Участие на VW FEST 2019 и четвърти Рожден Ден на форума- 09-12.05.2019

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Започнах да гледам клипа на бричката и като видях че ми представя голф 1,9тди с малките си спирачки, джанти от Шкода, капачки от Ауди и маска с емблема на Гти и..... Достатъчно... спрях да гледам нататък....
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Да е
Вика: е сега не върви капачки от Шкода на VW хахах ама явно върви от Ауди. Мисли си, че кара Ауди царвула :D
dobrin

Шкода Новак

Мнение от dobrin »

Парите за наградата идват от наркотици и бело.
А догодина вие ще организирате Шкода клуб фест (може и тази година, гледам много разбирачи има), ще докарате 80 Шкоди от сой, а ние ще дойдем с два Фолксвагена, ще ги оградим и ще гледаме лошо. Само клубни анцузи нямаме, ама до тогава ще са оправим. Да се снимаме де, не за друго.
За протокола - никого не сме молили да идва. Дори и в деня на зареждане, в който се отказаха 14 автомобила. Хай сполай ви от бае ви Добри.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Така е, никой не сте молили, но това не означава, че не може да си коментираме.Като винаги има и уникални автомобили, има и излагацийки [smilie=kiss3.gif]
Поздрави.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

ABBC3_OFFTOPIC
dobrin написа: 22.05.2019, 13:51:57 Само клубни анцузи нямаме, ама до тогава ще са оправим.
Тцтц, голям пропуск. [smilie=sarcastic.gif]
VRS
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Някои го удариха на чест.
Явно е неудобен въпроса за финансирането, нормално за България.
Ама самочувствие малко в повече идва [smilie=pardon.gif]
dobrin

Шкода Новак

Мнение от dobrin »

Въпросът за финансирането изобщо не е неудобен, просто е конфиденциален, както всеки такъв въпрос.
Парите идват от Клуба, но няма как ей така публично да напишем Клубът как ги е събрал (не форумът, да не се бъркат).
Ако някой проявява такъв огромен интерес, може да се разберем на по бира/сок/кола/вода и подробно ще му обясня от къде идва финансирането. ;)
А иначе и аз просто си коментирам, нали може?
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

То и ние си коментираме.
Сметка на никой не държа.
Евала за организацията и наградата.
Не вярвам някой да влага лоши чувста в коментарите, но както винаги се изтъкват минусите пред плюсовете, което пък дразни и е разбираема реакцията :)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Здравей Добрине,

Ще подмина първия ти коментар относно Шкоди, анцузи и разбирачи.

Като Админ и председател, ще взема и аз отношение, въпреки, че не съм бил там.

Относно Вашето събитие и организация, върнах страниците назад и гледам, че като изключим забележка за табелките (сгрешени на някои автомобили, случва се- хора сме), никъде не съм видял директни упреци към организацията на събитието.
Колегите си коментират автомобилите, автомобилна платформа сме.
Форум сме, има разбирачи има и семкаджии, навсякъде си е така. Не може да се ограничи човек да не си даде мнението.

Относно финансирането- абсолютно си прав. Финансирането си е лично Ваша работа и работа на VW Club. Как си го правите- не е наша работа. (на външни/странични хора).

Да се върна леко назад.
Забележката към организаторите (ако така се разбира)
Табелките: Имам регистрация във VW, имам и VW Tiguan.....
След миналогодишният фест- ПУСНАХ мнение, предложение за табелки. Всеки може да даде предложение и идея , а дали ще се приеме е друг въпрос?
Колега даже от VW беше дал предложение, а същият хич не беше..... ,а и масово не бяха забелязали табелките на Шкодите- щото не ги гледат и не са им интересни- няма лошо. (който табелки като цяло аз правя всяка година, не за нас, а защото така мисля, че е по-информативни и полезни за хората).
После същия, взе да се "заяжда", че първо Шкодата била лъскава, после че била много зле боята и.... [smilie=sarcastic.gif]

Здравко:
zzankov написа: 14.05.2019, 20:35:19 Не ми се търси снимката на румънеца с Пасата,с джанти на Бентли,и капачките Бентли....
А за дроба,няма смисъл...
Пасатът , беше предложен от мен. Докарано момчето, въпреки, че имаше забележки. Същият ден го водихме (Ицето- на Маджо брат му)да го пастират и АЗ лично , платих .... от мен, за да може да влезе колата във вид, защото от заявката до Феста я беше занемарил. Лично аз, като фен- не приемам такова отношение на участник и въпреки, че не ми е работа, винаги гледам нещата в които имам някакво участие да са както трябва (по моята визия за такова събитие).

Назад по темата, отново повтарям, не виждам някой да е изразил претенции към организаторите.
Претенции и коментари относно участниците- ИМА.
Аз, не виждам причина, защо трябва да се слага цензура или да се накарат колегите да не коментират.
Направило им е впечатление, пишат.
Аз съм написал в предишен пост: За това, че има забележки по участници, организаторите нямат вина. Не виждам и причина да имате.
По принцип, нормално е, разбираемо е. След някое събитие в БГ, винаги се гледа лошото и тн. , има много хора които изискват, а не дават. Това е коментирано много пъти.
Не е за първи път след ФЕСТ. След почти всеки Фест е имало драми във VW Forum. На единия беше- всички хубави голфове били на паркинга,свършили били проектите, повтаряли са се. Голф ГТИ имаше 2 години подред един и същ и Сеатите също. През 2015 имаше друго, да не продължавам.

Надали, на участниците и коментиращите им е ясно, че такава организация и събитие, почти винаги е на МИНУС, много редки случай на ПЛЮС.
Ще се изненадам, ако кажеш, че масово, фестовете са на +. Прави се от хората, към хората.
Но, отново повтарям. Форумите са платформа в които се изказват мнения на различни хора и характери.
Всеки си коментира и отново подчертавам, че до тук НЕ СА СЕ КОМЕНТИРАЛИ организатори (изключваме табелки), а главно отделни участници.

Лично мнение, нямаше да го пиша: Филип? Какво гледа, как сглобява...нормално е по-сектантите да са недоволни. Мацки снима....все към тях гледа. Миналата година отдели 5-6 минути на Шкодите, а все пак сме гости. Имаше много хубави коли които не снима.
Снимал е 2те Шкоди- ТЕ СА ГОСТИ, но не ги е включил в клипа. Не е и длъжен.
Ама- пуска ГОЛФ, къде се обяснява (айде, за тавана - за всеки е индивидуално, да не си гледаме дереджетата): Джантите са много яки- ОТ ШКОДА 2013г. РС , капачките са от АУДИ.
Е, що от Ауди (лего малко)...... Е, бате- не отива да сложа капачки от Шкода на Голфа.....
Значи- джантите може, ама НЕ се излагай с капачките. Сложи Ауди, повечето не знаят модела, ще му ходи на Голфа...
Ама чеки......, кат си пич, що не си взе капачки и джанти направо от Ауди. Има Ротор, има от С,РС......
Какво, не може да се коментира ли?

Лично от мен, аз му казах и на Спас. Адмирации за събитието. 10 години ФЕСТ, не е лесно. Организацията , нямам си и на идея какво ви коства, защото това което правя аз/ние е в много по-малки мащаби. Отново- само поздравления и адмирации като организация.

И, казах, че ще подмина, но ще се върна на твоя коментар, ко да праим..... [smilie=sarcastic.gif] Както ние Ви уважаваме, като хора- организатори, уважавайте ни и Вие като форум- организирана група.
Коментари (иронични) за тениски и анцузи- НЕ ми харесват и няма как да е друго яче.

Защото, за едни е "позьорство" реклама дори ( и това съм чувал), за нас е просто- ОРГАНИЗАЦИЯ.
Коментарът е мой и като такъв давам и доводи: Винаги сме уважавали събитията на VW Club. Винаги сме идвали организирано и с желание, а не да отбиваме номера. На Калояново дойдохме с шатри, организация и прочие, защото според мен- така се прави от уважение към събитието и поканата.
Ние идваме да уважим събитието и организаторите, а не да отбиваме номера или да се покажем , още повече пък- да си правим ние реклама....
Както, ние сме били поканени, така и аз- ВСЯКА година Ви каня теб и Спас Якмаджиев на нашето събиране- Събор (60+ Шкоди и да се съберат 2 VW .Никой не го интересуват финансите, но аз винаги съм казвал- на МОИ разноски, а не на Форума).
Даже и ще направим фотосесия, кой как гледа . [smilie=sarcastic.gif]
За това, лично аз не приемам част от горните писания, за нареждане, снимки и анцузи като акуратно мнение от организатор, към който организационната част от Шкода Форум-България винаги сме се отнасяли с уважение.
Изображение
vlad777

Шкода Новак

Мнение от vlad777 »

Да се включа и аз. Като автомобилен фен.

На феста имаше коли, които наистина не бяха перфектни. Но бяха коли с души и коли, в които някой е вложил парче от себе си. Коли, които са изградени и възстановени от скрапа и са "One of a Kind", неповторими и невъзможно да се купят или направят в този вид по поръчка.

Моите уважения към колегата с бегачката, но всеки човек, който има X пари може да отиде и да си купи нова кола, след това да я закара в REVO, да купи още 5-6 bolt-on доработки и да получи същата бегачка. Просто въпрос на пари. Не казвам, че е лоша и не ми харесва, а просто, че този резултат може да бъде постигнат от всеки, който има необходимите средства, без да си изцапа ръцете и само с ходене до съответния сервиз/магазин за части.

Това го казвам, понеже ми направи впечатление, че се коментира бялото Корадо. По което всяка една част, от заваряване на купе, боядисване, присаждане на двигател, въздушно окачване и какво ли още не е правено от един и същи човек с личен труд и с две ръце. Това не е кола, която може да бъде купена или неправена по точно същия начин, независимо колко пари имаш. Това е също така кола, която не е завършена и собственикът й много добре го знае...

То сигурно и другите щяха да го разберат, ако не бяха толкова високомерни и бяха отишли да си поговорят с другите участници и да обменят по някоя и друга приятелска приказка. Но все пак всеки сам си преценява колко да си вири носа.

Фестът не е само за колите, фестът е и за хората, които се обединяват около колите. Дано някой е разбрал какво съм написал и защо съм го написал.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Влади,
Здравей първо.
Kато влизаш с първо мнение и в конкретна тема за събитие (+ коментари и твърдения) е хубаво....,първо да се представиш, да кажеш кой си и какъв си
(във VW Club като отношение към темата, ако има значение) за да разберат колегите. Във Фалве ако те знаят, тук не те познават повечето колеги.

Не съм съгласен с част от коментара ти.Даже с ГОЛЯМА част.
vlad777 написа: 22.05.2019, 15:43:17 То сигурно и другите щяха да го разберат, ако не бяха толкова високомерни и бяха отишли да си поговорят с другите участници и да обменят по някоя и друга приятелска приказка. Но все пак всеки сам си преценява колко да си вири носа.
А ти Влади, запозна ли се с бегачката? Самуил Копринков се казва.
Знаеш ли, че Сами е направил точно такъв старт от скрапа- ОПЕЛ КАДЕТ и до днес е жив и в перфектно здраве. От - до. От почистване на купе, ламарини, изкърпване, заварки, присаждане на двигател, окачване и тн. Даже е в София в момента.
Ти поговори ли с него. Познаваш ли го въобще? Ето, перфектно доказателство, че нещата и човек не са такива каквито изглеждат на пръв поглед.
index.jpg
И при вас съм писал? Някой видя ли спирачките на Шкодите. Капачки от ГОЛФ7, струг и работа за 70лв-300лева, но е детайл който човека е пипнал от желание и перфекционизъм. Да, по-лесно е- влизаш в Килърбрейкс- даваш 3к и имаш от РС спирачки.
НЕ, никой не ги забелязва, на нас ни е ясно. Навито, което е ретрофит- ОРИГИНАЛ, къде всички викат, че не може. Само аз и Сами сме. Камера за заден ход- ОЕМ, непредлагана за тази година. Никой не е видял , а и НЕ ЗНАЕ. Задните спирачки от Купра, че има търсене, преправяне и тн. Никой не ги забеляза, нали? Малките детайли. Точно за това, ние забелязваме малките детайли на другите, като боядисаните заедно с джантата тежести.
vlad777 написа: 22.05.2019, 15:43:17 Моите уважения към колегата с бегачката, но всеки човек, който има X пари може да отиде и да си купи нова кола, след това да я закара в REVO, да купи още 5-6 bolt-on доработки и да получи същата бегачка. Просто въпрос на пари. Не казвам, че е лоша и не ми харесва, а просто, че този резултат може да бъде постигнат от всеки, който има необходимите средства, без да си изцапа ръцете и само с ходене до съответния сервиз/магазин за части.
Говориш, но всички хора сме различни. Не сме всички майстори. Да, може някой неща да са плъг анд плей, но много неща са правени лично от човека.
И , повярвай ми. Много малко коли се правят с малко пари и много труд. Зеленият Голф 1, сега се продава за 30к евракис. Момчето е вложило толкова- румънеца. Не всеки е бояджия, тенекеджия , за да си прави сам всичко.
Някой хора работят, отделят пари и наливат в колата, като знаят, че няма как да си ги върнат.
Защото, аз по-нисш ли ще съм, ако имам 50к и си направя Голф1ка - бруталия? Или, ще бъда заклеймен, че съм паралия, позьор, а не съм тенекеджия и бояджия и не съм си го боядисал сам.
Искаш да кажеш, че победителят на Феста и той не е ОК. Защото е взел ВИСОКА (почти) готова база и с пари и желание я е направил такава?
vlad777 написа: 22.05.2019, 15:43:17 Фестът не е само за колите, фестът е и за хората, които се обединяват около колите. Дано някой е разбрал какво съм написал и защо съм го написал.
Май не ходиш много по локални срещи из страната. В най-добрия смисъл го пиша. [smilie=kiss3.gif]

И да ти кажа още нещо, мое лично мнение: За стейджнати нови Шкоди, не ти трябват само пари, трябва ти и гъз, да ги направиш.
За това ти написах, че май на локални срещи не ходиш много. Такива нови коли, рядко има направени така от VAG групата. (Рки 7ци или С3ки,РС3ки нови?)
Вместо да се говори за деление, говори за уважение. Точно Сами знае (повече от мен) за старт от скрапа и има по-голямо уважение към хората (дори и от мен, защото е по-запознат). Точно и това му дава право да дава понякога по-крайни оценки към проектите на хората като лично мнение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

ABBC3_OFFTOPIC
vlad777 написа: ↑ То сигурно и другите щяха да го разберат, ако не бяха толкова високомерни и бяха отишли да си поговорят с другите участници и да обменят по някоя и друга приятелска приказка. Но все пак всеки сам си преценява колко да си вири носа. vlad777 написа: ↑ Моите уважения към колегата с бегачката, но всеки човек, който има X пари може да отиде и да си купи нова кола, след това да я закара в REVO, да купи още 5-6 bolt-on доработки и да получи същата бегачка. Просто въпрос на пари. Не казвам, че е лоша и не ми харесва, а просто, че този резултат може да бъде постигнат от всеки, който има необходимите средства, без да си изцапа ръцете и само с ходене до съответния сервиз/магазин за части.
Е, точно пък намерил си пример с кого да даваш :) По моята плуг енд плей тунинг кола, едно болтче не е развил или навил друг човек освен МЕН! Даже и на гумаджия като ходя, аз си навивам болтовете.
Смяна на турбо, турбопътища, интерколер, окачване, спирачки и т.н.,май не е като да няма разглобяване и положен труд с любов.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Относно кой колко бил надут и с вирнат нос, пак не си прав. Аз ходих и обикалях по другите коли и мога същото да напиша. Гледат лошо. Завързах разговор с няколко колеги. Аз бях инициатора. Едното момче беше особено разговорливо. С 1 Черно Поло гти. С него се заговорих относно това че на табелката му пишеше 2000 кубика. А такива няма!
Питах го какъв е тоя мотор, тези Полота с това купе са 1,8 192 или по старите 1,4 180к.с. Той каза, ОБЪРКАНА е табелката. Отворихме мотора, обясних му какви възможности за тунинг има, турбини, стейджове, колери и т.н. на дълго и на широко. Не съм му правил забележка, че мотора му беше по мръсен от бакшишки, че джантите му надрани и т.н.
На всеки който се е позаинтересувал от колата(Шкодите), включително и на бричката, съм разговарял и обяснявал с подробности и за двете коли. Как така рещи, че сме си вирили носовете....?!

Предната ми кола беше РАЗЛИЧНА като тунинг направа(не визирам Опела, там филма е друг жанр) - тоест :- преправено всичко уйдорма и хендмед. Спирачки от Пасат, генерация 100%къстъм с тръби, пайпове декат и преправянки при Гошо ауспухджията. Турбото хибрид преправян, или пък от друга кола преправяно, интейк преправян ръчно, турбопътища, агр, клапа дросел, правени при кварталния стругар, тампони пауърфлексове миндили, колери от други коли или китайчета, софтуера къстъм от Келеша лека му пръст, в последствие от мен правен и т.н.....И ТОГАВА НАЙШ КВО КАЗВАТЕ? ТОЯ СМЕШНИК, КЪВ ТУНИНГ НАПРАВИЛ, ЕДНО ИСТИНСКО НЕЩО НЕ СИ Е КУПИЛ за колата КАТО ТУНИНГ ЧАСТ. Тип събери чарк тунинг.
Нито така, нито иначе е вашата работа. Като си направиш колата със скъпи тунинг части точно за нея проектирани, пак не е добе [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Едва ли е говорил за теб, просто го е казал по принцип.
Аз отговорих точно за разговорите , приказките с колегите и за слагането на "етикет" , без да познаваш хората! [smilie=beach.gif]
Изображение
Заключено

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”