само дизели карам, досега, но за първи път с AdBlue. Само един път долях с 5 литрова туба от Шел, но сега съм почти празен и ми се иска да я напълня догоре. Но колко е това догоре? Никъде не успях да намеря инфо за вместимостта на резервоара. На дисплея ми показва мин. 8 л - макс 14,75 л, и така предполагам, че резервоарът трябва да е с около 15 л вместимост. Но дали ще ми събере 15? Разбирам, че AdBlue-то е силно корозивна течност и не е добра идея да попада по колата, а понеже вероятно ще пълня от туба е хубаво да знам, колко точно мога да вкарам.
Вие колко се събирали максимално? Евентуално някой да е тествал от почти празно да пълни на колонка с пистолет...?
Само дизели карам, досега, но за първи път с AdBlue. Само един път долях с 5 литрова туба от Шел, но сега съм почти празен и ми се иска да я напълня догоре. Но колко е това догоре? Никъде не успях да намеря инфо за вместимостта на резервоара. На дисплея ми показва мин. 8 л - макс 14,75 л, и така предполагам, че резервоарът трябва да е с около 15 л вместимост. Но дали ще ми събере 15? Разбирам, че AdBlue-то е силно корозивна течност и не е добра идея да попада по колата, а понеже вероятно ще пълня от туба е хубаво да знам, колко точно мога да вкарам.
Вие колко се събирали максимално? Евентуално някой да е тествал от почти празно да пълни на колонка с пистолет...?
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
AdBlue
А защо искаш да пълниш догоре? Разхода е средно литър на 1000 км.
На мен като ми изпише макс 10+, вземам 10л туба от омв, наливам и така чак до след 10к км.
По спомен в книжката пише, че резервоара е 13л.
На мен като ми изпише макс 10+, вземам 10л туба от омв, наливам и така чак до след 10к км.
По спомен в книжката пише, че резервоара е 13л.
- mariyan
- mariyan
AdBlue
О, да! Определено няма да чакам до нула. Тази седмица със зареждането ще наливам и адблу и вероятно разумът ще надделее и просто ще и добавя една 10 л туба. Беше ми любопитно, ако някой е засичал...Георги Г написа: 10.06.2019, 11:36:01 По-скоро съветът ми е да не чакаш до минимум, тъй като в един момент ще ти забрани стартиране на двг.
По разхода: При мен колата дойде с течност за 7 000 км. Междувременно долях...мисля, че тубата в Шел беше точно 4,7 л, а сега съм на 11 хил. км. и имам за още 600 км. Така че, там някъде - около 1 л за 1000 км.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
AdBlue
Много са малко, ама много тези с колонките. В София аз не можах да намеря около мен, а има доста. От София до Гоце Делчев има само на Лукойла на Благоевград.
- Георги Г
AdBlue
Прекалено тънки сметки ми се виждат. То че караме дизели е достатъчно
Кой от където иска, оттам да сипва.
Имам колега, който дълго време е работил във фирма за продажба и поддръжка на селскостопански машини. Та...често пъти собствениците наливат чиста вода.
Кой от където иска, оттам да сипва.
Имам колега, който дълго време е работил във фирма за продажба и поддръжка на селскостопански машини. Та...често пъти собствениците наливат чиста вода.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
AdBlue
Само първият път съм зареждал от туба от ЕТ,след това само на Ромпетрол на бул.Ломско шосе в Надежда на пистолета.
Освен вода при камионите има и залъгалки,които се монтират,но е наказуемо и то солено...
Освен вода при камионите има и залъгалки,които се монтират,но е наказуемо и то солено...
- Георги Г
AdBlue
Казваш ли на бензинджията колко да сипе, или докато изключи?Scub40 написа: 11.06.2019, 06:33:23 Само първият път съм зареждал от туба от ЕТ,след това само на Ромпетрол на бул.Ломско шосе в Надежда на пистолета.